Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
14 wrzesień 2020 o 13:15
Mam pytanie, czy ktoś miał problem z wypełnieniem sprawozdania o wytworzonych opakowaniach, chodzi o takie informacje jak klasa zagrożenia? Co tam należy wpisać w przypadku kartonu i palet?
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
14 wrzesień 2020 o 13:34
Gość napisał:
Niestety każdy z nas po raz pierwszy robi sprawozdanie w BDO. Wcześniej nie było tak bardzo szczegółowe jak teraz. Wszyscy dopiero się tego uczą ,a co do szkoleń ...w tej chwili wątpię ,czy są stacjonarnie. Raczej teraz są online- wcześniej takie szkolenia były prowadzone przez Odpady help.pl. Teraz też są ,ale online.dessiaczek napisał:
witamCzy mogę prosić o pomoc.
Mam problem ze sprawozdaniem „O wytwarzanych odpadów i gospodarowaniu odpadami”.
W
Dziale XI przy liście miejsc nie jest zaznaczona ”pozycja uzupełniona”
mimo, że uzupełniłam tam wszystko co się dało. Czy to dlatego, że nie
jestem użytkownikiem głównym?- Data
rozpoczęcia działalności w zakresie gospodarki odpadami - czy w
przypadku wynajmu lokalu pod dane miejsce wytworzenia odpadu może to być
data zawarcia umowy najmu? Czy wpisać jakąś inną datę?- Parę lat temu skończyło nam się pozwolenie na wytwarzanie i zbieranie odpadu takiego jak zużyte akumulatory. Nie są one przekazywane w ogóle przez za pomocą KPO. Mimo tego w sprawozdaniu za 2018 rok ktoś te akumulatory uwzględnił. Czy dobrze myślę, że w tym roku lepiej ten temat w sprawozdaniu w ogóle pominąć?
Może ktoś słyszał o jakimś szkoleniu, najlepiej stacjonarnym w woj. Warmińsko-Mazurskim lub ktoś doradzi do kogo mogę się zwrócić po porady w kwestii tego sprawozdania? Wypełniam je pierwszy raz. W zeszłym roku zajmowała się tym pani, która już nie pracuje. Wychodzą różne błędy i problemy merytoryczne. Nie chcę być za to obciążona winą.
Gość
14 wrzesień 2020 o 13:47
Czy ktoteż ma problem że jak wejdzie w sprawozdawczość i później sprawozdawczość o produktach, opakowaniach i o gospodarowaniu odpadami ładuje się i nie może sie załadować? Internet jest ok. Hdzie szukać przyczyny?
Gość1
14 wrzesień 2020 o 13:51
Witam mam pytanie mam pozwolenie na wytwarzanie zbieranie i
przetwarzanie odpadów wypełniłam w sprawozdawczości za 2019 rok dział I ,
XI, XII, XIII czy powinnam wypełnić też dział III ? proszę o podpowiedź,
Gość
14 wrzesień 2020 o 15:17
Gość napisał:
Czy ktoteż ma problem że jak wejdzie w sprawozdawczość i później sprawozdawczość o produktach, opakowaniach i o gospodarowaniu odpadami ładuje się i nie może sie załadować? Internet jest ok. Hdzie szukać przyczyny?
Gość
14 wrzesień 2020 o 15:19
Dzień dobry,
jeżeli firma nie wytworzyła żadnych odpadów w 2019 r. na danym miejscu prowadzenia działalności, to czy składa się sprawozdanie "zerowe" w takiej sytuacji? Na infolinii powiedziano, że nie składa się, jak dzwoniłam do Urzędu Marszałkowskiego powiedziano, że tak. Jak jest u Was ? Ktoś ma jakąś podstawę prawną i udzieli odpowiedzi?
Gość
14 wrzesień 2020 o 16:49
Gość
15 wrzesień 2020 o 07:00
Czy działa komuś w dziale XI zaciąganie MPD firmy z działu I w wyszukiwarce? Mi nie działa, problem zgłoszony mailowo do BDO i na razie brak odpowiedzi na ten problem. Zostało 1,5 miesiąca na złożenie sprawozdania, a tutaj już na samym początku same problemy.
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
15 wrzesień 2020 o 07:03
Gość1 napisał:
Wypełnia się. Tam jest info o instalacjach i o tym co dzieje się z odpadami.Witam mam pytanie mam pozwolenie na wytwarzanie zbieranie i
Gość
15 wrzesień 2020 o 07:10
agnieszka napisał:
Gość1 napisał:
Wypełnia się. Tam jest info o instalacjach i o tym co dzieje się z odpadami.Witam mam pytanie mam pozwolenie na wytwarzanie zbieranie i
dziękuje za podpowiedź