Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
01 wrzesień 2020 o 23:49
Gość napisał:
Witamw dziale III są takie podpunkty :Roczna ilość odpadów dopuszczona do przetwarzania określona w decyzji w tonach/rok [Mg/rok] *Projektowana moc przerobowa określona w decyzji w tonach/rok [Mg/rok] *jaka wartość mam tam wpisać zliczyć ile mogę łącznie odpadów przetworzyć z decyzji , a w drugim punkcje ile przetworzyłam przez rok ? czy chodzi o coś zupełnie innego z góry dziękuje
Pierwsza wartość z decyzji. Druga to moc przerobową instalacji. Np. Kruszarka do gruzu 40000ton rocznie albo 80 ton dziennie. Też powinno być w decyzji. Pozdrawiam Agata
Gość
02 wrzesień 2020 o 09:00
Gość napisał: Dzień dobry
Też miałam takie problemy. Poradzono mi aby zawsze logować się przez przeglądarkę firefox i od tej pory faktycznie nie mam problemu.Gość napisał:
Dzień dobry,mam pytanie-koleżanka została głównymW chwili obecnej przebywa na macierzyńskim i na swoim koncie
użytkownikiem poprzez złożenie "formularza zgłoszenia użytkownika
głównego" przez stronę jap.bdo.
dodała mnie jako użytkownik główny. Czy również mogę się logować przez
stronę jap.bdo? Czy tylko przez stronę rejestr-bdo? Nie wiem czy coś źle
zostało zrobione bo przez jap.bdo wyskakuje mi komunikat że "nie
znaleziono użytkownika". A z tego co mi wiadomo, jedynie przez jap.bdo
sprawdzę kto złożył sprawozdania. Bardzo proszę o pomoc... Z góry
dziękuję :)
Również mam problem ze sprawozdaniem ze strony jap.bdo... cały czas strona się ładuje ..nic nie ma da się zrobić .. czy Wy tez macie taki problem?
Gość
02 wrzesień 2020 o 09:46
Gość napisał:
Gość napisał:
dziękuje bardzo za pomoc
Witamw dziale III są takie podpunkty :Roczna ilość odpadów dopuszczona do przetwarzania określona w decyzji w tonach/rok [Mg/rok] *Projektowana moc przerobowa określona w decyzji w tonach/rok [Mg/rok] *jaka wartość mam tam wpisać zliczyć ile mogę łącznie odpadów przetworzyć z decyzji , a w drugim punkcje ile przetworzyłam przez rok ? czy chodzi o coś zupełnie innego z góry dziękuje
Pierwsza wartość z decyzji. Druga to moc przerobową instalacji. Np. Kruszarka do gruzu 40000ton rocznie albo 80 ton dziennie. Też powinno być w decyzji. Pozdrawiam Agata
Gość
02 wrzesień 2020 o 11:29
eMKa napisał:
Też tak mamDzień dobry. Muszę wypełnić dział I i XI jako wytwórca odpadów. Niestety w dziale XI nie mogę wpisać miejsc MPD gdyż nie wyświetla mi się mi się żadna lista - zaznaczam że w dziale I MPD jest wpisane i prawidłowo zapisane - czy któś miał podobny problem?
Gość
02 wrzesień 2020 o 12:32
agnieszka napisał:
Dziękuję za odpowiedź. Jeśli ktoś z Państwa już takie składał prosiłabym o informację.Gość napisał:
Dzień dobry,
Czy ktoś z Państwa
składał "0" sprawozdanie o wytworzonych odpadach i gospodarowaniu
odpadami za 2019. Czy system BDO przyjmie sprawozdanie zerowe?
Nie chce wprowadzić w błąd, ale ktoś podpowiedział,że wpisując - 0,0001 zapisze się "0"
Gość
02 wrzesień 2020 o 12:58
Gość napisał:
Niestety, też tak mam. Porażka .... :(eMKa napisał:
Też tak mamDzień dobry. Muszę wypełnić dział I i XI jako wytwórca odpadów. Niestety w dziale XI nie mogę wpisać miejsc MPD gdyż nie wyświetla mi się mi się żadna lista - zaznaczam że w dziale I MPD jest wpisane i prawidłowo zapisane - czy któś miał podobny problem?
Gość
02 wrzesień 2020 o 14:43
Gość napisał:
Dołączam się do drugiego pytania.Witam,
Mam pytanie odnośnie złożenia sprawozdania za 2019 r. w BDO.
Pracuję w jednym z organów administracji publicznej, w 2019 r. przekazaliśmy podmiotowi uprawnionemu do przetwarzania/zutylizowania odpady o kodach:
- 16 02 14 - 720 kg
- 16 02 16 - 68 kg
Czy składając sprawozdanie wystarczy, że podam te informacje tylko w dziale XI - informacja o wytworzonych odpadach ?
Drugie pytanie dotyczy rubryki w dziale I - "Data rozpoczęcia działalności w zakresie gospodarki odpadami" - Co ja tam mam podać jak instytucja w której pracuję ma x lat a w dokumentacji jaką posiadam pierwszą KPO mam z 2005 roku.
Gość
02 wrzesień 2020 o 20:29
No to wpisałabym tą datę 2005 r.
Gość
03 wrzesień 2020 o 08:07
spróbujcie wpisać słowo Siedziba
Gość napisał:
Gość napisał:
Gość
03 wrzesień 2020 o 10:56
:
Też tak mam, a czy komuś udało się złożyć sprawozdanie???