Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
01 wrzesień 2020 o 09:20
Gość napisał:
Dzień dobry,mam pytanie-koleżanka została głównymW chwili obecnej przebywa na macierzyńskim i na swoim koncie
użytkownikiem poprzez złożenie "formularza zgłoszenia użytkownika
głównego" przez stronę jap.bdo.
dodała mnie jako użytkownik główny. Czy również mogę się logować przez
stronę jap.bdo? Czy tylko przez stronę rejestr-bdo? Nie wiem czy coś źle
zostało zrobione bo przez jap.bdo wyskakuje mi komunikat że "nie
znaleziono użytkownika". A z tego co mi wiadomo, jedynie przez jap.bdo
sprawdzę kto złożył sprawozdania. Bardzo proszę o pomoc... Z góry
dziękuję :)
Gość
01 wrzesień 2020 o 10:29
Gość 44
01 wrzesień 2020 o 10:33
Czy jeśli PSZOK jest jednym z miejsc działalności Gminy, ale prowadzony jest przez Międzygminny Związek Gospodarki Odpadami, na który to Gmina scedowała Uchwałą wszystkie obowiązku w związku z gospodarką odpadami, to Gmina powinna złożyć sprawozdania dot. działalności PSZOK?
eMKa
01 wrzesień 2020 o 10:46
Dzień dobry. Muszę wypełnić dział I i XI jako wytwórca odpadów. Niestety w dziale XI nie mogę wpisać miejsc MPD gdyż nie wyświetla mi się mi się żadna lista - zaznaczam że w dziale I MPD jest wpisane i prawidłowo zapisane - czy któś miał podobny problem?
Gość
01 wrzesień 2020 o 11:47
Dlaczego w dziale XI jest do wyboru strumień odpadów komunalnych skoro odpady komunalne nie podlegają ewidencji? Nawet w Urzędzie nie dodano nam kodu odpadu 20 03 07 - odpady wielkogabarytowe do odpadów wytworzonych, ponieważ jest to grupa 20. Czy mam w takim razie wykazywać odpady z grupy 20 w wytworzonych w dziale XI?
Gość
01 wrzesień 2020 o 12:16
eMKa napisał:
Miałam podobny problem. Należy sprawdzić na liście MPD czy jest wypełniona rubryka "NAZWA MIEJSCA PROWADZENIA DZIAŁALNOŚCI" W dziale XI MPD "zaciągają" się właśnie po nazwie a nie po numerze. Nazwę MPD można uzupełnić poprzez jego edycję.Dzień dobry. Muszę wypełnić dział I i XI jako wytwórca odpadów. Niestety w dziale XI nie mogę wpisać miejsc MPD gdyż nie wyświetla mi się mi się żadna lista - zaznaczam że w dziale I MPD jest wpisane i prawidłowo zapisane - czy któś miał podobny problem?
Gość
01 wrzesień 2020 o 12:33
Czy PSZOK, którego właścicielem jest Gmina składa sprawozdania:
1) do marszałka o zebranych odpadach
2) o zebranym elektrosprzęcie,
3) o zebranych bateriach ???
Gość
01 wrzesień 2020 o 12:54
Gość napisał: Dzień dobry
Też miałam takie problemy. Poradzono mi aby zawsze logować się przez przeglądarkę firefox i od tej pory faktycznie nie mam problemu.
Gość napisał:
Dzień dobry,mam pytanie-koleżanka została głównymW chwili obecnej przebywa na macierzyńskim i na swoim koncie
użytkownikiem poprzez złożenie "formularza zgłoszenia użytkownika
głównego" przez stronę jap.bdo.
dodała mnie jako użytkownik główny. Czy również mogę się logować przez
stronę jap.bdo? Czy tylko przez stronę rejestr-bdo? Nie wiem czy coś źle
zostało zrobione bo przez jap.bdo wyskakuje mi komunikat że "nie
znaleziono użytkownika". A z tego co mi wiadomo, jedynie przez jap.bdo
sprawdzę kto złożył sprawozdania. Bardzo proszę o pomoc... Z góry
dziękuję :)
Również mam problem ze sprawozdaniem ze strony jap.bdo... cały czas strona się ładuje ..nic nie ma da się zrobić .. czy Wy tez macie taki problem?
Gość
01 wrzesień 2020 o 23:40
eMKa napisał:
Dzień dobry. Muszę wypełnić dział I i XI jako wytwórca odpadów. Niestety w dziale XI nie mogę wpisać miejsc MPD gdyż nie wyświetla mi się mi się żadna lista - zaznaczam że w dziale I MPD jest wpisane i prawidłowo zapisane - czy któś miał podobny problem?
Gość
01 wrzesień 2020 o 23:45
eMKa napisał:
Proszę dokładnie w dziale I poczytać i przede wszystkim wybrać na koncie właściwe MPD. Potem, niestety i tak będzie trzeba szukać, ale ustaliwszy, jak nazwany został MPD, znajdzie się. Umęczyłam się przy tym strasznie. Pozdrawiam Agata Romińska