Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
21 sierpień 2020 o 09:02
Może ktoś pomoże, mam siedzibę firmy w Krakowie, wytwarzam odpady w ramach usług we Wrocławiu. Jak wypełnić sprawozdanie? Wybieram Marszałek Dolnośląskiego ale żeby przejśc do działu XI musze wypełnić Dział 1 . Ale co mam tam wpisać, nie ma tam siedziby , filii tylko 30 miejsc w których wytwarzam odpady na terenie całej gminy
Gość
21 sierpień 2020 o 10:20
Gość napisał:
Gość napisał:
Należy wpisać wszystkie kody, a dopiero wtedy zapisaćGość napisał:
Mam taki sam problemGość napisał:
dzieki, wpisywanie wszystkiego naraz i zapisywanie na końcu pomogłoAnia napisał:
Podpinam się pod pytanie. To nie jest kwestia kodu, tylko w ogóle dodania kolejnej pozycji .
Witam,
Jakie odpady wpisać w sprawozdaniu komunalnym, Dział III Tabela A: Informacja o odpadach komunalnych nieulegających biodegradacji:zapisała się tylko pozycja z kodem 20 01 39 i więcej nie mogę dodać, ponieważ nie chce się zapisać. Proszę o pomoc czy robię coś źle? Wzoruje się na starych sprawozdaniach i w tym dziale były wszystkie odpady oprócz 20 01 01 i 20 02 01
Ja również mam z tym problem. zapisuje mi się "ładnie" kod 15 01 02, 15 01 07, 20 03 01 a nie przyjmuje mi się metal 20 01 40. Jak go wprowadzę nie chce się wtedy zapisać. Czy ktoś rozwiązał ten problem?
Gość
21 sierpień 2020 o 11:55
Gość Marta N napisał:
Łukasz napisał:
Witam,w dziale II w sprawozdaniu podmiotu odbierającego odpady komunalne pokazuje mi błąd sumowania odpadów komunalnych i rozbiórkowych, niby system miał być zaktualizowany w ciągu dwóch dni, czy ktoś z Państwa napotkał się z podobnym problemem?
Tak, dziś wklepałam i wysłałam 9 sprawozdań a przy 10 zaczęło źle sumować. Wg BDO 2+2 to nie jest 4!! Porażka z ich strony.
Potwierdzam. BDO liczy inaczej niż excel. porazka
Igi
21 sierpień 2020 o 12:34
Gość napisał:
Czy istnieją na rynku jakieś firmy które wypełnią za mnie sprawozdanie BDO, obliczą opłatę produktową itd? Prowadzę mała DG i ta ogromna kobyła "BDO" jest przerażająca. Wytwarzam jakieś skromne ilości tektury i folii jako opakowania produktow i mam max 150kg odpadu w postaci złomu. Próbując wypelnić to sprawozdanie w systemie po prostu można sie załamać ilością odnośników do ustaw, tabel itd.
Pawel_K
24 sierpień 2020 o 10:33
Gość
24 sierpień 2020 o 11:45
Witam,
mam problem, w Sprawozdaniu podmiotu odbierającego odpady komunalne od właścicieli nieruchomości w dziale VI, tabela E- Informacja o osiągniętym poziomie ograniczenia masy odpadów komunalnych ulegających biodegradacji przekazywanych do składowania. Nie mogę uzupełnić Osiągniętego poziomu ograniczenia masy odpadów komunalnych ulegających biodegradacji przekazywanych do składowania [%] , ponieważ wyszło u nas to 0, natomiast program BDO nie przepuszcza, napisane jest : Wartość musi być większa od 0.
Czy ktoś też ma taki problem, albo wie jak rozwiązać?
Gość
24 sierpień 2020 o 12:25
Gość napisał:
Witam,
mam problem, w Sprawozdaniu podmiotu odbierającego odpady komunalne od właścicieli nieruchomości w dziale VI, tabela E- Informacja o osiągniętym poziomie ograniczenia masy odpadów komunalnych ulegających biodegradacji przekazywanych do składowania. Nie mogę uzupełnić Osiągniętego poziomu ograniczenia masy odpadów komunalnych ulegających biodegradacji przekazywanych do składowania [%] , ponieważ wyszło u nas to 0, natomiast program BDO nie przepuszcza, napisane jest : Wartość musi być większa od 0.
Gość
24 sierpień 2020 o 12:53
Gość napisał:
Dzięki ! ;)Gość napisał:
Witam,
Sposobem na to jest wpisanie 0,001 i wtedy wyświetla się 0.
Gość
25 sierpień 2020 o 11:26
Gość
25 sierpień 2020 o 13:46
Pawel_K napisał:
W takim przypadku wybieramy R13
WitamCzy ktoś może mi podpowiedzieć co w pisać w Dziale III Tabela A - Sposób zagospodarowania odebranych odpadów w przypadku jeżeli dostałem informacje z Instalacji do której przekazałem odpady o treści:16 01 03 - Rodzaj odysku/unieszkodliwania - ZBIERANIE
Do tej pory w sprawozdaniu też wpisywałem Zbieranie ale BDO nie przewiduje takiej możliwości.Dziękuje i pozdrawiam