Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
20 sierpień 2020 o 11:07
Gość napisał:
Dzień dobry,
oddajemy leki w kodzie 200132 zebrane z aptek do instalacji, gdzie poddawane są procesowi D9. Niestety wypełniając sprawozdanie nie ma opcji wybrania tego sposobu zagospodarowania. Czy ktoś ma ten sam problem? Jak go rozwiązać?
Gość
20 sierpień 2020 o 11:34
Gość napisał:
Witam, czy możecie w BDO wprowadzić dane do działu III w SPRAWOZDANIU PODMIOTU ZBIERAJĄCEGO ODPADY KOMUNALNE?
Gość
20 sierpień 2020 o 11:50
Witam,
czy jeżeli odbieramy odpady od właścicieli nieruchomości w ramach podpisanej umowy z gminą to czy muszę wypełnić dział VII dotyczący danych o właścicielach nieruchomości? Do tej pory, na papierowych sprawozdaniach nie było to wymagane przez gminę. teraz robiąc sprawozdanie w jednej gminie ten dział sam mi się uzupełnił i wskoczyła ilość nieruchomości: 500. Mimo kliknięcia usuń dział, nie usuwa się i nadal widnieje jako tabela wymagająca uzupełnienia.
Czy ktoś z Was miał już może taki problem?
Gość
20 sierpień 2020 o 13:41
Gość napisał:
Mam taki sam problemGość napisał:
Ania napisał:
Podpinam się pod pytanie. To nie jest kwestia kodu, tylko w ogóle dodania kolejnej pozycji .
Witam,
Jakie odpady wpisać w sprawozdaniu komunalnym, Dział III Tabela A: Informacja o odpadach komunalnych nieulegających biodegradacji:zapisała się tylko pozycja z kodem 20 01 39 i więcej nie mogę dodać, ponieważ nie chce się zapisać. Proszę o pomoc czy robię coś źle? Wzoruje się na starych sprawozdaniach i w tym dziale były wszystkie odpady oprócz 20 01 01 i 20 02 01
Ja również mam z tym problem. zapisuje mi się "ładnie" kod 15 01 02, 15 01 07, 20 03 01 a nie przyjmuje mi się metal 20 01 40. Jak go wprowadzę nie chce się wtedy zapisać. Czy ktoś rozwiązał ten problem?
Gość
20 sierpień 2020 o 14:17
Gość napisał:
Należy wpisać wszystkie kody, a dopiero wtedy zapisaćGość napisał:
Ania napisał:
Podpinam się pod pytanie. To nie jest kwestia kodu, tylko w ogóle dodania kolejnej pozycji .
Witam,
Jakie odpady wpisać w sprawozdaniu komunalnym, Dział III Tabela A: Informacja o odpadach komunalnych nieulegających biodegradacji:zapisała się tylko pozycja z kodem 20 01 39 i więcej nie mogę dodać, ponieważ nie chce się zapisać. Proszę o pomoc czy robię coś źle? Wzoruje się na starych sprawozdaniach i w tym dziale były wszystkie odpady oprócz 20 01 01 i 20 02 01
Ja również mam z tym problem. zapisuje mi się "ładnie" kod 15 01 02, 15 01 07, 20 03 01 a nie przyjmuje mi się metal 20 01 40. Jak go wprowadzę nie chce się wtedy zapisać. Czy ktoś rozwiązał ten problem?
Gość
20 sierpień 2020 o 14:20
Gość napisał:
U mnie wyglądało to identycznie... Żeby można było zapisać swoją pracę w tym dziale, trzeba wpisać wszystkie rekordy i dopiero kliknąć "Zapisz"... Jak na razie nie ma możliwości edycji po wcześniejszym zapisaniu....Gość napisał:
Ania napisał:
Witam,
Gość
20 sierpień 2020 o 14:21
Gość napisał: dzisiaj zgłosiłam ten problem na infolinii BDO. Mają się tym zająć
Gość napisał:
Ania napisał:
Witam,
Gość
20 sierpień 2020 o 14:55
Gość
20 sierpień 2020 o 21:46
Mam pytanie czy w sprawozdaniu o wytworzonych odpadach jest obowiązek dodawania instalacji w MPD? Bez tego sprzwozdanie "przechodzi" a kody wpisuję "wytworzone w instalacji" w danym miejscu prowadzenia działalności - ale czy to jest prawidłowe? czy dotyczy to tylko dużych zakładów , które np. z pozwoleniu na wytwarzanie mają rozdzielone ile w każdej instalacji mogą wytworzyć odpadów.
Gość
21 sierpień 2020 o 08:02
prowadzę sprzedaż węgla i jeżeli klient przyniesie mi swoje worki aby wykonać mu usługę zworkowania zakupionego węgla to też podlegam pod jakiś wpis w BDO?