Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
19 sierpień 2020 o 11:59
W sprawozdaniu o odpadach w dziale XII (odpady zbierane) nie można poprawić mylnie wprowadzonej ilości odpadu. Konsultantka z BDO po konsultacji wewnętrznej stwierdziła, że program faktyczne nie pozwala na poprawę ale to ma sie zmienić - praują nad tym- tylko nie potrafi powiedzieć kiedy t poprawią. Poradziła mi usunięcie całego formularza roboczego sprawozdania i zaczęcie od nowa. Sęk w tym że wypełniłem juz kilka działów co pochłonęło nieco czasu. Jednym słowem porażka, Jak tak dalej będzie odwiozą mnie do psychiatryka
Gość
19 sierpień 2020 o 12:19
Gość napisał:
Podpinam się pod toW sprawozdaniu o odpadach w dziale XII (odpady zbierane) nie można poprawić mylnie wprowadzonej ilości odpadu. Konsultantka z BDO po konsultacji wewnętrznej stwierdziła, że program faktyczne nie pozwala na poprawę ale to ma sie zmienić - praują nad tym- tylko nie potrafi powiedzieć kiedy t poprawią. Poradziła mi usunięcie całego formularza roboczego sprawozdania i zaczęcie od nowa. Sęk w tym że wypełniłem juz kilka działów co pochłonęło nieco czasu. Jednym słowem porażka, Jak tak dalej będzie odwiozą mnie do psychiatryka
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
19 sierpień 2020 o 12:54
Gośćć napisał:
Witam,
31 grudnia 2019 r. wysłałem wniosek o rejestrację do BDO. Zarejestrowano mnie w systemie w lutym 2020 r. Czy w związku z tym muszę składać sprawozdanie roczne za 2019 r. Nadmienię, że nie oddawałem żadnych odpadów w 2019 r. Firmę mam dwa lata.
Gość
19 sierpień 2020 o 14:47
agnieszka napisał:
Dziękuję za odpowiedź. A co z rokiem 2018 (rok założenia firmy) Też nie oddawałem odpadów, a w BDO zarejestrowałem się "na wszelki wypadek" - ponieważ w zasadzie każdy powinien.Gośćć napisał:
Witam,
31 grudnia 2019 r. wysłałem wniosek o rejestrację do BDO. Zarejestrowano mnie w systemie w lutym 2020 r. Czy w związku z tym muszę składać sprawozdanie roczne za 2019 r. Nadmienię, że nie oddawałem żadnych odpadów w 2019 r. Firmę mam dwa lata.
Lepiej złożyć sprawozdanie "0" niż wcale. Mogą uznać ,że nie dopełniło się obowiązku sprawozdawczego.
Gość
19 sierpień 2020 o 15:34
Gość napisał:
agnieszka napisał:
Dziękuję za odpowiedź. A co z rokiem 2018 (rok założenia firmy) Też nie oddawałem odpadów, a w BDO zarejestrowałem się "na wszelki wypadek" - ponieważ w zasadzie każdy powinien.Gośćć napisał:
Witam,
W BDO sprawozdania składa się za 2019, te z lat wcześniejszych składane były drogą papierową
Lepiej złożyć sprawozdanie "0" niż wcale. Mogą uznać ,że nie dopełniło się obowiązku sprawozdawczego.
Gość
20 sierpień 2020 o 07:53
Gość napisał:
Gość napisał:
WitamCzy może mi ktoś pomóc bo nie mogę znaleźć w BDO. Prowadzę skup złomu i nie mogę znaleźć w sprawozdaniu zakładki dla zbierających odpady a chcę zrobić sprawozdanie za 2019r.
dział XII
Gość
20 sierpień 2020 o 09:01
Dzień dobry,
oddajemy leki w kodzie 200132 zebrane z aptek do instalacji, gdzie poddawane są procesowi D9. Niestety wypełniając sprawozdanie nie ma opcji wybrania tego sposobu zagospodarowania. Czy ktoś ma ten sam problem? Jak go rozwiązać?
Gość
20 sierpień 2020 o 09:58
Witam, czy możecie w BDO wprowadzić dane do działu III w SPRAWOZDANIU PODMIOTU ZBIERAJĄCEGO ODPADY KOMUNALNE?
Gość
20 sierpień 2020 o 10:37
Gość napisał:
Witam, czy możecie w BDO wprowadzić dane do działu III w SPRAWOZDANIU PODMIOTU ZBIERAJĄCEGO ODPADY KOMUNALNE?
Gość
20 sierpień 2020 o 10:49
Witam, czy ktoś miał problemy z wprowadzeniem adresu miejsca prowadzenia działalności w sprawozdaniu - Dział XII Tabela 1. Nie da się wpisać adresu, ani wyszukać go.