Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
18 sierpień 2020 o 21:11
Gość napisał:
Pytanie:jestem jednoosobową działalnością gospodarczą - warsztat samochodowy. Muszę złożyć roczne sprawozdanie odpadowe. Jestem w tym zupełnie zielony. W zeszłym roku oddawałem do utylizacji tylko filtry olejowe i czyściwo w małych ilościach. Mam na to papier. Nie mam tego zarejestrowanego w systemie BDO. Jest mi ktoś w stanie pomóc - w którym dziale - w systemie BDO - w sprawozdawczości - mam zaznaczyć oddane filtry i czyściwo???
Gość
19 sierpień 2020 o 07:24
Gość1 napisał:
Witam,Czy jak jestem użytkownikiem głównym w BDO i
posiadam Pełnomocnictwo od Zarządu do bazy BDO a muszę złożyć
kilkanaście sprawozdań z odpadów komunalnych do różnych gmin to jestem
zobowiązana opłacić w każdej gminie pełnomocnictwo czy też nie? Nie
jestem w KRS Spółki.
Gość
19 sierpień 2020 o 07:27
Gość napisał:
Ania napisał:
Podpinam się pod pytanie. To nie jest kwestia kodu, tylko w ogóle dodania kolejnej pozycji .
Witam,
Jakie odpady wpisać w sprawozdaniu komunalnym, Dział III Tabela A: Informacja o odpadach komunalnych nieulegających biodegradacji:zapisała się tylko pozycja z kodem 20 01 39 i więcej nie mogę dodać, ponieważ nie chce się zapisać. Proszę o pomoc czy robię coś źle? Wzoruje się na starych sprawozdaniach i w tym dziale były wszystkie odpady oprócz 20 01 01 i 20 02 01
Gość
19 sierpień 2020 o 07:40
Gość napisał:
Gość napisał:
Wypełniają Państwo Sprawozdanie o wytwarzanych odpadach i gospodarowaniu odpadami.
Pytanie:jestem jednoosobową działalnością gospodarczą - warsztat samochodowy. Muszę złożyć roczne sprawozdanie odpadowe. Jestem w tym zupełnie zielony. W zeszłym roku oddawałem do utylizacji tylko filtry olejowe i czyściwo w małych ilościach. Mam na to papier. Nie mam tego zarejestrowanego w systemie BDO. Jest mi ktoś w stanie pomóc - w którym dziale - w systemie BDO - w sprawozdawczości - mam zaznaczyć oddane filtry i czyściwo???
Gość
19 sierpień 2020 o 09:03
Gość napisał:
Gość napisał:
Wypełnia się dział I i dział XI.
Gość
19 sierpień 2020 o 10:42
Gość
19 sierpień 2020 o 10:42
Gość
19 sierpień 2020 o 11:16
Gość napisał:
Z tego co rozmawiałam z pracownikami z urzędu marszałkowskiego, to urzędnicy w dalszym ciągu nie widzą sprawozdań które im wysyłamy - są podobno w chmurze zapisane..Witam,
Mam pytanie:
Czy ktoś z Państwa miał może taki problem. W dniu 31.01.2020 r. złożyłam sprawozdania komunalne, tylko nie zostały one zapisane jako zerowe. W chwili obecnej nie ma możliwości złożenia ponownego sprawozdania, a gdy próbuję korektę zrobić, to mi wyświetla że nie ma wprowadzonego numeru przez wójta, burmistrza i nie da się zrobić korekty.
Co teraz robić?
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Gość
19 sierpień 2020 o 11:20
Witam, w sprawozdaniu dot. zbierania odpadów komunalnych należy umieścić
tylko odpady z grupy 15 - tworzywa sztuczne szkło, papier, plastik?
Pozostałe zbierane odpady należy uwzględnić w sprawozdaniu o zbieraniu
odpadów do Marszałka? np odpady budowlane od osób fizycznych?
Gość
19 sierpień 2020 o 11:31
Gość napisał:
WitamCzy może mi ktoś pomóc bo nie mogę znaleźć w BDO. Prowadzę skup złomu i nie mogę znaleźć w sprawozdaniu zakładki dla zbierających odpady a chcę zrobić sprawozdanie za 2019r.