Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
08 czerwiec 2020 o 12:32
Czy sporządzając sprawozdanie o produktach i opakowaniach na samym końcu mogę po prostu dołączyć w pdfie (jeden dokument) skan pełnomocnictwa opatrzonego zwykłym podpisem + potwierdzenie uiszczenia opłaty skarbowej jako "inny dokument"?
Gość
09 czerwiec 2020 o 08:53
Gość napisał:
Czy sporządzając sprawozdanie o produktach i opakowaniach na samym końcu mogę po prostu dołączyć w pdfie (jeden dokument) skan pełnomocnictwa opatrzonego zwykłym podpisem + potwierdzenie uiszczenia opłaty skarbowej jako "inny dokument"?
Gość
09 czerwiec 2020 o 09:05
Gość napisał:
Jeżeli mamy podpisaną umowę z organizacją odzysku to czy ta organizacja za nas składa sprawozdania w zakresie m.in. wprowadzania na rynek produktów w opakowaniach, sprzętów
elektrycznych i elektronicznych, baterii i akumulatorów ?? My rozumiem składamy tylko sprawozdanie w zakresie produktów w opakowaniach eksportowanych za granicę?
Gość
09 czerwiec 2020 o 09:34
Gość napisał:
Gość napisał:
Ktoś coś??
Mara004
Liczba postów: 39
Od: 22.04.2020
09 czerwiec 2020 o 10:39
Gość napisał:
Gość
19 czerwiec 2020 o 08:36
dzień dobry, mam takie pytanie. W wyniku przetworzenia innych odpadów powstał nam kod 17 01 07, w sprawozdaniu będzie to ujęte w ilości odpadów wytworzonych natomiast, czy powinnam tą wartość uwzględnić także w ilości zebranych odpadów, bo pierw je składowaliśmy u siebie zanim zostały przekazane dalej? Proszę o pomoc.
agnieszka
Liczba postów: 724
Od: 19.03.2017
19 czerwiec 2020 o 10:27
Gość napisał:
Odpad ,który jest wytworzony w ramach przetworzenia nie będzie jako - zebrany tylko wytworzony. Odpady do przetworzenia są w przyjętych ,a potem powstaje z nich odpad ,który jest w zakładce wytworzony i przekazany dalej . Pamiętajmy ,że odpad zebrany ,to taki ,który nie zmienia składu odpadów i nie powoduje zmiany klasyfikacji odpadu. Czyli nie przetwarzany, a ewentualnie wstępnie sortujemy i przekazujemy dalej pod tym samym kodem. W sprawozdaniu będzie ten kod 17 01 07 widniał jako wytworzony.dzień dobry, mam takie pytanie. W wyniku przetworzenia innych odpadów powstał nam kod 17 01 07, w sprawozdaniu będzie to ujęte w ilości odpadów wytworzonych natomiast, czy powinnam tą wartość uwzględnić także w ilości zebranych odpadów, bo pierw je składowaliśmy u siebie zanim zostały przekazane dalej? Proszę o pomoc.
ANNA
19 czerwiec 2020 o 11:01
Dzień dobry wszystkim ,Mam pytanie odnośnie wniosku aktualizacyjnego ,potrzebuje złożyć wniosek o wydanie kolejnej decyzji ,nie wiem czy tak tez powinno się to odbywać jeśli nie to bardzo proszę mnie naprowadzić w jaki sposób mogę uzyskać kolejną decyzję ? .Jak złozyc wniosek aktualizacyjny na wytwarzanie odpadów ? .Proszę o wskazówki
Z góry dziękuję .
MonikaHaj.
19 czerwiec 2020 o 11:41
Witam,
z tego co próbuję, do systemu BDO można już wpisywać sprawozdania roczne za 2019r., ale mam problem w zakwalifikowaniu naszej działalności pod:
Gonia0078
Liczba postów: 37
Od: 06.11.2018
19 czerwiec 2020 o 12:18
Witam, dziś na inforlinii BDO powiedzieli mi że te sprawozdania (nawet komunalne) są jeszcze niedopracowane, termin jest przesunięty na sierpień więc zeby jeszcze nie składać nic