Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
20 maj 2020 o 13:17
Składał ktoś już sprawozdanie podmiotu odbierającego (umowa z gminą)? Czy nadal trzeba dołączać wykaz właścicieli nieruchomości, tak jak to było wymagane w styczniu? (System BDO nie chciał przepuścić sprawozdania bez tego wykazu) Jak taki wykaz ma wyglądać? Ja zawsze dołączałem wykaz właścicieli do sprawozdania z odbioru odpadów spoza systemu gminnego, a w sprawozdaniu za odbiór na podstawie umowy z gminą wpisywałem tylko liczbę posesji. Przecież taki wykaz z gminy będzie miał w niektórych przypadkach tysiące pozycji.
ElaG
Liczba postów: 3
Od: 20.05.2020
21 maj 2020 o 09:19
Gość napisał:
Składał ktoś już sprawozdanie podmiotu odbierającego (umowa z gminą)? Czy nadal trzeba dołączać wykaz właścicieli nieruchomości, tak jak to było wymagane w styczniu? (System BDO nie chciał przepuścić sprawozdania bez tego wykazu) Jak taki wykaz ma wyglądać? Ja zawsze dołączałem wykaz właścicieli do sprawozdania z odbioru odpadów spoza systemu gminnego, a w sprawozdaniu za odbiór na podstawie umowy z gminą wpisywałem tylko liczbę posesji. Przecież taki wykaz z gminy będzie miał w niektórych przypadkach tysiące pozycji.
Gość
21 maj 2020 o 14:38
Gość napisał:
Na wczorajszym webinarze było mówione że należy dolączyc wykaz właścicieli. ja akurat nie mam tego sprowozdania więc nie słuchałam dokładnie ale może wypowie się ktos kto wczoraj uczestniczył na webinarze z BDO.
Gość
21 maj 2020 o 15:21
Gość napisał:
Gość napisał:
Na wczorajszym webinarze było mówione że należy dolączyc wykaz właścicieli. ja akurat nie mam tego sprowozdania więc nie słuchałam dokładnie ale może wypowie się ktos kto wczoraj uczestniczył na webinarze z BDO.
Gdzie był dostępny ten webinar ?
Aggie82
28 maj 2020 o 09:01
Wiem, że jeśli chodzi o kary za niezłożenie
sprawozdań to zastosowanie tu mają dwa artykuły z Ustawy o odpadach:
Art. 180a. Kto, wbrew obowiązkowi, o którym mowa w
art. 76, nie składa sprawozdania, podlega karze grzywny.
Art. 193. Orzekanie w sprawach, o których mowa w
art. 171–192 następuje na zasadach i w trybie określonych w ustawie z dnia 24
sierpnia 2001 r. – Kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia (Dz. U. z 2018
r. poz. 475, z późn. zm.13).
Jednak jakie są to kwoty i z jakich artykułów wynikają?
Dziękuję i pozdrawiam
Gość
28 maj 2020 o 09:15
Aggie82 napisał:
W przypadku kary grzywny za brak złożenia sprawozdania jej wysokość została określona zgodnie z art. 24 ustawy z dnia 20 maja 1971 r. - Kodeks wykroczeń i wynosi od 20 do 5000 zł.
Witam,Bardzo proszę o informację w jakiej wysokości mogą zostać narzucone na przedsiębiorstwo kary finansowe z tytułu
braku złożenia sprawozdania?Wiem, że jeśli chodzi o kary za niezłożenie
sprawozdań to zastosowanie tu mają dwa artykuły z Ustawy o odpadach:Art. 180a. Kto, wbrew obowiązkowi, o którym mowa w
art. 76, nie składa sprawozdania, podlega karze grzywny.Art. 193. Orzekanie w sprawach, o których mowa w
r. poz. 475, z późn. zm.13).Jednak jakie są to kwoty i z jakich artykułów wynikają?
Dziękuję i pozdrawiam
Gość
28 maj 2020 o 10:37
Gość napisał:
Dziękuję za informację.Aggie82 napisał:
W przypadku kary grzywny za brak złożenia sprawozdania jej wysokość została określona zgodnie z art. 24 ustawy z dnia 20 maja 1971 r. - Kodeks wykroczeń i wynosi od 20 do 5000 zł.
Witam,Bardzo proszę o informację w jakiej wysokości mogą zostać narzucone na przedsiębiorstwo kary finansowe z tytułu
braku złożenia sprawozdania?
Wiem, że jeśli chodzi o kary za niezłożenie
sprawozdań to zastosowanie tu mają dwa artykuły z Ustawy o odpadach:Art. 180a. Kto, wbrew obowiązkowi, o którym mowa w
art. 76, nie składa sprawozdania, podlega karze grzywny.
Art. 193. Orzekanie w sprawach, o których mowa w
r. poz. 475, z późn. zm.13).Jednak jakie są to kwoty i z jakich artykułów wynikają?
Dziękuję i pozdrawiam
Gość
28 maj 2020 o 12:03
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak wypełnić tab. 4.1 papier i twórz. Sztucz.
Wz
28 maj 2020 o 12:05
Proszę o pomoc w wypełnieniu tab. 4.1
Gość
28 maj 2020 o 12:51
Wz napisał:
Proszę o pomoc w wypełnieniu tab. 4.1