Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
03 czerwiec 2020 o 16:02
Gość napisał:
No właśnie - czyli póki co "zwykły wytwarzający" nie może złożyć jeszcze sprawozdania za 2019 rok?
Nie widzę tam opcji WYTWARZAJĄCY ODPADY przy wyborze "Rodzaj podmiotu*"
Gość
04 czerwiec 2020 o 11:24
do kiedy jest termin składania sprawozdania zbierającego zużyty sprzęt elektryczny i elektroniczny (dawne sprawozdanie do GUS)
Gość
04 czerwiec 2020 o 14:59
Gość napisał:
do kiedy jest termin składania sprawozdania zbierającego zużyty sprzęt elektryczny i elektroniczny (dawne sprawozdanie do GUS)
Gość m
05 czerwiec 2020 o 11:39
jaga
Liczba postów: 1
Od: 05.06.2020
05 czerwiec 2020 o 12:30
jestem tu nowa i będą ogromnie wdzięczna za pomoc.
Prowadzę działalność kwalifikującą się do prowadzenia uproszczonej ewidencji odpadów. Jestem w systemie BDO. Wytwarzam zwykle odpady komunalne oraz raz na pół roku oddaje odpad który wcześniej gromadzę bo na bieżąco wytwarzam jego niewielką ilość. Wszystko za pomocą papierowych kart przekazania odpadów. W jaki sposob mam zrobić sprawozdanie za 2019 rok ? Wysłac wszystkie karty do Marszałka pocztą czy musze to zrobić w jakiś sposób w systemie?
z góry dzięki
Gość
08 czerwiec 2020 o 08:30
Gość m napisał:
Bardzo proszę o pomoc.Chce złożyć sprawozdanie za 2019 r. Jesteśmy firmą z zakresu ochrony zdrowia i wytwarzamy odpady medyczne - kod odpadów 180103.
Wchodząc na sprawozdania wpisuje adresata, niżej jest Dane podmiotu sporządzającego sprawozdanie i próbuje tam wpisywać nazwę, czy nip ale nic mi nie wyskakuje (?) nie ma pojęcia dlaczego.
kolejny problem: rodzaj podmiotu: mamy zanaczyć punkt pierwszy? Wprowadzający na terytorium kraju produkty, o których mowa w ustawie z
dnia 11 maja 2001 r. o obowiązkach przedsiębiorców w zakresie
gospodarowania niektórymi odpadami oraz o opłacie produktowejzadne inne nie pasują.niżej dane podmiotu składającego sprawozdanie - i znów nic mi nie wyszukuje i nie moge przejść do kolejnych punktów sprawozdań.Czy ktoś wie jak to rozwiązać?Bede wdzieczna za pomoc
Gość
08 czerwiec 2020 o 08:37
jaga napisał:
jestem tu nowa i będą ogromnie wdzięczna za pomoc.
Prowadzę działalność kwalifikującą się do prowadzenia uproszczonej ewidencji odpadów. Jestem w systemie BDO. Wytwarzam zwykle odpady komunalne oraz raz na pół roku oddaje odpad który wcześniej gromadzę bo na bieżąco wytwarzam jego niewielką ilość. Wszystko za pomocą papierowych kart przekazania odpadów. W jaki sposob mam zrobić sprawozdanie za 2019 rok ? Wysłac wszystkie karty do Marszałka pocztą czy musze to zrobić w jakiś sposób w systemie?
z góry dzięki
Gość
08 czerwiec 2020 o 09:14
WITAM CZY KTOŚ WIE DO KIEDY SPRAWOZDANIA DLA ZBIERAJACYCH ODPADY.
agnieszka
Liczba postów: 724
Od: 19.03.2017
08 czerwiec 2020 o 09:51
Gość napisał:
WITAM CZY KTOŚ WIE DO KIEDY SPRAWOZDANIA DLA ZBIERAJACYCH ODPADY.
Gość
08 czerwiec 2020 o 11:23
Jeżeli mamy podpisaną umowę z organizacją odzysku to czy ta organizacja za nas składa sprawozdania w zakresie m.in. wprowadzania na rynek produktów w opakowaniach, sprzętów
elektrycznych i elektronicznych, baterii i akumulatorów ?? My rozumiem składamy tylko sprawozdanie w zakresie produktów w opakowaniach eksportowanych za granicę?