Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość1
23 październik 2020 o 09:07
Ponawiam pytania z wczoraj - może ktoś pomóc ?
1.Tworzę sprawozdanie o wytworzonych odpadach, jako podmiot wytwarzający odpady.W ub roku wytworzyliśmy i przekazaliśmy w niewielkich ilościach do przejmującego kody m.in 16 02 13* -( Zużyte urządzenia zawierające niebezpieczne elementy5) inne niż wymienione w 16 02 09 do 16 02 12) oraz 16 02 14 - Zużyte urządzenia inne niż wymienione w 16 02 09 do 16 02 13
Były to ilości mniejsze niż te ,dla których powstaje obowiązek ewidencji
w Rozporządzeniu Min.Klimatu (z dnia 23 grudnia 2019 r. w sprawie
rodzajów odpadów i ilości odpadów, dla których nie ma obowiązku
prowadzenia ewidencji odpadów)
Mamy KPO na te odpady , czy należy
wykazywać je w sprawozdaniu , jeśli zostały faktycznie przekazane do
przejmującego , mimo że prowadzenie ich ewidencji nie jest wymagane (bo
wytwarzamy ich bardzo mało) ?
2.Mamy też do wypełnienia wniosek
aktualizacyjny do wpisu- dział VI tabela 5 , bo zaczęliśmy sprzedawać
produkty w opakowaniach za granicę . Czy fakt,że najpierw złożę wniosek
aktualizacyjny nie zablokuje (np.do czasu jego rozpatrzenia) możliwości złożenia sprawozdania za 2019?
Gość
23 październik 2020 o 09:17
agnieszka napisał:
Witam serdecznie, czy w sprawozdaniu roboczym zdarza Wam się ,że nie można edytować/poprawić danych ? Skoro ,to jest robocze sprawozdanie ,to chyba można poprawiać. Jest taka informacja "Podany identyfikator informacji o zebranych odpadach nie istnieje lub nie posiadasz uprawnień do wykonania tej akcji" . Jestem użytkownikiem podrzędnych ,ale nie powinno ,to mieć znaczenia w wersji roboczej ?
Gość
23 październik 2020 o 09:33
agnieszka napisał:
Witam serdecznie, czy w sprawozdaniu roboczym zdarza Wam się ,że nie można edytować/poprawić danych ? Skoro ,to jest robocze sprawozdanie ,to chyba można poprawiać. Jest taka informacja "Podany identyfikator informacji o zebranych odpadach nie istnieje lub nie posiadasz uprawnień do wykonania tej akcji" . Jestem użytkownikiem podrzędnych ,ale nie powinno ,to mieć znaczenia w wersji roboczej ?
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
23 październik 2020 o 09:38
Gość napisał:
Próbuję cały wpis usunąć i dodać nowy kod , ale ciągle wyskakuje ,że nastąpił błąd spróbuj później. Ani edytować ,ani usunąć nie mogę.agnieszka napisał:
Bo BDO jest w wersji roboczej. W zbieraniu, żeby zmienić masę, trzeba usunąć wpis i dodać nowy.
Gość
23 październik 2020 o 10:36
agnieszka napisał:
Gość
23 październik 2020 o 10:58
Gość
23 październik 2020 o 12:23
agnieszka napisał:
podpinam się pod pytanie, też nie mogę skorygować, zmienić sprawozdania roboczego, napisałam do obsługi, ale milczą!!!Witam serdecznie, czy w sprawozdaniu roboczym zdarza Wam się ,że nie można edytować/poprawić danych ? Skoro ,to jest robocze sprawozdanie ,to chyba można poprawiać. Jest taka informacja "Podany identyfikator informacji o zebranych odpadach nie istnieje lub nie posiadasz uprawnień do wykonania tej akcji" . Jestem użytkownikiem podrzędnych ,ale nie powinno ,to mieć znaczenia w wersji roboczej ?
Gość
23 październik 2020 o 12:38
Proszę o pomoc chcę wysłać sprawozdanie a wyświetla mi się tylko edycja i usuń .Dlaczego?Nie ma złóż sprawozdanie.
Gość
23 październik 2020 o 12:51
Gość napisał:
Proszę o pomoc chcę wysłać sprawozdanie a wyświetla mi się tylko edycja i usuń .Dlaczego?Nie ma złóż sprawozdanie.
AnnMg
23 październik 2020 o 13:07