Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
20 październik 2020 o 08:14
Gość napisał:
Bardzo proszę o pomoc.
Dzień dobry,Jako Urząd Gminy posiadamy własną oczyszczalnię ścieków i wysypisko odpadów (obecnie prowadzona jest rekultywacja składowiska). Wytwarzamy na oczyszczalni ścieków odpady skratki, piasek oraz komunalne osady ściekowe. Skratki odpady odbierane są przez Zakład Unieszkodliwiania Odpadów Komunalnych (ZUK), natomiast osad częściowo wykorzystany był do rekultywacji składowiska (decyzja marszałka), a reszta osadu odebrana przez ZUK. W związku z tym proszę o informacje jakie działy sprawozdania za 2019 r. należy wypełnić.
Dziękuję za informację.
Pozdrawiam
Gość
20 październik 2020 o 08:22
Po jakim czasie Państwo dostawaliście sprawozdania do korekty? Złożyłam 1.10 i nie wiem czy jeszcze może mi przyjść do poprawy czy już raczej jest zaakceptowane. Czy jakaś informacją się w ogóle pojawia?
Gość
20 październik 2020 o 08:39
Gość napisał:
Chciałam usunąć sprawozdanie robocze prezydenta miasta ponieważ nie wczytują mi się dane z zaakceptowanych sprawozdań z firm niestety pojawia mi się komunikat pojawia się komunikat, "że wystąpił błąd podczas wykonywania akcji" próbowałam już kilkukrotnie czy ktoś miał taki sam problem
Gość
20 październik 2020 o 08:39
Gość napisał:
Gość napisał:
Bardzo proszę o pomoc.
Dzień dobry,Jako Urząd Gminy posiadamy własną oczyszczalnię ścieków i wysypisko odpadów (obecnie prowadzona jest rekultywacja składowiska). Wytwarzamy na oczyszczalni ścieków odpady skratki, piasek oraz komunalne osady ściekowe. Skratki odpady odbierane są przez Zakład Unieszkodliwiania Odpadów Komunalnych (ZUK), natomiast osad częściowo wykorzystany był do rekultywacji składowiska (decyzja marszałka), a reszta osadu odebrana przez ZUK. W związku z tym proszę o informacje jakie działy sprawozdania za 2019 r. należy wypełnić.
Dziękuję za informację.
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o oczyszczalnie to na pewno dział VII - osady i dział XI - tu wpisałam skratki i osady. Nie wiem natomiast czy należny uzupełniać dział XIII tab. 5. Tu są sprzeczne informacje.
Gość
20 październik 2020 o 09:04
Gość napisał:
MS napisał:
Podpinam się pod to pytanieWitam,
jestem zbierającym odpady, w tym baterie przenośne, które przyjmuję od wytwarzających odpady (firmy, uczelnie itp.). Baterie przenośne przekazuję następnie do zakładu przetwarzania zużytych baterii. Nie mam natomiast podpisanej umowy- ani z wprowadzającymi na rynek baterie/ akumulatory przenośne, ani też z podmiotami pośredniczącymi. Jak mam wypełnić sprawozdanie w BDO (Dział X) skoro są tam do wyboru jedynie 2 opcje zbierających: posiadających umowę z wprowadzającymi baterie/akumulatory przenośne bądź posiadających umowę z jakimś podmiotem pośredniczącym. Nie ma możliwości wpisania mas dla zwykłego zbierającego nieposiadającego ww. umów.
Gość
20 październik 2020 o 09:17
Gość napisał:
Dziękuję za pomoc. Ktoś pisał, że odnośnie działu XIII to należy uzupełnić tabelę 3. W związku z tym czy też należy wypełnić w dziale XIII tab. 3 i 5, czy tylko tab. 5Gość napisał:
Gość napisał:
Bardzo proszę o pomoc.
Dziękuję za informację.
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o oczyszczalnie to na pewno dział VII - osady i dział XI - tu wpisałam skratki i osady. Nie wiem natomiast czy należny uzupełniać dział XIII tab. 5. Tu są sprzeczne informacje.
Gość
20 październik 2020 o 09:29
Gość napisał:
Gość napisał:
Chciałam usunąć sprawozdanie robocze prezydenta miasta ponieważ nie wczytują mi się dane z zaakceptowanych sprawozdań z firm niestety pojawia mi się komunikat pojawia się komunikat, "że wystąpił błąd podczas wykonywania akcji" próbowałam już kilkukrotnie czy ktoś miał taki sam problem
Mam ten sam problem. Zgłosiłam przez formularz kontaktowy problem tydzień temu... do tej pora z ich strony cisza.
Gonia0078
Liczba postów: 37
Od: 06.11.2018
20 październik 2020 o 09:40
Eugeniusz BDO napisał:
Gość napisał:
Spróbuj usuwać po kolei - najpierw wpisy z działów, potem MPD z działu I. Może w końcu Ci pozwoli usunąć.
Gonia0078
Liczba postów: 37
Od: 06.11.2018
20 październik 2020 o 09:45
Prowadzimy PSZOK, Stację przeładunkową odpadów komunalnych i zbieramy odpady niekomunalne (np. gruz od firm ). Zbieramy również zużyty sprzęt elektryczny i elektroniczny. Który dział i tabela to dawne sprawozdanie do GIOŚ z zakresu zbierania zuzytego sprzętu? Czy przekazując gruz osobie fizycznej (10 ton niekomunalnego i 5 ton komunalnego) powinnam wypełnić dział XIII tabela 5 ? jesli tak to z samego niekomunalnego czy ten komunalny tez ujmować?
Gość
20 październik 2020 o 09:49
Zakupujemy akumulatory i w sklepie zostawiamy zużyte. Czy to trzeba jakoś rejestrować w ewidencji i przekazywać w sprawozdaniu w sprawozdaniu ?