Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
20 październik 2020 o 10:01
Gość napisał:
tez mam ten sam problem od tygodnia, kilka razy pisałam już do bdo ale nadal nic. A czasu coraz mniej :/Chciałam usunąć sprawozdanie robocze prezydenta miasta ponieważ nie wczytują mi się dane z zaakceptowanych sprawozdań z firm niestety pojawia mi się komunikat pojawia się komunikat, "że wystąpił błąd podczas wykonywania akcji" próbowałam już kilkukrotnie czy ktoś miał taki sam problem
Gość
20 październik 2020 o 10:07
Gość napisał:
Po jakim czasie Państwo dostawaliście sprawozdania do korekty? Złożyłam 1.10 i nie wiem czy jeszcze może mi przyjść do poprawy czy już raczej jest zaakceptowane. Czy jakaś informacją się w ogóle pojawia?
Gość
20 październik 2020 o 10:21
został nam z 2018 odpad 170101 Gruz betonowy - czy mam go wpisać w tabeli 7 w dziale XIII ? tylko co zaznaczyć? recycling czy odzysk jak nie mamy pozwolenia ani na jedno ani na drugie ? ( odpad w marcu 2019 został wykorzystany do zlecenia od gminy na remonty dróg))
Gość
20 październik 2020 o 10:44
Witam, czy składa się zerowe sprawozdanie dla podmiotu wprowadzającego produkty w opakowaniach? nie było wytworzonych odpadów.
który dział należy wypełnić ?
Z góry dziękuję za pomoc :)
Gość
20 październik 2020 o 10:44
Remontujemy budynek który będzie siedzibą firmy. Wytworzyliśmy odpady budowlane z tego remontu ale KPO wystawił na siebie transportujący - czyli na dokumencie jest wytwórcą i transportującym. My nie mamy żadnej KPO na siebie. Jesteśmy wpisani do BDO - czy mamy robić sprawozdanie zerowe?
Gość
20 październik 2020 o 10:45
Dzień dobry, czy odpady kat.1 (uboczne produkty pochodzenia zwierzęcego) są ujmowane w sprawozdaniu za 2019 jak wcześnie było to robione w papierowych wersjach sprawozdań?
Gość
20 październik 2020 o 11:14
Proszę o pomoc!! Prowadzę mały warsztat stolarski, korzystam z usługi cięcia. Sam jedynie oklejam materiał w związku z czym mam bardzo mało odpadów i nie posiadam kart przekazania odpadów za 2019 rok.W jaki sposób mam złożyć sprawozdanie do BDO za 2019 rok?
Gość
20 październik 2020 o 12:32
Witam,
w sprawozdaniu o odpadach mamy odpady w postaci złomu, posiadamy tez oleje z maszyn produkcyjnych. Oleje jako odpady wpisujemy jako odpady z instalacji czy wytworzone poza instalacjami?
dziękuję
Gość
20 październik 2020 o 12:57
Gość napisał:
Remontujemy budynek który będzie siedzibą firmy. Wytworzyliśmy odpady budowlane z tego remontu ale KPO wystawił na siebie transportujący - czyli na dokumencie jest wytwórcą i transportującym. My nie mamy żadnej KPO na siebie. Jesteśmy wpisani do BDO - czy mamy robić sprawozdanie zerowe?
Gość
20 październik 2020 o 13:41
Dzień dobry. Czy osady ściekowe wytworzone w oczyszczalni ścieków nie wykorzystywane przez nas tylko przekazywane innej firmie wykazujemy w dziale VII czy tylko w dziale XI???