Baner eko soft 2023 bdo

Profil zaufania - rejestracja BDO

Założony przez Maja 12 listopad 2019 o 07:51

Gość

19 grudzień 2019 o 13:12

Gość napisał:

Gość napisał:

Na stronie Sląskiego UM jest info, że urząd nie będzie wydawał nowych haseł, bo stare (te przeterminowane, jeli kto w porę się nie zalogował jak ja) działają. No więc wchodzę i próbuję powiązać firmę- nie ma jej! Tzn. nie wyswietla się po wejsciu przez profil zaufany tak jak to pokazane w instrukcji. I co teraz? 

Witam,

czyli jak przez profil zaufany chce Pan/i podłączyć firmę pod swój profil zaufany podając login i hasło pojawia się Panu/i komunikat: Powiązanie podmiotu nie powiodło się? Ja  tak mam i w żaden sposób nie mogę powiązać podmiotu ze swoim profilem zaufanym.

Nie, nie ma mojej firmy, po prostu liczba podmiotów :0. Po wyszukiwaniu wg nipu, nr rejestru nadal nic. Oczywiście wpis mam, jak wchodzę przez wyszukiwarkę na stronie bdo to się wyświetla. Dodam jeszcze, że na początku nie było też tej opcji przypisz do podmiotu, ale to załatwiła nowsza wersja google Chrome

F4odpowiedz

FirstAnna

Liczba postów: 6

Od: 26.11.2019

24 grudzień 2019 o 09:17

Gość napisał:

Na stronie Sląskiego UM jest info, że urząd nie będzie wydawał nowych haseł, bo stare (te przeterminowane, jeli kto w porę się nie zalogował jak ja) działają. No więc wchodzę i próbuję powiązać firmę- nie ma jej! Tzn. nie wyswietla się po wejsciu przez profil zaufany tak jak to pokazane w instrukcji. I co teraz? 

Miałam styczność z UM Woj. Śląskiego i generalnie nikła szansa, aby coś przyspieszyć. Jedynie czego się dowiedziałam to tego, że można do każdego UM iść o wygenerowanie nowego hasła do logowania BDO. Ja złożyłam wniosek do UM Woj. Śląskiego 12.12.2019 i dzisiaj dostałam informację, że hasło może w lutym zostanie wygenerowane. 
F4odpowiedz

Gość

24 grudzień 2019 o 09:50

Gość napisał:

Ja mam profil zaufany, dobre hasło swojej firmy, dobry

login, loguję się przez profil zaufany jako użytkownik główny i klikam

powiąż podmiot: wpisuje swój login i hasło aby powiązać swoją firmę w

obecnej wersji produktowej (w pilotażowej powiązałam tak bez problemu) i

ciągle komunikat: POWIĄZANIE PODMIOTU NIE POWIODŁO SIĘ. I czemu???

skoro login dobry i hasło też?? Żeby jeszcze było: nie powiodło się

ponieważ np. złe hasło i jeśli chcesz uzyskać nowe kliknij odzyskaj

hasło i wyślą na e-maila tak jak to było to NIE. POWIĄZANIE NIE POWIODŁO

SIĘ i kropka. To jak ja mam robić KPO EWIDENCJE i sprawozdania jak

własnej firmy nie mogę dodać i kompletnie nic nie zrobię? Próbowałam tez

podawać hasło które jako pierwsze dostałam z Urzędu Marszałkowskiego,

pomimo że już je zmieniałam, tez nic oczywiście nie pomogło. Ten sam

komunikat.Oj rety.........

Mam identycznie, nikt nie jest w stanie pomóc, ani wskazać co zrobić....

F4odpowiedz

Adam7

30 grudzień 2019 o 08:57

Witam. Czy ktoś z Państwa się orientuje jak zarządzać kontami użytkowników? Po zalogowaniu jako użytkownik główny (poprzez profil zaufany) jest możliwość jedynie dodawania nowych kont, nie ma możliwość ani usuwania, ani zmiany np. hasła w istniejących.
I tu drugie pytanie - jak odzyskać hasło dla użytkownika podrzędnego? W środowisku testowym pod loginem i hasłem jest opcja: Nie pamiętam hasła, w środowisku produkcyjnym opcji tej nie ma...
Wysyłałem pytania poprzez formularz - brak odzewu od ponad tygodnia, infolinie zaś albo zajęte, albo po chwili odrzucają połączenie...

F4odpowiedz

Gość

30 grudzień 2019 o 09:24

Adam7 napisał:

Witam. Czy ktoś z Państwa się orientuje jak zarządzać kontami użytkowników? Po zalogowaniu jako użytkownik główny (poprzez profil zaufany) jest możliwość jedynie dodawania nowych kont, nie ma możliwość ani usuwania, ani zmiany np. hasła w istniejących.

I tu drugie pytanie - jak odzyskać hasło dla użytkownika podrzędnego? W środowisku testowym pod loginem i hasłem jest opcja: Nie pamiętam hasła, w środowisku produkcyjnym opcji tej nie ma...

Wysyłałem pytania poprzez formularz - brak odzewu od ponad tygodnia, infolinie zaś albo zajęte, albo po chwili odrzucają połączenie...

PS. Po zalogowaniu, przy imieniu i nazwisku (prawy górny róg ekranu) również nie mam opcji administrowania swoim kontem. Wg instrukcji taka opcja powinna być właśnie w tym miejscu. Jakiś pomysł, dlaczego?
F4odpowiedz

Gość

30 grudzień 2019 o 09:24

Adam7 napisał:

Niestety, jest to jedna z wielu "niespodzianek, których twórcy owego 'gotowego" oprogramowania nie przewidzieli. Na dzień dzisiejszy nie ma funkcjonalności zarządzania kontami - jest tylko możliwość ich tworzenia.
F4odpowiedz

Gość

30 grudzień 2019 o 10:09

Do kogo należy wygenerowanie KPOK, jeżeli jako
podwykonawca odbieramy odpady na terenie naszej gminy, a
sprawozdawczość robi firma, dla której wykonujemy zadanie.
Wiadomo, że KPOK muszą w tej sytuacji znaleźć się po stronie BDO
(do którego nie mamy dostępu) tej firmy. (?)

F4odpowiedz

Gość

30 grudzień 2019 o 12:47

Gość napisał:

Gość napisał:

Gość napisał:

Witam,

czyli jak przez profil zaufany chce Pan/i podłączyć firmę pod swój profil zaufany podając login i hasło pojawia się Panu/i komunikat: Powiązanie podmiotu nie powiodło się? Ja  tak mam i w żaden sposób nie mogę powiązać podmiotu ze swoim profilem zaufanym.

Nie, nie ma mojej firmy, po prostu liczba podmiotów :0. Po wyszukiwaniu wg nipu, nr rejestru nadal nic. Oczywiście wpis mam, jak wchodzę przez wyszukiwarkę na stronie bdo to się wyświetla. Dodam jeszcze, że na początku nie było też tej opcji przypisz do podmiotu, ale to załatwiła nowsza wersja google Chrome

F4odpowiedz

Gość

30 grudzień 2019 o 12:53

Od 16
grudnia próbuje się zalogować do BDO za pomocą dotychczasowego loginu(
nr rejestrowy) i hasła
– niestety bezskutecznie.

Czy mam rozumieć,  iż
w związku z uruchomieniem wersji produkcyjnej jedynym możliwym sposobem jest
utworzenie profilu zaufanego i logowanie przez niego ?

Na szkoleniu organizowanym
przez IOŚ  było potwierdzone iż oba sposoby logowanie będą dostępne .

Czy będąc zwykłym
pracownikiem firmy mam logować się przez swoje prywatne konto w banku ???

Przecież konto  BDO
jest założone na firmę a nie na mnie jako osobę prywatną .
będę wdzięczna za informacje co w tej sytuacji zrobić ?

F4odpowiedz

Gość

30 grudzień 2019 o 13:23

nie mogę przypisać konta podmiotu.  zalogowałem się do systemu BDO przez prywatne konto za pomocą banku. czy może tak być? czy muszę mieć założony profil zaufany z firmy? 

F4odpowiedz
Nowa odpowiedź
Jeśli chcesz odpowiedzieć bezpośrednio na wybraną wypowiedź, kliknij opcję „odpowiedz” lub „cytuj” na dole każdego posta

Newsletter