Baner eko soft 2023 bdo

Profil zaufania - rejestracja BDO

Założony przez Maja 12 listopad 2019 o 07:51

Gość

12 grudzień 2019 o 09:17

W jaki sposób uzytkownik główny może dodać następnego do BDO?

F4odpowiedz

Gość

12 grudzień 2019 o 11:09

Gość napisał:

W jaki sposób uzytkownik główny może dodać następnego do BDO?

dowiemy się tego po 16 grudnia :).
F4odpowiedz

Gość

12 grudzień 2019 o 13:13

Gość napisał:

Dzień dobry, ktoś z Państwa zakładał profil zaufany? jak należy to zrobić. Nasza firma ma nadany login i hasło pewnie jak każdy kto złożył wpis o nr rejestrowy BDOale co teraz. To jest hasło dla firmy nie nadaje uprawnień czy to wystarczy. Ze szkolenia wynikało, że jedna osoba musi mieć ten profil założony by mogła przyporządkować wgląd i prace w programie ale też założyć konta pozostałym uczestnikom. Czy zakładaliście ten profil? jak to zrobić, być może to ja źle interpretuje.Czy ten profil  może mieć osoba która w firmie faktycznie odpowiada za gospodarkę odpadową i późniejsze kontrole z urzędów czy np. prezes firmy czy z KRS ktoś.

Dzień dobry, je jestem pracownikiem i osobą zajmującą się ochroną środowiska i w ubiegłym tygodniu założyłam profil zaufany. Jest to bardzo proste, należy wejść na stronę BDO i kliknąć: Załóż profil zaufany, potem wybiera się w jaki sposób go założyć, np. poprzez swój bank czy dowolny urząd w mieście.
Powodzenia!
F4odpowiedz

FirstAnna

Liczba postów: 6

Od: 26.11.2019

12 grudzień 2019 o 14:01

Chciałabym zapytać czy profil zaufany musi założyć osoba reprezentującą firmę w KRS czy profil zaufany może założyć osoba (pracownik), która wykonuje w firmie wszystkie sprawozdania środowiskowe? Czy profil zaufany zakłada się na firmę czy na osobę?

F4odpowiedz

Gość

12 grudzień 2019 o 14:32

FirstAnna napisał:

Chciałabym zapytać czy profil zaufany musi założyć osoba reprezentującą firmę w KRS czy profil zaufany może założyć osoba (pracownik), która wykonuje w firmie wszystkie sprawozdania środowiskowe? Czy profil zaufany zakłada się na firmę czy na osobę?

Witam,

Tak jak napisała Pani wyżej - osoba, która będzie działać w BDO, nie musi być z KRS. przez profil zaufany Pani się zaloguje, a przez numer BDO i hasło przypiszą  Panią z firmą w imieniu której Pani będzie obsługiwać BDO. Również tak zrobiliśmy u nas i działa.

F4odpowiedz

Gość

12 grudzień 2019 o 14:38

FirstAnna napisał:

Profil zaufany zakłada osoba. Służy on nie tylko do  rejestracji w BDO. Zakładając profil zaufany możemy załatwić wiele spraw online jako osoba prywatna.
F4odpowiedz

Gość

12 grudzień 2019 o 14:58

Gość napisał:

FirstAnna napisał:

Witam,

Tak jak napisała Pani wyżej - osoba, która będzie działać w BDO, nie musi być z KRS. przez profil zaufany Pani się zaloguje, a przez numer BDO i hasło przypiszą  Panią z firmą w imieniu której Pani będzie obsługiwać BDO. Również tak zrobiliśmy u nas i działa.

Tak, zgadza się, z tym, że osoba spoza KRS nie będzie mogła wysyłać ze swojego konta wniosków i sprawozdań przez BDO - będzie to musiała zrobić osoba z KRS. No chyba, ze pracownik ma stosowne pełnomocnictwo to wtedy je dołącza i będzie ok - tak mówili Panowie IOŚ na szkoleniu z BDO

F4odpowiedz

Gość

18 grudzień 2019 o 08:33

Maja napisał:

Gość napisał:

Z tego co słyszałem nie trzeba.... urzytkownicy podrzędni mogą logować się za pomocą loginu i hasła

ok dzieki za odpowiedź a zastanawia mnie jeszcze taka sytuacja
pracodawca tworzy profil zaufany, następnie dodaje główna osobę odpowiedzialną za odpady jako administratora, czy w tej sytuacji wymagany jest profil zaufania ? Czy administrator też może logować się wyłącznie poprzez logi i hasło, tak jak jest to dotychczas.

F4odpowiedz

Gość

18 grudzień 2019 o 09:39

Witam,
Czy ktoś z Państwa ma problem z utworzeniem kont? Stworzyliśmy pofil zaufany, klineliśmy ,,utwórz konto uzytkownika'' (na maila przychodzi link, wraz z kodem do formularza) Problem pojawia się przy zalogowaniu.-dotychczasowe hasło nie wchodzi. Czy zostały nadane jakis nowe?

F4odpowiedz

Gość

18 grudzień 2019 o 11:15

Dzień dobry, 
jestem firma outsourcingową obsługująca kilka firm jednocześnie. Zalogowałam się do BDO przez profil zaufany, ale nie mogę powiązać sobie podmiotu, pomimo, że dotychczas hasło i login działały bez problemu. 
Teraz już tego nie mogę zrobić. Czy ktoś miał podobny problem i wie jak to rozwiązać?
Dziękuję za informację. 

F4odpowiedz
Nowa odpowiedź
Jeśli chcesz odpowiedzieć bezpośrednio na wybraną wypowiedź, kliknij opcję „odpowiedz” lub „cytuj” na dole każdego posta

Newsletter