Profil zaufania - rejestracja BDO
Założony przez Maja 12 listopad 2019 o 07:51Gość
12 grudzień 2019 o 09:17
W jaki sposób uzytkownik główny może dodać następnego do BDO?
Gość
12 grudzień 2019 o 11:09
Gość napisał:
W jaki sposób uzytkownik główny może dodać następnego do BDO?
Gość
12 grudzień 2019 o 13:13
Gość napisał:
Dzień dobry, ktoś z Państwa zakładał profil zaufany? jak należy to zrobić. Nasza firma ma nadany login i hasło pewnie jak każdy kto złożył wpis o nr rejestrowy BDOale co teraz. To jest hasło dla firmy nie nadaje uprawnień czy to wystarczy. Ze szkolenia wynikało, że jedna osoba musi mieć ten profil założony by mogła przyporządkować wgląd i prace w programie ale też założyć konta pozostałym uczestnikom. Czy zakładaliście ten profil? jak to zrobić, być może to ja źle interpretuje.Czy ten profil może mieć osoba która w firmie faktycznie odpowiada za gospodarkę odpadową i późniejsze kontrole z urzędów czy np. prezes firmy czy z KRS ktoś.
FirstAnna
Liczba postów: 6
Od: 26.11.2019
12 grudzień 2019 o 14:01
Chciałabym zapytać czy profil zaufany musi założyć osoba reprezentującą firmę w KRS czy profil zaufany może założyć osoba (pracownik), która wykonuje w firmie wszystkie sprawozdania środowiskowe? Czy profil zaufany zakłada się na firmę czy na osobę?
Gość
12 grudzień 2019 o 14:32
FirstAnna napisał:
Chciałabym zapytać czy profil zaufany musi założyć osoba reprezentującą firmę w KRS czy profil zaufany może założyć osoba (pracownik), która wykonuje w firmie wszystkie sprawozdania środowiskowe? Czy profil zaufany zakłada się na firmę czy na osobę?
Witam,
Tak jak napisała Pani wyżej - osoba, która będzie działać w BDO, nie musi być z KRS. przez profil zaufany Pani się zaloguje, a przez numer BDO i hasło przypiszą Panią z firmą w imieniu której Pani będzie obsługiwać BDO. Również tak zrobiliśmy u nas i działa.
Gość
12 grudzień 2019 o 14:38
FirstAnna napisał:
Gość
12 grudzień 2019 o 14:58
Gość napisał:
FirstAnna napisał:
Tak, zgadza się, z tym, że osoba spoza KRS nie będzie mogła wysyłać ze swojego konta wniosków i sprawozdań przez BDO - będzie to musiała zrobić osoba z KRS. No chyba, ze pracownik ma stosowne pełnomocnictwo to wtedy je dołącza i będzie ok - tak mówili Panowie IOŚ na szkoleniu z BDOChciałabym zapytać czy profil zaufany musi założyć osoba reprezentującą firmę w KRS czy profil zaufany może założyć osoba (pracownik), która wykonuje w firmie wszystkie sprawozdania środowiskowe? Czy profil zaufany zakłada się na firmę czy na osobę?
Witam,
Tak jak napisała Pani wyżej - osoba, która będzie działać w BDO, nie musi być z KRS. przez profil zaufany Pani się zaloguje, a przez numer BDO i hasło przypiszą Panią z firmą w imieniu której Pani będzie obsługiwać BDO. Również tak zrobiliśmy u nas i działa.
Gość
18 grudzień 2019 o 08:33
Maja napisał:
Gość napisał:
Z tego co słyszałem nie trzeba.... urzytkownicy podrzędni mogą logować się za pomocą loginu i hasła
ok dzieki za odpowiedź a zastanawia mnie jeszcze taka sytuacja
pracodawca tworzy profil zaufany, następnie dodaje główna osobę odpowiedzialną za odpady jako administratora, czy w tej sytuacji wymagany jest profil zaufania ? Czy administrator też może logować się wyłącznie poprzez logi i hasło, tak jak jest to dotychczas.
Gość
18 grudzień 2019 o 09:39
Witam,
Czy ktoś z Państwa ma problem z utworzeniem kont? Stworzyliśmy pofil zaufany, klineliśmy ,,utwórz konto uzytkownika'' (na maila przychodzi link, wraz z kodem do formularza) Problem pojawia się przy zalogowaniu.-dotychczasowe hasło nie wchodzi. Czy zostały nadane jakis nowe?
Gość
18 grudzień 2019 o 11:15
Dzień dobry,
jestem firma outsourcingową obsługująca kilka firm jednocześnie. Zalogowałam się do BDO przez profil zaufany, ale nie mogę powiązać sobie podmiotu, pomimo, że dotychczas hasło i login działały bez problemu.
Teraz już tego nie mogę zrobić. Czy ktoś miał podobny problem i wie jak to rozwiązać?
Dziękuję za informację.