GOŚĆ
26 styczeń 2017 o 15:57
Witam , mam pytanie odnośnie DPO i DPR a mianowicie jesteśmy firmą która produkuje opakowania ze szkła (słoiczki , butelki ) Huta Szkła . Kupujemy dodatkowo stłuczkę szklaną którą dodajemy do surowców z których jest produkowane szkło . Metoda R5, moje pytanie brzmi czy musimy wystawiać DPO i DPR na stłuczkę czy tylko DPR .
Z góry dziękuję za odpowiedz
GOŚĆ
30 styczeń 2017 o 15:07
Witam
Dokumenty DPR potwierdzaja także odzysk, stad tez wystarczy wystawiać DPR.
GOŚĆ
09 luty 2017 o 16:04
Dziękuję za odpowiedz ale czy dla kontroli z urzędu będzie to wystarczające ???
GOŚĆ
10 luty 2017 o 15:30
oczywiście, że będzie wystarczające. recykling zawsze jest formą odzysku
Gość
13 czerwiec 2017 o 23:18
Do GOŚĆ:
jest może jakaś interpretacja do ustawy na którą można się powołać ?
D.
20 czerwiec 2017 o 13:34
Warto zajrzeć do artykułu Art.3 ust 1. Pkt 14 Ustawy o odpadach i poniższej definicji:
recykling – rozumie się
przez to odzysk (...)
Lub
https://www.mos.gov.pl/g2/big/2014_06/513a378c833d17a72a1e83af95d12b6d.pdf
Gość
06 październik 2017 o 10:08
Witam, mam pytanie co zrobić gdy firma Huta kupiła więcej stłuczki do recyklingu niż ma w pozwoleniu ? Było to konieczne do produkcji. Wykazaliśmy również tą ilość w DPR do urzędu? Czy dostaniemy karę za przekroczenie?
Bardzo proszę o odpowiedz
Gość
22 listopad 2017 o 13:06
Witam, czy w dokumencie DPR w polu termin obowiązywania decyzji mogę słownie wpisać termin taki jak w decyzji czyli - Pozwolenie jest wydane na czas nieoznaczony ?
Gość
23 listopad 2017 o 08:33
Gość napisał:
Witam, czy w dokumencie DPR w polu termin obowiązywania decyzji mogę słownie wpisać termin taki jak w decyzji czyli - Pozwolenie jest wydane na czas nieoznaczony ?
Tak-przepisz dokładnie to zdanie z decyzji.
Gość
01 październik 2021 o 13:46
napisał:
oczywiście, że będzie wystarczające. recykling zawsze jest formą odzysku
Jak wypełnić sprawozdanie posiadając tylko DPR-y?
W sprawozdaniu rocznym są oddzielne tabele dotyczące recyklingu i odzysku.
Gość
05 październik 2021 o 07:31
Dzień dobry,
Proszę o informację czy w polu- Decyzja, należy wskazać pierwszą wydaną decyzję, czy drugą aktualizacyjną, która była wymagana przez prawo?
Druga decyzja została zmieniona tylko w pewnym zakresie, które wymagało prawo (zabezpieczeni roszczeń, ilości), pozostałe rzeczy obowiązują ze starej decyzji.
Czy ewentualnie obydwie należy podać?