Wniosek aktualizacyjny w BDO
Założony przez eNeN 21 styczeń 2020 o 14:09Gość
13 sierpień 2020 o 22:09
Witam, z poziomu konta użytkownika podrzędnego sporządziłam wniosek roboczy. Czy użytkownik główny będzie widział go logując się na swoje parametry w celu jego wysłania?. Zgodnie z tym co przeczytałam na stronie BDO, tak powinno być, ale czy w rzeczywistości tak jest?. Z góry dziękuję za odp.
Gość
17 sierpień 2020 o 14:53
Gość napisał:
Witam, z poziomu konta użytkownika podrzędnego sporządziłam wniosek roboczy. Czy użytkownik główny będzie widział go logując się na swoje parametry w celu jego wysłania?. Zgodnie z tym co przeczytałam na stronie BDO, tak powinno być, ale czy w rzeczywistości tak jest?. Z góry dziękuję za odp.
Gość
20 sierpień 2020 o 08:35
Odbiorca odpadów zakwalifikował nam je jako 20 03 07 Odpady wielkogabarytowe (grupa: Inne odpady komunalne) Czy należy aktualizować BDO o tę grupę?
Wg infolinii nie trzeba zgłaszać i ewidencjonować odpadów komunalnych, ale w ROZPORZĄDZENIU MINISTRA KLIMATU z dn. 23 grudnia 2019 r.
w sprawie rodzajów odpadów i ilości odpadów, dla których nie ma obowiązku prowadzenia ewidencji odpadów ta grupa nie jest uwzględniona. Jak to jest w końcu?
Gość
31 sierpień 2020 o 13:18
Gość
02 wrzesień 2020 o 09:48
Gość napisał:
Gość
03 wrzesień 2020 o 08:05
TaM napisał:
Składając formularz rejestrowy - podawane były kody odpadów - dział XII. NIestety w BDO - tabela pusta, nie mam ujętego żadnego kodu. Nie mam pojęcia dlaczego nie ma tych kodów Taka sytuacja jest we wszystkich trzech firmach, które zgłaszałam. Czy sprawdzaliście swoje wpisy w rejestrze pod względem poprawnosci zapisu w tabelach? Czy powinnam złozyc wniosek aktualizacyjny i jeszcze raz podać te kody?
Gość
06 wrzesień 2020 o 09:33
Dzień dobry,
Proszę o pomoc: jeżeli spółka z siedzibą w Wielkopolsce prowadzi działalność budowlaną również na ternie w województwa dolnośląskiego ( buduje mieszkania w trzech miejscowościach ), proszę o informację, czy prawidłowo postąpiłem nadając każdej z trzech budów oddzielne "miejsce prowadzenie działalności" ?
Gość
07 wrzesień 2020 o 07:55
Gość napisał:
Dzień dobry,
Proszę o pomoc: jeżeli spółka z siedzibą w Wielkopolsce prowadzi działalność budowlaną również na ternie w województwa dolnośląskiego ( buduje mieszkania w trzech miejscowościach ), proszę o informację, czy prawidłowo postąpiłem nadając każdej z trzech budów oddzielne "miejsce prowadzenie działalności" ?
Gość
07 wrzesień 2020 o 10:31
Z
uwagi na dodanie nowego miejsca prowadzenia
działalności musiałam złożyć wniosek aktualizacyjny. Po zalogowania
się do systemu BDO z poziomu użytkownika głównego za pośrednictwem
Krajowego Węzła Identyfikacji Elektronicznej przygotowałam wniosek aktualizacyjny. Wniosku ostatecznie nie wysłałam tylko zapisałam, wtedy widoczny był jako wniosek roboczy, jednak po ponownym zalogowaniu wniosek
zniknął, jednocześnie blokując do dnia dzisiejszego możliwość utworzenia nowego
wniosku aktualizacyjnego. Poprzedni wniosek nie jest widoczny ani w zakładce „wnioski
robocze”, ani „wnioski złożone”. Wniosek nie wpłynął także do Urzędu Marszałkowskiego.
Podczas próby utworzenia nowego wniosku aktualizacyjnego, wyświetla się komunikat
o treści: „Istnieje niewysłany wniosek aktualizacyjny”.
Gość
07 wrzesień 2020 o 14:18
Gość napisał:
Witam, proszę sprawdzić czy wniosek został wygenerowany przez osobę na konto której ostatecznie odbywa się logowanie. System nie udostępnia podglądu do wygenerowanych wniosków, a właśnie blokuje możliwość sporządzenia kolejnego. Może to wynikać z logowania na różne konta użytkowników.
Witam,
Z
uwagi na dodanie nowego miejsca prowadzenia
działalności musiałam złożyć wniosek aktualizacyjny. Po zalogowania
się do systemu BDO z poziomu użytkownika głównego za pośrednictwem
Krajowego Węzła Identyfikacji Elektronicznej przygotowałam wniosek aktualizacyjny. Wniosku ostatecznie nie wysłałam tylko zapisałam, wtedy widoczny był jako wniosek roboczy, jednak po ponownym zalogowaniu wniosek
zniknął, jednocześnie blokując do dnia dzisiejszego możliwość utworzenia nowego
wniosku aktualizacyjnego. Poprzedni wniosek nie jest widoczny ani w zakładce „wnioski
robocze”, ani „wnioski złożone”. Wniosek nie wpłynął także do Urzędu Marszałkowskiego.
Podczas próby utworzenia nowego wniosku aktualizacyjnego, wyświetla się komunikat
o treści: „Istnieje niewysłany wniosek aktualizacyjny”.