Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55nakretka
13 październik 2020 o 08:30
Prowadzę mały zakład wulkanizacyjny (mazowsze). Mam wpis do BDO. W roku 2019 nie przekazywałem żadnych odpadów. Czy musze robić sprawozdane zerowe.
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
13 październik 2020 o 08:33
nakretka napisał:
Był już poruszany ten temat wcześniej. Jeśli nie było wytworzenia,przyjęcia ani żadnego przekazania ,to nie robi się sprawozdania.Prowadzę mały zakład wulkanizacyjny (mazowsze). Mam wpis do BDO. W roku 2019 nie przekazywałem żadnych odpadów. Czy musze robić sprawozdane zerowe.
Gość
13 październik 2020 o 08:36
Gość napisał:
Gość napisał:
Lp.Numer miejsca prowadzenia działalnosci Nazwa miejsca prowadzenia działalności Adres miejsca prowadzenia działalności Nazwa Gminy Pozycja uzupełniona
w miejscu pozycja uzupełniona w XI rozdziale winno być zielony ptaszek a u mnie nie ma
co moze robie zle?
Wcześniej już zostało to wyjaśnione. Nawet jeśli masz wszystko wypełnione ptaszek się nie pojawi. Były tu informacje, że dzwonili do Urzędu Marszałkowskiego i tak mówili. Ja wysłałem sprawozdanie bez tego ptaszka i zobaczymy co będzie. Printscreeny sobie zrobiłem co wypełniłem, bo po wysłaniu sprawka nie masz podglądu co się wysyła.
agnieszkaN
Liczba postów: 15
Od: 12.10.2020
13 październik 2020 o 08:48
odpady ( 170101) - kostka, krawęzniki i inne ( po rozbiórce) wrzucamy na magazyn, czy mam je uwzględnić w dziale XII , tab.7- magazynowane odpady? czy to nie o takie magazynowanie chodzi ?
agnieszkaN
Liczba postów: 15
Od: 12.10.2020
13 październik 2020 o 08:49
agnieszkaN napisał:
odpady ( 170101) - kostka, krawęzniki i inne ( po rozbiórce) wrzucamy na magazyn, czy mam je uwzględnić w dziale XII , tab.7- magazynowane odpady? czy to nie o takie magazynowanie chodzi ?
Łukasz
Liczba postów: 5
Od: 24.01.2020
13 październik 2020 o 08:51
Witam, jeżeli w sprawozdaniu podmiotu odbierającego odpady komunalne od właścicieli nieruchomości wykazałem odebrane odpady ZSEiE to czy w sprawozdaniu o wytworzonych odpadach i gospodarce odpadami w dziale IX też musze je uwzględnić?
Gość
13 październik 2020 o 09:03
agnieszka napisał:
nakretka napisał:
Był już poruszany ten temat wcześniej. Jeśli nie było wytworzenia,przyjęcia ani żadnego przekazania ,to nie robi się sprawozdania.Prowadzę mały zakład wulkanizacyjny (mazowsze). Mam wpis do BDO. W roku 2019 nie przekazywałem żadnych odpadów. Czy musze robić sprawozdane zerowe.
Gość
13 październik 2020 o 09:15
Dzień dobry,
mam trzy pytania:
1. Mój mąż prowadzi wulkanizację. Jedyny odpad który wytwarza to zużyte opony samochodowe, które odbierane są przez firmę która się w tym spacjalizuje. Rozumiem ze w dziale XII mam uwzględnić tyle te ilości które w 2019 przekazaliśmy firmie?
2. Czy jeśli prowadzi ta firmę w domu rodzinnym i nie ma podpisanej żadnej umowy na wynajem, tym samym nie ma osobnych liczników dla ścieków itd. to czy dla tego mam zrobić sprawozdanie zerowe?
3. kolega męża prowadzi z kolei diagnostykę komputerowa, czyli żadnych odpadów nie wytwarza. Mamy tutaj tez zrobić sorawozdzanie zerowe?
Gość
13 październik 2020 o 09:37
gość napisał:
Czy mógłby mi ktoś pomóc?Dzień dobry, w zakładzie, który prowadzi działalność w zakresie odzysku, zbierania i transportu odpadów przyjmujemy odpady o kodzie 20 01 39 - tworzywa sztuczne. Poddawane są one procesowi R12, a następnie R3. Robiąc sprawozdanie w BDO w dziale XII tab. 1 wpisałam kod i masę odpadów i zaznaczyłam strumień odpadów jako komunalny - no bo to grupa 20. Przy zapisie danych wyskakuje mi komunikat "Podany identyfikator informacji o zebranych odpadach nie istnieje lub nie posiadasz uprawnień do wykonania tej akcji". Nie wiem dlaczego tak się dzieje, bo w każdym innym miejscu zaznaczałam, że to odpady komunalne i nic się nie działo. A może powinnam je wpisać w sprawozdaniu komunalnym tak jak odpady 15 01 02? Tylko co mam wpisać w dziale XII? Wszystkie pozostałe odpady, a te pominąć? Mimo, że w innych działach wpisywałam te odpady? Proszę o pomoc :)
Gość
13 październik 2020 o 09:41
Gość napisał:
zadzwoniłam i zapytałam , pani odpowiedziała ze jeśli brak ptaszka to ma tak być ptaszek pokazuje sie tylko imGość napisał:
Lp.Numer miejsca prowadzenia działalnosci Nazwa miejsca prowadzenia działalności Adres miejsca prowadzenia działalności Nazwa Gminy Pozycja uzupełniona
w miejscu pozycja uzupełniona w XI rozdziale winno być zielony ptaszek a u mnie nie ma
co moze robie zle?
Wcześniej już zostało to wyjaśnione. Nawet jeśli masz wszystko wypełnione ptaszek się nie pojawi. Były tu informacje, że dzwonili do Urzędu Marszałkowskiego i tak mówili. Ja wysłałem sprawozdanie bez tego ptaszka i zobaczymy co będzie. Printscreeny sobie zrobiłem co wypełniłem, bo po wysłaniu sprawka nie masz podglądu co się wysyła.