Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55agnieszkaN
Liczba postów: 15
Od: 12.10.2020
12 październik 2020 o 14:01
Kamila H. napisał:
agnieszkaN napisał:
Jeśli posiadacie jedno miejsce prowadzenia działalności, to tak. Niestety system nie zaciąga tego w sposób automatyczny i każdorazowo MPD trzeba wprowadzać "z palca". Jeśli z kolei posiadacie kilka MPD, wtedy uzupełniacie sprawozdanie zgodnie z tym, co odpowiada danemu MPD, wszystko tez niestety należy wprowadzić ręcznie.Kamila H. napisał:
agnieszkaN napisał:
MPD mamy jedno, ale miejsc, gdzie wytwarzamy odpady ( place budowy) - to kilkaproszę o pomoc ! jak to jest : wypełniając informacje o wytworzonych i zebranych odpadach trzeba dodać miejsca . tylko co to są za miejsca ?
Prawdopodobnie chodzi o Miejsca Prowadzenia Działalności - MPD. Podawane bodajże podczas rejestracji w BDO.
i w każdej tabeli mam dodawać to samo miejsce ?
agnieszkaN
Liczba postów: 15
Od: 12.10.2020
12 październik 2020 o 14:03
Kamila H. napisał:
MPD jendo, ale miesc wytwarzania odpadów9 Placów budowy) to kilka
agnieszkaN napisał:
Jeśli posiadacie jedno miejsce prowadzenia działalności, to tak. Niestety system nie zaciąga tego w sposób automatyczny i każdorazowo MPD trzeba wprowadzać "z palca". Jeśli z kolei posiadacie kilka MPD, wtedy uzupełniacie sprawozdanie zgodnie z tym, co odpowiada danemu MPD, wszystko tez niestety należy wprowadzić ręcznie.Kamila H. napisał:
agnieszkaN napisał:
proszę o pomoc ! jak to jest : wypełniając informacje o wytworzonych i zebranych odpadach trzeba dodać miejsca . tylko co to są za miejsca ?
Prawdopodobnie chodzi o Miejsca Prowadzenia Działalności - MPD. Podawane bodajże podczas rejestracji w BDO.
Kamila H.
Liczba postów: 24
Od: 02.01.2019
12 październik 2020 o 14:10
agnieszkaN napisał:
Kamila H. napisał:
MPD jendo, ale miesc wytwarzania odpadów9 Placów budowy) to kilkaagnieszkaN napisał:
agnieszkaN napisał:
proszę o pomoc ! jak to jest : wypełniając informacje o wytworzonych i zebranych odpadach trzeba dodać miejsca . tylko co to są za miejsca ?
Gość
12 październik 2020 o 14:10
Gość napisał:
Kamila H. napisał:
hej moze mi pomoc?Gość napisał:
W końcu załadował, udało sie wypełnić sprawozdanie, ale jest problem z wysłaniem. Status w przetwarzaniu, zmienia się na robocze...
U mnie zakładka otwarta od rana, dalej ładuje :) Może do 31 października się zdąży załadować. A może nie ;)
co onzacza w instalacji lub poza instalacja
mam dział 11
Nie ładuje mi się to sprawozdanie, więc nie mam jak podejrzeć, czego dokładnie dotyczy dział XI, ale oznacza to odpady wytworzone w instalacji lub poza instalacja, np.:
- instalacją może być mieszarka, tokarka itp. czyli jakieś urządzenie - odpady pochodzące z tych urządzeń to odpady z instalacji
- poza instalacją to na przykład odpady z czyszczenia i zamiatania placu
Gość
12 październik 2020 o 14:26
Lp.Numer miejsca prowadzenia działalnosci Nazwa miejsca prowadzenia działalności Adres miejsca prowadzenia działalności Nazwa Gminy Pozycja uzupełniona
Gość
12 październik 2020 o 14:49
Gość napisał:
Lp.Numer miejsca prowadzenia działalnosci Nazwa miejsca prowadzenia działalności Adres miejsca prowadzenia działalności Nazwa Gminy Pozycja uzupełniona
w miejscu pozycja uzupełniona w XI rozdziale winno być zielony ptaszek a u mnie nie ma
co moze robie zle?
Gość
12 październik 2020 o 14:49
Gość napisał:
w miejscu pozycja uzupełniona w XI rozdziale winno być zielony ptaszek a u mnie nie ma
co moze robie zle?
Gość
12 październik 2020 o 19:39
Gość napisał:
Gość napisał:
Witam.
Czy przyjęcie złomu od firm to wytworzenie "poza instalacją" czy "pozostałe" ? A przyjęcie od osoby fizycznej np. rurki, pręty itp. Do jakiego wytworzenia to zakwalifikować ? Czas ucieka i nikt nic nie wie. Zawiłe i niejasne tabelki, zero pomocy z infolinii.
to raczej zbieranie - od firm pozostałe ( czyli nie komunalne) natomiast od osoby fizycznej to zbieranie komunalne.
ala
13 październik 2020 o 08:10
Jak mam nazwać instalację wytwarzania odpadów, gdy odpady tj. 160416 zużyty toner wytwarzany jest przez drukarkę w biurze??
gość
13 październik 2020 o 08:18
Dzień dobry, w zakładzie, który prowadzi działalność w zakresie odzysku, zbierania i transportu odpadów przyjmujemy odpady o kodzie 20 01 39 - tworzywa sztuczne. Poddawane są one procesowi R12, a następnie R3. Robiąc sprawozdanie w BDO w dziale XII tab. 1 wpisałam kod i masę odpadów i zaznaczyłam strumień odpadów jako komunalny - no bo to grupa 20. Przy zapisie danych wyskakuje mi komunikat "Podany identyfikator informacji o zebranych odpadach nie istnieje lub nie posiadasz uprawnień do wykonania tej akcji". Nie wiem dlaczego tak się dzieje, bo w każdym innym miejscu zaznaczałam, że to odpady komunalne i nic się nie działo. A może powinnam je wpisać w sprawozdaniu komunalnym tak jak odpady 15 01 02? Tylko co mam wpisać w dziale XII? Wszystkie pozostałe odpady, a te pominąć? Mimo, że w innych działach wpisywałam te odpady? Proszę o pomoc :)