Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
08 październik 2020 o 19:29
Gonia0078 napisał:
Tak należy wypełnić dział XIII tabela 5Witam
Sprawozdanie o wytworzonych odpadach i gospodarowaniu odpadami. Jesteśmy przedsiębiorstwie odbierającym odpady komunalne mamy też pszok. Przekazałam gruz osobie fizycznej. Czy powinnam ta informacje podać w dziale XIII tabela 5 sprawozdania o wytworzonych odpadach...? Czy powinnam tez wypełniać tabele 7? Pan na infolinii bdo mówi że tak pani z urzędu Marszałkowskiego że nie. Już nie wiem co robić. Z góry dziękuję o pomoc
Gość
09 październik 2020 o 09:48
Gość Magds
09 październik 2020 o 12:11
Dzien dobry. Jestesmy firma zajmujaca sie obrobka skrawaniem. Mamy odpady o kodzir 12 01 01 (wiory stalowe)oraz 15 02 02 (czysciwo w postaci szmat) nie rozumiem stwierdzenia odpady wytworzone podczas eksploatacji instalacji oraz poza instalacja. Co mam zaznaczyc ? Prosze o pomoc
Gość3
09 październik 2020 o 12:40
Gość
09 październik 2020 o 15:30
Dzień dobry,
Czy wszyscy składający sprawozdanie o odpadach, mają obowiązek wypełnienia działu I?
Mara004
Liczba postów: 39
Od: 22.04.2020
09 październik 2020 o 15:44
Gość napisał:
Dzień dobry,
Czy wszyscy składający sprawozdanie o odpadach, mają obowiązek wypełnienia działu I?
Gość
09 październik 2020 o 18:36
Gość 1
10 październik 2020 o 22:26
Witam,
proszę o informację prowadzimy skup złomu zrobiłam sprawozdanie za rok 2019 sprawozdawczość o wytworzonych odpadach i o gospodarowaniu odpadami nie wysłałam od razu tylko zapisałam a teraz jak wchodzę w sprawozdanie to mam opcję: edycja i usuń nie ma złóż sprawozdanie co w takiej sytuacji? czy muszę usunąć te sprawozdanie i na nowo je utworzyć? co w takiej sytuacji? Proszę o pomoc
Gość 123
10 październik 2020 o 23:03
Witam serdecznie,
proszę o pomoc czy ktoś mi wytłumaczy sprawozdanie komunalne? Chodzi mi co mam ująć w działach II- V ?
w dziale II mam wpisać wszystko co zebrałam od osób fizycznych każdy kod osobno tak?
czy w dziale III INFORMACJA O SPOSOBIE ZAGOSPODAROWANIA ZEBRANYCH ODPADÓW KOMUNALNYCH jaki kod wpisać?
Sposób zagospodarowania zebranych odpadów komunalnych chodzi mi o kody złomu
150104 czy tu mam wybrać R13?
170405 czy tu mam wybrać R 12?
170401 czy tu mam wybrać R4?
170402 czy tu mam wybrać R12?
nadmienię, iż my skupujemy złom i dalej go sprzedajemy
a my w swojej decyzji mamy informację na terenie zakładu prowadzony jest proces odzysku R12- wymiana odpadów w celu poddania ich któremukolwiek z procesów wymienionych w pozycji R1-R11
błagam pomóżcie mi czy ja w dziale III mogę wybrać tylko R co mamy w decyzji??
czy w dziale DZIAŁ IV TABELA A: INFORMACJA O ZEBRANYCH I MAGAZYNOWANYCH ODPADACH KOMUNALNYCH mam ująć te kody co w dziale II ale masę tyko tą która została niesprzedana???
DZIAŁ V TABELA A. INFORMACJA O MASIE ODPADÓW KOMUNALNYCH PRZYGOTOWANYCH DO PONOWNEGO UŻYCIA I PODDANYCH RECYKLINGOWI czy tu mam ująć tylko kod 150104 ?? czy znowu powinnam ująć wszystkie???
Błagam pomocy będzie ktoś tak dobry i mi pomoże ???
Magdalena Anna
Liczba postów: 4
Od: 14.11.2019
10 październik 2020 o 23:23
Dzień dobry! Mam problem w sprawozdaniu o wytworzonych odpadach, w dziale XI(informacja o wytworzonych odpadach): jak dodać kolejne gminy, w których wytwarzamy odpady w ramach usług, pod jedno i to samo miejsce działalności, jakim jest nasza siedziba?
Widzę tylko jedno rozwiązanie poprzez opcję: "dodaj miejsce działalności" - wybieram za każdym razem siedzibę, po zaznaczeniu checkboxa dodaję kolejną gminę - czy mam rację? Tylko to wygląda tak, jakbyśmy mieli wiele miejsc prowadzenia działalności. Czy nie popełniam błędu? Pozdrawiam!