Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Eugeniusz BDO
Liczba postów: 67
Od: 07.10.2020
07 październik 2020 o 23:13
Gość napisał:
Witam,
Proszę o informację, jestem w BDO od 2020r. czy mam złożyc sprawozdanie za 2019r. ??? Jeżeli tak czy ma być one zerowe (nie mam za 2019r. żadnych kart w systemie BDO)?
Mam KPO papierowe za 2019r. Jak powinnam zrobić
Ania
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
08 październik 2020 o 07:49
agnieszka napisał:
Czy oprócz danych w dziale I o firmie muszą być wpisane instalacje do sprawozdania dla Marszałka gdzie była wykonana usługa ?
Witam,Prowadząc usługę czyszczenia separatorów w innym województwie niż siedziba , muszę uzupełnić dział 1 i 11. Czy w dziale 1 wpisuje swoje instalacje ?
Gość
08 październik 2020 o 09:18
Witam.
Jak to w końcu jest. Skupuję opakowania (puszki) od firm i osób fizycznych. Wszystko pod kodem 150104. Czy muszę osobno wprowadzać do sprawozdania ilości od firm i osobno od prywatnych ? Jaki strumień w każdym przypadku ?
Gość
08 październik 2020 o 09:43
Gość napisał:
Witam,posiadamy pozwolenie zintegrowane, które określa rodzaje odpadów oraz ich ilości, jakie możemy wytworzyć w ciągu roku. Dodatkowo powstaje u nas odpad o kodzie ex 10 01 10 (żużel). Ten rodzaj odpadu nie jest ujęty w pozwoleniu zintegrowanym. W którym dziale sprawozdania ująć ten odpad?
Odpad ten przekazywany jest rolnikom do zagospodarowania. Czy przekazanie powinno spełniać jakieś określone przepisy, czy wymagane są jakieś dokumenty.Dziękuję
Nastka
08 październik 2020 o 11:29
Hej, a czy w sprawozdaniu dla każdego kodu trzeba podawać masę suchą?
Gość
08 październik 2020 o 11:30
Witam. Bardzo proszę o informację, czy wypełniony poszczególny dział sprawozdania z wytworzonych odpadów i gospodarowania odpadami po zakończeniu edycji nie powinien zawierać informacji/rubryki, że zawiera informacje? Po uzupełnieniu poszczególnego działu wypieram opcję Cofnij. Gdy chcę do niego wrócić, np. w celu sprawdzenia danych mam tylko do wyboru Opcje i dalej przycisk +Dodaj.
Eugeniusz BDO
Liczba postów: 67
Od: 07.10.2020
08 październik 2020 o 12:03
Nastka napisał:
agnieszka
08 październik 2020 o 12:03
Nastka napisał:
agnieszka
08 październik 2020 o 12:08
Gość napisał:
Jeśli dasz "dodaj" to nic nie zmieni. Będziesz na stronie gdzie były wpisane dane . W taki sposób tylko można sprawdzić co się tam znajduje. Tak jest przy każdym dziale. Spokojnie może kliknąć ,a na pewno nic się nie stanie.Witam. Bardzo proszę o informację, czy wypełniony poszczególny dział sprawozdania z wytworzonych odpadów i gospodarowania odpadami po zakończeniu edycji nie powinien zawierać informacji/rubryki, że zawiera informacje? Po uzupełnieniu poszczególnego działu wypieram opcję Cofnij. Gdy chcę do niego wrócić, np. w celu sprawdzenia danych mam tylko do wyboru Opcje i dalej przycisk +Dodaj.
agnieszka
08 październik 2020 o 12:08
Gość napisał:
Jeśli dasz "dodaj" to nic nie zmieni. Będziesz na stronie gdzie były wpisane dane . W taki sposób tylko można sprawdzić co się tam znajduje. Tak jest przy każdym dziale. Spokojnie może kliknąć ,a na pewno nic się nie stanie.Witam. Bardzo proszę o informację, czy wypełniony poszczególny dział sprawozdania z wytworzonych odpadów i gospodarowania odpadami po zakończeniu edycji nie powinien zawierać informacji/rubryki, że zawiera informacje? Po uzupełnieniu poszczególnego działu wypieram opcję Cofnij. Gdy chcę do niego wrócić, np. w celu sprawdzenia danych mam tylko do wyboru Opcje i dalej przycisk +Dodaj.