Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
16 kwiecień 2020 o 12:43
Gość
16 kwiecień 2020 o 13:01
Witam, mam pytanie. Nasza firma ma podpisaną umowę z firmą, która odbiera od nas odpady komunalne. Pani z tejże firmy poinformowała mnie,że żadnych kart przekazania odpadów nie musimy robić bo to tylko komunalne są. Niech mi ktoś jasno wyjaśni o co chodzi z tym całym BDO i rocznym sprawozdaniem. bo w tamtym roku koleżanki sprawozdanie wysyłały pocztą tradycyjną a w tym roku zupełnie nie mam pojęcia jak to zrobić to, że internetowo to wiem ale gdzie ? na stronie bdo nic takiego nie ma żeby móc cokolwiek uzupełnić i wysłać.
Gość
17 kwiecień 2020 o 09:07
Gość napisał:
Witam, mam pytanie. Nasza firma ma podpisaną umowę z firmą, która odbiera od nas odpady komunalne. Pani z tejże firmy poinformowała mnie,że żadnych kart przekazania odpadów nie musimy robić bo to tylko komunalne są. Niech mi ktoś jasno wyjaśni o co chodzi z tym całym BDO i rocznym sprawozdaniem. bo w tamtym roku koleżanki sprawozdanie wysyłały pocztą tradycyjną a w tym roku zupełnie nie mam pojęcia jak to zrobić to, że internetowo to wiem ale gdzie ? na stronie bdo nic takiego nie ma żeby móc cokolwiek uzupełnić i wysłać.
Anq
20 kwiecień 2020 o 09:52
Wita. Mam pytanie odnośnie sprawozdawczości za rok 2019. Prowadzę Skup złomu i muszę zrobić sprawozdanie do Marszałka o zebranych odpadach, a w programie BDO jest tylko że można sprawozdanie zrobić z odpadów komunalnych. czy ja nie tu patrzę? Czy to sprawozdanie jest gdzieś indziej? Z góry dziękuję za odpowiedzi
Gość
20 kwiecień 2020 o 11:08
Ponoć moduły sprawozdawcze mają się pojawić w maju. Ciekawi mnie natomiast kwestia sprawozdań przez podmioty, które czekają od 2019 roku na wpis do BDO.... Od wybuchu pandemii wiele UM ogłaszało, że wpisy potrwają do maja, max czerwiec. Tyle że wpisów było dziennie 3-4 tys. a od wybuchu pandemii 1-1,5 tys. dziennie, a przez sporą część marca było tylko po kilkaset wpisów dziennie. Przy obecnym tempie nadawanie numerów BDO potrwa rok?
SG
Liczba postów: 3
Od: 01.04.2020
20 kwiecień 2020 o 15:12
Dzień dobry,
mam pytanie bardzo prosiłabym o pomoc
Chciałabym złożyć sprawozdanie dotyczące opakowań za 2019 rok Dział VI tabela 7
jednakże sprawozdawczość w systemie BDO nie działa - jak to zrobić?
Ponadto w 2020 nie prowadzę już działalności dotyczącej tego działu czy mogę wykreślić więc swój rejestr w BDO?
Co wówczas ze sprawozdaniem ?
Gość
20 kwiecień 2020 o 15:32
SG napisał:
Dzień dobry,
mam pytanie bardzo prosiłabym o pomoc
Chciałabym złożyć sprawozdanie dotyczące opakowań za 2019 rok Dział VI tabela 7
jednakże sprawozdawczość w systemie BDO nie działa - jak to zrobić?Ponadto w 2020 nie prowadzę już działalności dotyczącej tego działu czy mogę wykreślić więc swój rejestr w BDO?
Co wówczas ze sprawozdaniem ?
Gość
21 kwiecień 2020 o 13:21
Gość napisał:
Ponoć moduły sprawozdawcze mają się pojawić w maju. Ciekawi mnie natomiast kwestia sprawozdań przez podmioty, które czekają od 2019 roku na wpis do BDO.... Od wybuchu pandemii wiele UM ogłaszało, że wpisy potrwają do maja, max czerwiec. Tyle że wpisów było dziennie 3-4 tys. a od wybuchu pandemii 1-1,5 tys. dziennie, a przez sporą część marca było tylko po kilkaset wpisów dziennie. Przy obecnym tempie nadawanie numerów BDO potrwa rok?
Darkmenyo
26 kwiecień 2020 o 08:21
Witam, chciałem złożyć sprawozdanie roczne zerowe, ale w adresacie nie mogę wybrać Urzędu Marszałkowskiego woj. Ślaskiego tylko mogę Urząd miasta gdzie jest działalność- to gdzie sie to w końcu wysyła?🤔
Gość
27 kwiecień 2020 o 08:30
Anq napisał:
Wita. Mam pytanie odnośnie sprawozdawczości za rok 2019. Prowadzę Skup złomu i muszę zrobić sprawozdanie do Marszałka o zebranych odpadach, a w programie BDO jest tylko że można sprawozdanie zrobić z odpadów komunalnych. czy ja nie tu patrzę? Czy to sprawozdanie jest gdzieś indziej? Z góry dziękuję za odpowiedzi