Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
05 marzec 2020 o 12:36
Czy kartę przekazania odpadów za wywóz odpadów do SPOMERA ma wystawić SPOMER CZY Przedsiebiorstwo?
Gość
05 marzec 2020 o 13:03
Przedsiębiorstwo przekazujące odpad
Gość
05 marzec 2020 o 13:04
Witam
Mam pytanie o sprawozdanie za rok 2019. Przed BDO te tematy zlecaliśmy firmie zewnętrznej i oczywiście odbywało się to papierowe. Obecnie oczywiście jest to wszystko przez BDO i pytanie czy nadal można to zlecić jakiejś firmie zewnętrznej czy musimy to wykonać obecnie w własnym zakresie???
Dodatkowo co ma na tym sprawozdaniu się znaleźć ?? Czy to rzeczy na które jest wystawiana karta przekazania odpadów czy coś jeszcze?
eNeN
Liczba postów: 5
Od: 28.11.2019
05 marzec 2020 o 13:52
Gość napisał:
Rozumiem, że nie mówimy tu o odpadach komunalnych.Witam
Mam pytanie o sprawozdanie za rok 2019. Przed BDO te tematy zlecaliśmy firmie zewnętrznej i oczywiście odbywało się to papierowe. Obecnie oczywiście jest to wszystko przez BDO i pytanie czy nadal można to zlecić jakiejś firmie zewnętrznej czy musimy to wykonać obecnie w własnym zakresie???
Dodatkowo co ma na tym sprawozdaniu się znaleźć ?? Czy to rzeczy na które jest wystawiana karta przekazania odpadów czy coś jeszcze?
agnieszka
Liczba postów: 722
Od: 19.03.2017
05 marzec 2020 o 13:54
Gość napisał:
Może robić ,to zew. firma jeśli ma od Was upoważnienie. Sprawozdanie niczym się nie będzie różniło od tego co było przed 2020r. Info o wytwarzaniu, zbieraniu, przetwarzaniu ,instalacji itp.Witam
Gość
05 marzec 2020 o 21:25
własnie , upowaznienie czy pełnomocnictwo? Ponadto pełnomocnictwo papierowe czy potwierdzoen profilem zaufanym czy podpisem elektronicznym. Przecieżnapewno nie skan wysłany przez BDO a papierowych już napewno nie można wysyłać.
Gość
12 marzec 2020 o 08:46
Proszę o informację, czy w dziale V tabela "B" sprawozdania o odebranych odpadach komunalnych wpisując wielkość frakcji 0-80 oraz parametr AT, powinny się te dwie wielkości sumować, bo tak to wychodzi automatycznie ?
Gość
13 marzec 2020 o 06:32
Witam, nie sądzicie że przez zagrożenie epidemiologiczne w naszym kraju, mogliby znieść w komunalnych każdorazowe generowanie kpok tylko działać na zbiorowych kartach, pracownicy biurowi idą na zwolnienia, a jak będzie z kadrą fizycznych nie wiem, może być tak że nie będzie miał kto odbierać odpadów, chociaż niech odpuszcza to bdo, są inne problemy
Gość
13 marzec 2020 o 10:15
Witam prowadzę skup złomu chce zdać sprawozdanie do marszałka za rok 2019 lecz w BDO nie jest to możliwe to mam wykonać to papierowe i wysłać?
Gość
13 marzec 2020 o 10:28
Gość napisał:
Witam prowadzę skup złomu chce zdać sprawozdanie do marszałka za rok 2019 lecz w BDO nie jest to możliwe to mam wykonać to papierowe i wysłać?