Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
30 styczeń 2020 o 22:53
Zmiana ustawy pojawiła się już w Dzienniku Ustaw pod pozycją 150, termin przesunięty do czerwca 2020, więc spokojnej nocy życzę 🙂
Gość
30 styczeń 2020 o 22:58
PODPISANA !!!!
Gość
30 styczeń 2020 o 23:39
HURRRAAAA!!!! Ustawa ogłoszona. Mamy spokój na kilka miesięcy a oni czas na dopracowanie systemu!
Tak szczerze powiem, że cała idea BDO nie jest jak dla mnie zła. Jak na razie codzienna obsługa idzie całkiem dobrze.
Gość
31 styczeń 2020 o 03:31
Jest publikacja z datą 30.01.2020 poz.150
Gość
31 styczeń 2020 o 07:19
Mam pytanie - czy zmiana terminów złożenia sprawozdań dotyczy tylko odpadów komunalnych czy wszystkich firm, które muszą złożyć roczne sprawozdanie z wytworzonych odpadów? Do kiedy jest nowy termin dla takich firm?
Gość
31 styczeń 2020 o 07:32
Gość napisał:
Mam pytanie - czy zmiana terminów złożenia sprawozdań dotyczy tylko odpadów komunalnych czy wszystkich firm, które muszą złożyć roczne sprawozdanie z wytworzonych odpadów? Do kiedy jest nowy termin dla takich firm?
Gość
31 styczeń 2020 o 07:32
Bardzo proszę o pomoc. Poziom recyklingu obliczamy od teraz biorąc pod uwagę wszystkie odpady komunalne? Nie ma już w sprawozdaniu podziału odpady materiałowe i pozostałe w dodatku przy obliczeniu jest napisane że należy włączyć również odpady budowlane.
Gość
31 styczeń 2020 o 08:12
Gość napisał:
Niestety po raz kolejny twórcy BDO wykazali się kompletnym brakiem wiedzy.... nie znają wzoru na liczenie poziomów więc powinni to zostawić podmiotom oraz gminom. A najlepsze jest to, że za każdą nieosiągniętą tonę za tamten rok trzeba będzie zapłacić 170 zł, co dla miast wojewódzkich przy tym sposobie liczenia będzie oznaczać kary idące w setki milionów zł....Bardzo proszę o pomoc. Poziom recyklingu obliczamy od teraz biorąc pod uwagę wszystkie odpady komunalne? Nie ma już w sprawozdaniu podziału odpady materiałowe i pozostałe w dodatku przy obliczeniu jest napisane że należy włączyć również odpady budowlane.
Gość
31 styczeń 2020 o 08:40
Gość napisał:
Gość napisał:
Niestety po raz kolejny twórcy BDO wykazali się kompletnym brakiem wiedzy.... nie znają wzoru na liczenie poziomów więc powinni to zostawić podmiotom oraz gminom. A najlepsze jest to, że za każdą nieosiągniętą tonę za tamten rok trzeba będzie zapłacić 170 zł, co dla miast wojewódzkich przy tym sposobie liczenia będzie oznaczać kary idące w setki milionów zł....Bardzo proszę o pomoc. Poziom recyklingu obliczamy od teraz biorąc pod uwagę wszystkie odpady komunalne? Nie ma już w sprawozdaniu podziału odpady materiałowe i pozostałe w dodatku przy obliczeniu jest napisane że należy włączyć również odpady budowlane.
Straż
31 styczeń 2020 o 08:53
Sprawozdanie zerowe dalej nie działa :( dzięki Bogu że prezydent to podpisał bo chyba bym dzisiaj umarł. W ogóle składam takie coś pierwszy dziewiczy raz i mam dosyć. Pozdrawiam i życzę cierpliwości.