Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
30 styczeń 2020 o 14:46
Gość napisał:
Gość napisał:
Witam, jak myślicie Prezydent podpisze tą ustawę i da ludziom żyć
Już jeden z urzędów miasta straszy że jak dziś nie podpisze, a jutro nie złożymy sprawozdania to będzie nas karać...... ciekawe co będzie jak system padnie i nie będzie można złożyć sprawozdania
Gość
30 styczeń 2020 o 14:54
Gość napisał:
U mnie to samo, tzn dodałam plik z zawartymi i rozwiązanymi umowami a potem chciałam go usunąć bo jest tam błąd i nie ma szans tego zrobić.Gość napisał:
Podpis to jedno.Ona jeszcze musi być dzisiaj opublikowana żeby weszła jutro w życie. Jako słabo to widzę :(
Ja to nawet nie mam jeszcze danych do sprawozdania bo mi się kontrahenci ociągają.
Taki problem mam z plikiem z adresami klientów. Zaciągnęłam plik ale za chwilę chciałam go usunąć bo w nim były tylko nowe umowy bez rozwiązanych.
Chcę usunąć... niestety błąd i nie daje się usunąć :(((( Cały dział też nie można, kręci kółeczko w nieskończonoć.
Rukwa ćma!!!
Gość
30 styczeń 2020 o 16:18
Gość napisał:
Oczywiście, że tak, bo nie mają możliwości ominąć tego przepisu, jak do urzędu przyjdzie UOKIK to naliczy im karę, że nie stosują się do zapisów ustawy, właśnie o to chodzi, że Państwo Polskie to nie prywatny folwark, wszystko ma swoje konsekwencje, oprócz wiceministra odpowiedzialnego za BDO, któremu pozwolono złożyć dymisję... dlaczego??? zostawił system wadliwy i sobie poszedł jakby nigdy nic... i Premier ją przyjął... , a my nie możemy zamknąć drzwi... szkodaGość napisał:
Już jeden z urzędów miasta straszy że jak dziś nie podpisze, a jutro nie złożymy sprawozdania to będzie nas karać...... ciekawe co będzie jak system padnie i nie będzie można złożyć sprawozdania
Gość
30 styczeń 2020 o 17:02
Gość_ napisał:
Witam,
A czy wam też jak ściągacie UPO dot. złożonego sprawozdania, to nie wyświetla się nazwa gminy, do której to sprawozdanie jest skierowane?
lukasz.pawel
Liczba postów: 5
Od: 28.01.2020
30 styczeń 2020 o 17:13
Już sam nie wiem co robić, sprawozdanie zerowe przestaje być zerowym... Ponadto jeden z odpadów ma formę sposobu zagospodarowania odebranych odpadów komunalnych jako "zbieranie" i w bdo tego nie ma... Chyba składam zerowe i czekam na rozwój sytuacji...
Gość
30 styczeń 2020 o 17:48
Wygląda na to, że dzień przed terminem złożenia "zerówek" uporali się z nimi w BDO. W sprawozdaniach, w kolumnie "Sprawozdanie zerowe" pojawia się "TAK". Nie można również edytować sprawozdania prócz danych podmiotu odbierającego.
Gość
30 styczeń 2020 o 18:18
O, brawo! Sprawozdania zerowe w końcu stały się zerowymi. Jest godzina 18:17 w przeddzień ostatecznego terminu ich składania... Brak słów.
Gość
30 styczeń 2020 o 20:15
Proponuję pokazać w maju jak się nas traktuje... W sprawozdaniu pszok gdzie mieszkańcy nie oddali odpadów remontowych nie można zatwierdzić zebranych odpadów bez podania masy remontowych różnej od zera....
Gość
30 styczeń 2020 o 20:18
Ktoś wyżej napisał że gmina musi ukarać za niezłożone sprawozdanie... A co w przypadku jak prezydent podpisze w przyszłym tygodniu a zapisy będą takie że sprawozdania są do czerwca?... Ponadto przypominam że niektóre artykuły ustawy wchodzą 1 stycznia 2020 więc prawo działa wstecz... Więc jak ustawa zostanie klepnięta to gmina może naliczyć kary czy nie?
Gość100
Liczba postów: 18
Od: 08.01.2020
30 styczeń 2020 o 20:52
Gość napisał:
OK, zerowe można złożyć, a co ze sprawozdaniem podmiotu odbierającego odpady komunalne na podstawie umów z właścicielami. Poziom recyklingu wpisany prawidłowo, sam się przelicza, oczywiście błędnie. Poziomu ograniczenia masy nie można wpisać. Przy sprawozdaniu na podstawie umowy z gminą nie musimy okrealać poziomów a system tego wymaga. Są też inne problemy.O, brawo! Sprawozdania zerowe w końcu stały się zerowymi. Jest godzina 18:17 w przeddzień ostatecznego terminu ich składania... Brak słów.