Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
22 październik 2020 o 08:28
Gość napisał:
Gość napisał:
Alex napisał:
a termin nie minął 11 września ?
a na co ?
na złożenie sprawozdań za 2019 ? normalnie było 15 marca przedłożyli chyba do 11 września z uwagi na COVID
Gość
22 październik 2020 o 08:33
Gość napisał:
Gość napisał:
Witam, czy ten system jest intuicyjny i w przypadku gdy zapomnimy zapisać dane będzie "krzyczał", że nie można
wysłać sprawozdania?. Czy "puści" takie niezapisane sprawozdanie?.
system nie krzyczy, wysyła to co jest
Gość
22 październik 2020 o 08:33
Gość
22 październik 2020 o 08:43
Gość napisał:
zależy na jakie odpady, aktualnie na forum są Ci, korzy muszą złożyć sprawozdanie do końca października :)Gość napisał:
Alex napisał:
a termin nie minął 11 września ?
a na co ?
na złożenie sprawozdań za 2019 ? normalnie było 15 marca przedłożyli chyba do 11 września z uwagi na COVID
Gość
22 październik 2020 o 08:50
Gość napisał:
WitamJesteśmy wytwórcami 20 03 01 -niesegregowane /zmieszane/odpady komunalne , czy wpisujemy je w dziale XI tab 1? bo jest ? i pisze nie dotyczy wytwórców odpadów komunalnych oraz wytwarzających pojazdy wycofane z eksploatacji.Jeżeli nie tu to gdzie wpisać?Proszę o podpowiedż
Gość
22 październik 2020 o 08:50
Dzień dobry,
proszę o wskazówki w dużym uproszczeniu. Składając sprawozdanie z odpadów (np. świetlówki) wypełniam tylko tab. I (MDP) oraz dział XI czyli masę wytworzonych odpadów? Czy dodatkowo muszę wpisywać stan magazynowy? a jeśli go nie mam?
Gość
22 październik 2020 o 08:57
Gość napisał:
Dziękuję.Gość napisał:
WitamJesteśmy wytwórcami 20 03 01 -niesegregowane /zmieszane/odpady komunalne , czy wpisujemy je w dziale XI tab 1? bo jest ? i pisze nie dotyczy wytwórców odpadów komunalnych oraz wytwarzających pojazdy wycofane z eksploatacji.Jeżeli nie tu to gdzie wpisać?Proszę o podpowiedż
nigdzie, wytwórca odpadów komunalnych jest zwolniony z prowadzenia ewidencji i składania sprawozdań
Gość
22 październik 2020 o 09:02
Gość napisał:
Gość napisał:
Złomek napisał:
Prowadząc skup złomu posiadający decyzję na zbieranie . Jaki dział sprawozdania z gospodarowania odpadami powinnam wypełnić?Dział I Dział XII na pewno. A czy coś jeszcze?Jaki strumień odpadów zaznaczyć dla kodów z grupy 17 04 i 15 01 04 ? Pozostałe?
Poproszę o pomoc
Przyjmuje Pan odpady w kodzie 15 01 04 oraz 17 04 05, od firm czy także od osób fizycznych? TO jest ważne do określenia strumienia odpadów,
Podłączam się pod pytanie. Złom od firm i osób fizycznych. Od jednych i drugich z kodem z grupy 17 04 01 - 07 oraz z grupy 12 01 01 - 03 i 15 01 04.
Gość
22 październik 2020 o 09:14
Gość napisał:
Jest sposób na podgląd tego co się zapisało w sprawozdaniu. Możesz wygenerować korektę, wtedy zobaczysz to co było wpisane, a później usunąć korektę i nie będzie po niej śladu.Gość napisał:
Gość napisał:
Witam, czy ten system jest intuicyjny i w przypadku gdy zapomnimy zapisać dane będzie "krzyczał", że nie można
wysłać sprawozdania?. Czy "puści" takie niezapisane sprawozdanie?.
system nie krzyczy, wysyła to co jest
Dziękuję za odpowiedź. No to zmartwiłam się teraz, bo nie pamiętam czy na końcu zapisałam wszystkie dane czy kliknęłam od razu "Złóż sprawozdanie". System tworzony tak długi czas, a nie jest intuicyjny... Nawet nie ma możliwości podejrzenia złożonego Sprawozdania... Najwyżej odrzucą i trzeba będzie złożyć korektę. Najważniejsze, że sprawozdanie złożone jest w terminie. Domyślam się, że dużo osób będzie miało odrzucone te sprawozdania...
Gość
22 październik 2020 o 09:17
Gość napisał:
Proszę o podpowiedz:)
Witam
Mam pytanie dlaczego w Dziale XI który mam już wypełniony przy nazwie miejsca prowadzenia działalności nie oznacza mi się , że pozycja jest uzupełniona.Proszę o pomocZ góry dziękuję.