Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
24 styczeń 2020 o 07:54
Jak zaznaczyć sprawozdanie zerowe? Zaznaczam "nie dotyczy" ponieważ nie mam umowy ani z Gminą a ni z właścicielem nieruchomości i wyskakuje błąd.
Gość
24 styczeń 2020 o 08:14
Gość napisał:
Też się nad tym zastanawiam. Jedyna opcja to zaznaczenie umowy z gminą lub właścicielem nieruchomości, co jest oczywistą bzdurą. Ponadto w informacji przy tabeli I napisane jest, że aby złożyć sprawozdanie zerowe należy wpisać "0" w dziale II Masa odpadów komunalnych odebranych od właścicieli nieruchomości. To oczywiście tez nie działa, bo jak się wpisze 0, to system nie puszcza dalej i pojawia się informacja, że wartość musi być większa od 0. Zaznaczenie kratki "Sprawozdanie zerowe" nie powoduje zmiany statusu na "Tak" w kolumnie "Sprawozdanie zerowe" na liście złożonych sprawozdań.Jak zaznaczyć sprawozdanie zerowe? Zaznaczam "nie dotyczy" ponieważ nie mam umowy ani z Gminą a ni z właścicielem nieruchomości i wyskakuje błąd.
Gość
24 styczeń 2020 o 08:15
W jakim formacie trzeba załączyć plik z wykazem nowo zawartych umów z nieruchomości, bo w wordzie mi nie przyjmuje do sprawozdania ?
Gość
24 styczeń 2020 o 08:21
Gość napisał:
Dlaczego dwie? czy odroczenie terminu w sporządzeniu sprawozdania do końca czerwca nie będzie oznaczać, że robimy sprawozdania tylko elektronicznie do końca czerwca właśnie? czy w takim razie mamy robić teraz papierowo?U mnie to samo, skończy się tym że zamiast ułatwić to będziemy robić dwa sprawozdania i papierową i później elektroniczną.
Gość
24 styczeń 2020 o 08:30
Gość napisał:
Jak zaznaczyć sprawozdanie zerowe? Zaznaczam "nie dotyczy" ponieważ nie mam umowy ani z Gminą a ni z właścicielem nieruchomości i wyskakuje błąd.
Gość
24 styczeń 2020 o 09:11
Gość napisał:
Gość
24 styczeń 2020 o 09:11
Gość napisał:
Gość
24 styczeń 2020 o 09:13
Gość napisał:
Głosowanie w Sejmie -poprawki przyjęte. Teraz Prezydent i publikacja. Ps. Powtórka z września z zezwoleniami
U mnie to samo, skończy się tym że zamiast ułatwić to będziemy robić dwa sprawozdania i papierową i później elektroniczną.
Gość
24 styczeń 2020 o 09:16
Gość napisał:
Mln napisał:
Witam, chcę złożyć sprawozdanie dla podmiotu odbierającego odpady komunalne, zaznaczam "sprawozdanie zerowe". Nie mam umowy ani z urzędem, ani z mieszkańcem, tylko wpis do działalności regulowanej, więc na logikę zaznaczam - "nie dotyczy" , ale wtedy wyskakuje mi błąd, że albo zapis nie powiódł się, albo, że dla raportu typu OOKW lub OOKG nie można zapisać (?), czy ktoś miał podobną sytuacje?
U mnie jest taka sama sytuacja, cały czas śledzę forum czy może ktoś coś wie na ten temat. Pozostałe sprawozdania gdzie mamy umowy tez nie dadzą się sporządzić gdyż cały czas kręci się kółeczko lub wyskakuie informacja o błędzie. Mam nadziej że faktycznie przesuną termin składania tych sprawozdań.Co ciekawe w jednej z Gmin Pani oczekuje ode mnie sprawozdania w formie papierowej na dotychczasowym formularzu.
Sprawozdania w wersji papierowej nie obowiązują - Dz.U. 2018 poz. 1627 - w sprawie sprawozdań o odebranych i zebranych odpadach komunalnych..... w całości uchylony!!!
Gość
24 styczeń 2020 o 09:37
Gość napisał:
Gość napisał:
Dlaczego dwie? czy odroczenie terminu w sporządzeniu sprawozdania do końca czerwca nie będzie oznaczać, że robimy sprawozdania tylko elektronicznie do końca czerwca właśnie? czy w takim razie mamy robić teraz papierowo?U mnie to samo, skończy się tym że zamiast ułatwić to będziemy robić dwa sprawozdania i papierową i później elektroniczną.