Ewidencja odpadów w BDO
Założony przez Aga 02 styczeń 2020 o 17:30Gość
16 grudzień 2021 o 13:03
Witam,
przekazujemy gruz osobom fizycznym. Jak to wprowadzić do ewidencji? Przekazane - Posiadacz odpadów zwolniony z obowiązku prowadzenia ewidencji odpadów ? Czy - Przekazane osobom fizycznym lub innym jednostkom organizacyjnym niebędącym przedsiębiorcami ?
Bardzo proszę o odpowiedź :)
agnieszka
Liczba postów: 722
Od: 19.03.2017
16 grudzień 2021 o 14:20
napisał:
Witam,
przekazujemy gruz osobom fizycznym. Jak to wprowadzić do ewidencji? Przekazane - Posiadacz odpadów zwolniony z obowiązku prowadzenia ewidencji odpadów ? Czy - Przekazane osobom fizycznym lub innym jednostkom organizacyjnym niebędącym przedsiębiorcami ?
Gość
16 grudzień 2021 o 14:28
napisał:
napisał:
Witam,
Przekazane osobom fizycznym lub innym jednostkom organizacyjnym niebędącym przedsiębiorcami:-)
A w jakich przypadkach daje się Posiadacz odpadów zwolniony z obowiązku prowadzenia ewidencji odpadów?
Bo jak zaciągam do ewidencji PSZOKu, to właśnie zaznaczam w przyjętych odpadach Posiadacz odpadów zwolniony z obowiązku prowadzenia ewidencji odpadów.
Gość
16 grudzień 2021 o 15:41
Gość
16 grudzień 2021 o 20:26
witam,
w jakiej zakładce powinno się ewidencjonować katy i przyjęcia na PSZOK w zakładce ewidencji ODPADY czy ODPADY KOMUNALNE , podobno jest jakaś interpretacja p. Duczmal dla gmin na ten temat czy kot może dysponuje tą interpretacja,
będę wdzięczna za odpowiedź, z góry dziękuję
Gość
21 grudzień 2021 o 08:31
agnieszka
Liczba postów: 722
Od: 19.03.2017
21 grudzień 2021 o 10:19
napisał:
Dzień dobry.
Mam pytanie, oddałam odpad (eternit) ważone było u nas w firmie. Transportujący zawiózł odpad do przyjmującego, ten zaakceptował naszą kartę ale w uwagach napisał inną wagę. co w takiej sytuacji jako przekazujący powinnam zrobić, zostawić tak?Bardzo proszę o odpowiedź z góry dziękuję
Gość
21 grudzień 2021 o 12:12
Witam, czy w 2022 roku, będzie możliwość dokonywania wpisów na KPO za 2021? Proszę o odpowiedź.
Gość
21 grudzień 2021 o 12:20
Witam,
mam pytanie jeśli przyjmę odpad 29 grudnia, ale dopiero będzie przetwarzany po nowym roku to w ewidencji zaciągam go jeszcze na rok 2021 oraz wykazuje go w sprawozdaniu za 2021? Czy on już będzie ewidencjonowany na 2022? Dziękuję za pomoc
Gość
21 grudzień 2021 o 12:29
napisał:
Witam,
mam pytanie jeśli przyjmę odpad 29 grudnia, ale dopiero będzie przetwarzany po nowym roku to w ewidencji zaciągam go jeszcze na rok 2021 oraz wykazuje go w sprawozdaniu za 2021? Czy on już będzie ewidencjonowany na 2022? Dziękuję za pomoc