Ewidencja odpadów w BDO
Założony przez Aga 02 styczeń 2020 o 17:30Gość
03 marzec 2021 o 08:20
napisał:
Witam. Jesteśmy firmą wytwarzającą odpad o kodzie ex 10 01 01 i przekazujemy go osobą fizycznym w bdo wpisuję go jako przekazane os. fiz. W związku z tym mam pytanie czy musimy jeszcze wypełniać papierowe KPO komu i na jakie cele przekazaliśmy odpad??
Gość
03 marzec 2021 o 08:21
ja z kolei mam pytanie, czy robiąc wpisy w KEO w zakładce "wytworzone" za każdym razem wpisujecie nawę instalacji ?
Gość
03 marzec 2021 o 09:23
napisał:
Cześć
Na podstawie jakich dokumentów należy zdefiniować kod procesu odzysku dla wypełnienia Załącznika VII (przy transgranicznym przemieszczaniu odpadów poza teren krajów UE). Kontrahent nie musi posiadać decyzji odpadowej.
Gość
03 marzec 2021 o 09:43
napisał:
Co w przypadku gdy ktoś popełnił błąd przy KEO i wprowadził KEO odpadu niebezpiecznego jako normalną kartę ewidencji ? Tj. wrzucił ewidencję odpadu niebezpiecznego nie do tej zakładki co trzeba ?
Karolina_Rec
Liczba postów: 23
Od: 05.01.2021
03 marzec 2021 o 10:22
napisał:
napisał:
Cześć
Na podstawie jakich dokumentów należy zdefiniować kod procesu odzysku dla wypełnienia Załącznika VII (przy transgranicznym przemieszczaniu odpadów poza teren krajów UE). Kontrahent nie musi posiadać decyzji odpadowej.
Na końcu ustawy o odpadach jest Załącznika z procesami Recyklingu. Należy wybrać odpowiedni.
Ps. Wywożąc odpady poza Polskę, tylko w części procesów R, można przetworzyć odpady poza granicą.
Odnośnie Decyzji- kontrahent przejmujący spoza Polski, musi spełniać szereg wytycznych, aby mógł przejąć i przetworzyć odpad z zagranicy.
Karolina_Rec
napisał:
napisał:
Cześć
Na końcu ustawy o odpadach jest Załącznika z procesami Recyklingu. Należy wybrać odpowiedni.
Ps. Wywożąc odpady poza Polskę, tylko w części procesów R, można przetworzyć odpady poza granicą.
Odnośnie Decyzji- kontrahent przejmujący spoza Polski, musi spełniać szereg wytycznych, aby mógł przejąć i przetworzyć odpad z zagranicy.
Karolina_Rec
napisał:
napisał:
Cześć
Gość
03 marzec 2021 o 10:34
napisał:
napisał:
Co w przypadku gdy ktoś popełnił błąd przy KEO i wprowadził KEO odpadu niebezpiecznego jako normalną kartę ewidencji ? Tj. wrzucił ewidencję odpadu niebezpiecznego nie do tej zakładki co trzeba ?
Prowadzi Pani działalność w zakresie zbierania odpadów niebezepicznych czy dotyczy wytwórcy? Jeśli wytwórcy to zakładamy zwykłą KEO.
agnieszka
Liczba postów: 722
Od: 19.03.2017
03 marzec 2021 o 11:14
napisał:
ja z kolei mam pytanie, czy robiąc wpisy w KEO w zakładce "wytworzone" za każdym razem wpisujecie nawę instalacji ?
Gość
04 marzec 2021 o 07:32