Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
14 październik 2020 o 17:56
agnieszka napisał:
agnieszkaN napisał:
Tak mozna ,ale ja prawie skończyłam wprowadzać dane więc usunięcie całego nie wchodzi w grę :-)agnieszka napisał:
usunęłam cale sprawozdanie i wprowadziłam od nowa :)agnieszkaN napisał:
Idiotyczny system nie pozwala usuwać błednych wpisów. Ma ZOSTAĆ W ARCHIWUM, MOŻE COS KTOŚ KOMBINOWAŁ a jest problem techniczny to przeszkadza.Ja też próbuje i nie da się.czy można usunąć MPD w dziale I , tab 1 ? niby usuwam a ona dalej tam jest
Gość
14 październik 2020 o 17:59
Gość napisał:
Jak zrobić sprawozdanie jeśli w tym roku złożyło się wniosek aktualizacyjny w zakresie zmiany na działalność usługową na terenie całego kraju (czyli jedno MPD - siedziba). W roku 2019 było tych miejsc kilka - wprowadzonych jako odrębne MPD. Czy w takim przypadku w sprawozdaniu wprowadzam wszystkie kody odpadów na siedzibę czy na poszczególne MPD? Ktoś wie?
Gość
14 październik 2020 o 18:00
Gość napisał:
Gość18 wrzesień 2020 o 12:39
Gość napisał:
Witam.
Czy wytwórca odpadów poza działem XI w sprawozdaniu rocznym ,wypełnia
też dział XIII, Podpunkt 7 o stanie magazynowym na 31.12. ?podłączam się do pytaniaKtoś coś odpowie?
Kolejny bubel z wielu w BDO. Dział XIII to odzysk odpadów i magazyn odpadów w tym procesie. Dla zbierania tez mógłby być magazyn ale go nie ma.
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
15 październik 2020 o 07:09
Gość napisał:
Gość napisał:
Gość18 wrzesień 2020 o 12:39
Gość napisał:
Witam.
Czy wytwórca odpadów poza działem XI w sprawozdaniu rocznym ,wypełnia
też dział XIII, Podpunkt 7 o stanie magazynowym na 31.12. ?podłączam się do pytaniaKtoś coś odpowie?
Kolejny bubel z wielu w BDO. Dział XIII to odzysk odpadów i magazyn odpadów w tym procesie. Dla zbierania tez mógłby być magazyn ale go nie ma.
Gość
15 październik 2020 o 09:07
Witam, firma jest wytwórcą odpadów więc musi składać sprawozdanie za wytworzone odpady. Posiada również wpis do działalności regulowanej i odbiera odpady komunalne z terenów zielonych ( z koszy w parkach) a co za tym idzie, składa sprawozdanie komunalne. Odpady te są bezpośrednio zawożone na wysypisko. Moje pytanie jest takie, czy w sprawozdaniu za wytworzone odpady należy wypełnić również wypełnić dział XII o te odpady komunalne, bądź tabele 1 w dziale XIII, czy tylko i wyłącznie uzupełnić dział XI o wytworzone odpady? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Gość
15 październik 2020 o 09:53
Czy po wypełnieniu działu XI tab. 1 (po wprowadzeniu MPD i uzupełnieniu ilości wytworzonych odpadów) w kolumnie "pozycja uzupełniona" powinien być ptaszek? Wypełniłam wszystko, ale niestety go tam nie ma - czy to błąd?
Nie jestem upoważniona do składania sprawozdań. Czy gdy kliknę "złóż sprawozdanie" to system jakoś zweryfikuje czy wszystkie konieczne punkty sprawozdania są uzupełnione i pokaże raport błędów, czy od razu przejdę do składania sprawozdań?? Chciałabym jakoś sprawdzić czy nie będzie jakichś błędów gdy już dam znać szefowi, że może zatwierdzić wysyłkę.
msm23
Liczba postów: 2
Od: 16.03.2018
15 październik 2020 o 10:37
Witam,
Proszę o informację na jakiej podstawie mam wybrać strumień odpadów? Chodzi mi kiedy dopisać odpady do "pochodzące ze strumienia odpadów komunalnych (inne niż grupa 20)" czy są jakieś jasne reguły? Z góry dziękuję za pomoc.
Gość
15 październik 2020 o 10:56
Od kilku dni próbuję dokończyć rozpoczęte sprawozdanie w BDO i nie udaje mi się otworzyć zakładki "Sprawozdawczość"/ Cały czas widok "wczytywanie". Czekam po kilkadziesiąt minut, wylogowuję się, restartuję komputer i nic nie pomaga. KPO mogę wystawiać bez problemu. Jakieś rady?
Gość
15 październik 2020 o 11:17
Uczestniczyłem dzisiaj w szkoleniu BDO i nadal nie wiem czy jako wytwórca odpadów ma uzupełnić w dziale XIII tabelę 7?. Na szkoleniu nie można zadawać pytań, funkcja czatu niby jest ale i tak nikt nie odpowiada na te pytania.
msm23
Liczba postów: 2
Od: 16.03.2018
15 październik 2020 o 11:25
Gość napisał:
A czy w dziale XIII należy wypełnić Tabelę nr 4 jako wytwórca odpadów oraz czy w dziale XI trzeba zaznaczyć kratkę "Prowadzę działalność w zakresie obiektu liniowego, o którym mowa w art. 3Uczestniczyłem dzisiaj w szkoleniu BDO i nadal nie wiem czy jako wytwórca odpadów ma uzupełnić w dziale XIII tabelę 7?. Na szkoleniu nie można zadawać pytań, funkcja czatu niby jest ale i tak nikt nie odpowiada na te pytania.