Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
13 lipiec 2020 o 08:55
Witam, czy możecie wypełnić w sprawozdaniu PODMIOTU ZBIERAJĄCEGO ODPADY KOMUNALNE Dział III Informacja o sposobie zagospodarowania zebranych odpadów komunalnych?
Gość
13 lipiec 2020 o 09:40
Nic nie działa, ja miałem uzupełniony dział III już miesiąc temu, wchodzę, a tam wszystko poznikało, ten system to jeden wielki syf, gorzej jak na wysypisku.
Gość
13 lipiec 2020 o 10:34
Gość napisał:
Gość napisał:
Czy podczas uzupełniania przyjętych odpadów na zbieranie należy uwzględnić tylko odpady od firm czy również te od osób fizycznych, klasyfikowane jako odpady komunalne?
Odpady zebrane od osób fizycznych (tylko pytanie czy odebraliście je, czy os. fizyczne sami dostarczyli odpad?
Z tego co się orientuję to od osób fizycznych składa się sprawozdanie komunalne...
Jeśli ktoś ma podstawy prawne, to proszę o informację jak ująć te odpady.
Gość
13 lipiec 2020 o 13:00
Mam problem, przy próbie wpisywania odpadów wytworzonych nie mogę zaznaczyć miejsca prowadzenia dziaalności - czy ktoś miał podobną sytuację?
Gość
13 lipiec 2020 o 13:01
Gość napisał:
Gość napisał:
czyli ten problem się powtarza, też tak mam...Wiadomo coś nowego w tej sprawie? mam ten sam problem, dział I wypełniony, a nie mogę wprowadzić MKzŚ w dziale XI,Gość napisał:
nie mogę uzupełnić działu XI - o wytworzonych odpadach.
Wcześniej zrobiłam wszystko tak jak powinno być - dodałam siedzibie w dziale I.
Czy macie może jakieś wskazówki jak to wypełnić ?
ja mam dokładnie ten sam problem. Zgłosiłem to już na infolinii BDO. Pani kazała się wstrzymać z sprawozdaniem tak z tydzień/dwa
nie wyszukuje w pasku MKzŚ, pusto, ręcznie nie wpiszesz tylko należy wybrać z listy i tylko ikona ładowania (bez tego nie da się dalej przejść).
Gość
13 lipiec 2020 o 14:13
Odbieramy odpady zmieszane, z targowisk, cmentarzy , 200201 oraz selektywne :papier, szkło, plastik. Czy odpady przekazane do recyklingu liczymy za 2019 w stosunku do całej masy wszystkich odebranych ?
Gość
14 lipiec 2020 o 08:45
Gość napisał:
Tylko dział I i XI.czy ktoś wie który dział w BDO powinnam wypełnić jako gabinet weterynaryjny (wytwórca odpadów) - Dział XI czy Dział XII?
Gość
14 lipiec 2020 o 08:54
Gość napisał:
Gość napisał:
Też chciałbym to wiedzieć, w sprawozdaniu papierowym nigdy tego pola nie wypełnialiśmy. Teraz należy wpisać 0 czy taką samą wartość jak odebranych odpadów? Wytwarzamy 15 głównie i 18.
Wypełniając dział XI "Informacja o wytworzonych
odpadach" należy podać wartość Suchej masy odpadów w tonach s.m. [Mg s.m.]
* ...ale jak do tego należy podejść przy kodach odpadów innych niż np. osady
ściekowe? Należy jakoś "wyczarować" tą wartość? ...bo przy wielu
kodach odpadów mogą być odpad w postaci zarówno stałej jak i płynnej np. 16 03
06. Ktoś doradzi? Ktoś pomoże? Z góry dziękuję :)
Gość
14 lipiec 2020 o 08:56
Gość napisał:
Jak ktoś wytwarza tylko odpady to czy trzeba uzupełnić tylko dział XI czy XIII tez? Nie wiem jak mam ująć, że odpady zosały przekazane dalej. Wytwarzam odpady głównie z działu 17
Gość
17 lipiec 2020 o 13:10
co to jest instalacja ?