Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
08 lipiec 2020 o 13:16
Gość napisał:
Wiadomo coś nowego w tej sprawie? mam ten sam problem, dział I wypełniony, a nie mogę wprowadzić MKzŚ w dziale XI,Gość napisał:
nie mogę uzupełnić działu XI - o wytworzonych odpadach.
Wcześniej zrobiłam wszystko tak jak powinno być - dodałam siedzibie w dziale I.
Czy macie może jakieś wskazówki jak to wypełnić ?
ja mam dokładnie ten sam problem. Zgłosiłem to już na infolinii BDO. Pani kazała się wstrzymać z sprawozdaniem tak z tydzień/dwa
Gość
08 lipiec 2020 o 13:22
Wypełniając dział XI "Informacja o wytworzonych
odpadach" należy podać wartość Suchej masy odpadów w tonach s.m. [Mg s.m.]
* ...ale jak do tego należy podejść przy kodach odpadów innych niż np. osady
ściekowe? Należy jakoś "wyczarować" tą wartość? ...bo przy wielu
kodach odpadów mogą być odpad w postaci zarówno stałej jak i płynnej np. 16 03
06. Ktoś doradzi? Ktoś pomoże? Z góry dziękuję :)
Gość
08 lipiec 2020 o 13:24
czy ktoś wie który dział w BDO powinnam wypełnić jako gabinet weterynaryjny (wytwórca odpadów) - Dział XI czy Dział XII?
Gość
09 lipiec 2020 o 09:15
Gość napisał:
Też chciałbym to wiedzieć, w sprawozdaniu papierowym nigdy tego pola nie wypełnialiśmy. Teraz należy wpisać 0 czy taką samą wartość jak odebranych odpadów? Wytwarzamy 15 głównie i 18.
Wypełniając dział XI "Informacja o wytworzonych
odpadach" należy podać wartość Suchej masy odpadów w tonach s.m. [Mg s.m.]
* ...ale jak do tego należy podejść przy kodach odpadów innych niż np. osady
ściekowe? Należy jakoś "wyczarować" tą wartość? ...bo przy wielu
kodach odpadów mogą być odpad w postaci zarówno stałej jak i płynnej np. 16 03
06. Ktoś doradzi? Ktoś pomoże? Z góry dziękuję :)
Gość
09 lipiec 2020 o 09:57
Ja wpisywałam te same wartości, sprawozdanie udało sie wysłać pobrałam UPO ale samego sprawozdania już sie nie da pobrać....więc nie wiem jak udowodnic co się złożyło
Gość
09 lipiec 2020 o 11:52
Gość napisał:
Ja wpisywałam te same wartości, sprawozdanie udało sie wysłać pobrałam UPO ale samego sprawozdania już sie nie da pobrać....więc nie wiem jak udowodnic co się złożyło
Gość
10 lipiec 2020 o 13:27
Jak ktoś wytwarza tylko odpady to czy trzeba uzupełnić tylko dział XI czy XIII tez? Nie wiem jak mam ująć, że odpady zosały przekazane dalej. Wytwarzam odpady głównie z działu 17
Gość
11 lipiec 2020 o 20:17
Czy podczas uzupełniania przyjętych odpadów na zbieranie należy uwzględnić tylko odpady od firm czy również te od osób fizycznych, klasyfikowane jako odpady komunalne?
Gość
13 lipiec 2020 o 07:51
Jak mam wpisać w sprawozdaniu komunalnym za 2019 rok w dziale III zakładka B (informacja o odpadach kom. ulegających biodegradacji) nazwę instalacji, która jest w Niemczech??? W BDO nie ma zagranicznych instalacji oraz adresów.
Gość
13 lipiec 2020 o 08:19
Gość napisał:
Czy podczas uzupełniania przyjętych odpadów na zbieranie należy uwzględnić tylko odpady od firm czy również te od osób fizycznych, klasyfikowane jako odpady komunalne?