Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
01 marzec 2021 o 12:39
napisał:
Czy ktoś dodzwonił się do Urzędu Marszałkowskiego Mazowieckiego w sprawie sprawozdania zerowego dla wytwórcy.Probowałem kilka razy ,ale .... Jeśli ktoś ma informacje coś ma ten temat z tego urzędu,to proszę o informację.
Gość
01 marzec 2021 o 13:01
napisał:
Witam, czy wytwarzając odpady opakowaniowe z drewna, papieru itp musimy wypełniać dwa sprawozdania i te
"O produktach, opakowaniach, gospodarowaniu nimi" i to "O wytwarzanych odpadach" ??? Proszę o pomoc
Gość
01 marzec 2021 o 13:48
czy ktoś z was składał zerowe sprawozdanie w ostatnich dniach ? jesteśmy wpisani w dziale XII ale wpis był robiony bo wszyscy kazali i teraz to sprawozdanie wychodzi nam rzeczywiście zerowe. jak to złożyć bo czytałam, że są jakieś problemy z opcjami przy zerówkach? co należy wypełnić? z góry dzięki za pomoc.
Gość
02 marzec 2021 o 08:23
Gość Iwona
02 marzec 2021 o 08:36
Witam nie mogę zrobić sprawozdania o wytwarzanych odpadach i gospodarowaniu odpadami ciągle się kreci strona i nie mogę nic zrobić mam przeglądarkę mozilla jakie jest wyjście z tej sytuacji ? dodam też , że aktualizacyjnego wniosku nie mogę również zapisać, proszę o pomoc
Gość
02 marzec 2021 o 10:27
napisał:
Witam nie mogę zrobić sprawozdania o wytwarzanych odpadach i gospodarowaniu odpadami ciągle się kreci strona i nie mogę nic zrobić mam przeglądarkę mozilla jakie jest wyjście z tej sytuacji ? dodam też , że aktualizacyjnego wniosku nie mogę również zapisać, proszę o pomoc
Gość
02 marzec 2021 o 11:07
Proszę o pomoc.
Jaka jest definicja "łopatologiczna" odpadów wytwarzanych w eksploatacji instalacji, a poza instalacją.
Czy jak produkujemy napoje w butelkach PET i podczas produkcji mamy straty typu przegrzane butelki, folię stretch podczas owijania palet itp. to oznacza, że to odpad wytworzony w eksploatacji instalacji (kod 150102)? czy jeżeli np. na magazynie stanie się coś z paletą wyprodukowanego już napoju w opakowaniu (np. termin ważności upłynie, wózkowy zachaczy butelki i zaczną przeciekać) to już zaliczamy jako odpad poza instalacją?
nowak
02 marzec 2021 o 13:55
Gość
02 marzec 2021 o 15:20
napisał:
Witam, jestem nowy więc chciałem dopytać .... składam sprawozdanie jako wójt/burmistrz/ prezydent, przegladajac składane papierowe sprawozdania w dziale VIII wpisywało się odpady np z gr 15 z sortowania odpadów np. 20 03 01. Czy teraz w wersji elektronicznej sami musimy dopytać firmy co zostało wysortowane i wpisać recznie ? czy te dane są gdzieś juz zawarte i zaciągają się same, czy może wg nie bierzemy tego pod uwagę?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Gość
02 marzec 2021 o 18:58
napisał:
Proszę o pomoc.
Jaka jest definicja "łopatologiczna" odpadów wytwarzanych w eksploatacji instalacji, a poza instalacją.
Czy jak produkujemy napoje w butelkach PET i podczas produkcji mamy straty typu przegrzane butelki, folię stretch podczas owijania palet itp. to oznacza, że to odpad wytworzony w eksploatacji instalacji (kod 150102)? czy jeżeli np. na magazynie stanie się coś z paletą wyprodukowanego już napoju w opakowaniu (np. termin ważności upłynie, wózkowy zachaczy butelki i zaczną przeciekać) to już zaliczamy jako odpad poza instalacją?