Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
24 luty 2021 o 16:30
napisał:
Witam, mam się zajmować BDO i nie jestem za bardzo w temacie. Proszę o podpowiedź chodzi o sprawozdanie o opakowaniach. Czy jeśli otrzymujemy odpady opakowaniowe od innych firm i je przetwarzamy, wykorzystujemy to również te masy mamy zawrzeć w sprawozdaniu? Czy tylko te które sami wytworzyliśmy?
Gość
24 luty 2021 o 17:05
napisał:
Witam wszystkich!
Czy do rocznego Sprawozdania o wytworzonych odpadach i gospodarowaniu nimi, należy wpisać w dziale XI - odpady powstałe poza instalacjami - te odpady dla których nie mam obowiązku prowadzenia ewidencji, bo są to małe ilości?
Z góry dziękuję
Gość
25 luty 2021 o 07:16
napisał:
napisał:
Witam wszystkich!
Czy do rocznego Sprawozdania o wytworzonych odpadach i gospodarowaniu nimi, należy wpisać w dziale XI - odpady powstałe poza instalacjami - te odpady dla których nie mam obowiązku prowadzenia ewidencji, bo są to małe ilości?
Z góry dziękuję
Wszystkie odpady, które powstały poza instalacją, czyli nie z maszyny, urządzenia, np. po rozpakowywaniu produktów, prac wykonywanych ręcznie itp.
Gość
25 luty 2021 o 08:58
Gość
25 luty 2021 o 09:22
napisał:
Załamana napisał:
System bdo to jakieś nieporozumienie. W piątki w godzinach szczytu system tak zamula że wygenerowanie karty co ja mówię wystawienie karty jest praktycznie nie możliwe, teraz próbuję wejść w zakładkę sprawozdania komunalne i okazuje się że jest to nie możliwe bo pewnie wszyscy już wystawiają sprawozdania. O co chodzi? przecież system jest przygotowany na każdą ilość użytkowników tymczasem żeby na nim pracować trzeba mieć nerwy ze stali. Czy tylko mnie tak muli system? a może z komputerem jest coś nie tak?
Dokładnie! jest poniedziałek godzina 10, żeby się jakiekolwiek zakładki otworzyły, to trzeba czekać bo wczytuje i wczytuje... Na różnych urządzeniach jest to samo...
Jest czwartek 25.02.2021r., godzina 9:20 strona o sprawozdawczości wczytuje się od 7:05, wczoraj było to samo, dałem sobie spokój, sprawozdanie już złożyłem, chciałem zobaczyć czy jest zatwierdzone czy może do korekty, nie da rady, ten system to porażka.
Gość
25 luty 2021 o 09:26
Witam,
Czy firma ZBIERAJĄCA, która złożyła po terminie sprawozdanie ZEROWE tez powinna zapłacic kare za niedotrzymanie terminu?
Gość
25 luty 2021 o 10:09
Jeśli firma zbierająca złożyła zerówkę za 2019 rok to czy my jako wójt/burmistrz musimy złożyć korektę sprawodzania do Marszałka? Jeśli ta zerówka nie ma wpływu na całość sprawozdania bo nic się nie zmieni. <myśli>
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
25 luty 2021 o 11:36
napisał:
Jakie działy wypełnia zbierający odpady? Dział XII i XIII tab. 7? o dziale XIII dowiedziałam się od konsultanta BDO, myślałam, że tan dział dotyczy wyłącznie podmiotów prowadzących odzysk albo unieszkodliwiania jak sama nazwa tego działu wskazuje.
Gość
25 luty 2021 o 11:45
napisał:
napisał:
Czy ktoś dodzwonił się do Urzędu Marszałkowskiego Mazowieckiego w sprawie sprawozdania zerowego dla wytwórcy.Probowałem kilka razy ,ale .... Jeśli ktoś ma informacje coś ma ten temat z tego urzędu, to proszę o informację.
Przyłączam się do tej prośby.
Ja dzwonie i nie mogą się dodzwonić. W ubiegłym roku sporządziłam zerowe. W tym sama nie wiem. Jeżeli ktoś dodzwonił się do Mazowieckiego niech napiszę
Joanna_cz
25 luty 2021 o 15:50
Dzień dobry,
Jestem wytwórcą odpadów, Rozumiem że zanim złożę sprawozdanie wszystkie karty z poprzedniego roku muszą zostać potwierdzone i zaczytane do ewiencji odpadów. Niestety tutaj pojawia się problem, ponieważ przy jednym odbiorcy jest inny transportujacy a ktoś inny jest odbiorcą. Kilka kart wisi mi jako potwierdzenie wygenerowane. transportujący tego nie widzi a odbiorca mówi to samo. Co zrobić w takim przypadku ? Na infolinie BDO nie mogę sie dodzwonić a czat z urzędem polega na tym, że sama szybciej rozwiaże problem niz oni pomogą bo na wszystko mają wytłuamczenie zła przeglądarka ... mozę ktoś miał podobny problem z kartą wygenerowaną której nikt nie widzi oprócz wytwórcy ?