Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
12 luty 2021 o 14:50
Witam,
czy ktoś z Państwa złożył już sprawozdanie o wytworzonych odpadach za 2020 rok mimo, iż nie ma zatwierdzonego sprawozdania za 2019 rok?
Gość
12 luty 2021 o 17:05
napisał:
Dzień dobry,czy ma ktoś z Państwa problem ze złożeniem korekty sprawozdania ?
Otrzymałem sprawozdanie do korekty o produktach, opakowaniach i gospodarowaniu odpadami z nich powstającymi. Kilknąłem utwórz korektę. Poprawiłem co trzeba. Przechodząc na sam dół i klikając "złóż sprawozdanie" nie wczytuje mi się. Cały czas jest kółko i napis wczytywanie. Dzwoniłem na infolinię BDO, ale nie pomogli. Przeglądarkę internetową mam najbardziej aktualną.
Gość
12 luty 2021 o 17:38
napisał:
Witam,
czy ktoś z Państwa złożył już sprawozdanie o wytworzonych odpadach za 2020 rok mimo, iż nie ma zatwierdzonego sprawozdania za 2019 rok?
Gość
12 luty 2021 o 19:11
napisał:
Witam,
Nat
12 luty 2021 o 22:01
napisał:
Przy wyborze celu magazynowania jest tylko wybór R/D (bez konkretnych procesów) więc w mojej ocenie trzeba wiedzieć, jaki proces był wykorzystywany przy tych konkretnych odpadach na jakiejkolwiek KPO i bazując na tej wiedzy wybrać proces w celu, którego się magazynuje te odpady. Dla mnie takie rozwiązanie problemu procesu wydaje się logiczne. Podejrzewam, że w swoim sprawozdaniu zrobię to w taki sposób.
napisał:
Dział 12 dotyczy zebranych odpadów ,czyli to co przyjęliśmy.Dział 11 dotyczy wytwórców. Jesli firma wytwarzała odpady ,to wpisuje w dziale o wytworzonych chyba ,że również zbierała odpady to 12 dział również. W dziale 13 tab.7(cel magazynowania) trzeba podać metodę R/D a firma ,która nie przetwarza jak to ma zrobić.
Dzień dobry!
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu poniższego problemu:
Firma w roku 2020 nie przekazała odpadów z kilku kodów. Są wystawione dla nich KEO. W jaki sposób prawidłowo uwzględnić je w sprawozdaniu wytwórcy? (w dziale XII zebrane, czy w dziale XIII w tabeli magazynowane?) Jakie są wytyczne uzupełniania działu XII, czy każdy wytwórca poza działem XI musi uzupełnić dział XII?
Pozdrawiam!
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
15 luty 2021 o 09:09
napisał:
napisał:
Przy wyborze celu magazynowania jest tylko wybór R/D (bez konkretnych procesów) więc w mojej ocenie trzeba wiedzieć, jaki proces był wykorzystywany przy tych konkretnych odpadach na jakiejkolwiek KPO i bazując na tej wiedzy wybrać proces w celu, którego się magazynuje te odpady. Dla mnie takie rozwiązanie problemu procesu wydaje się logiczne. Podejrzewam, że w swoim sprawozdaniu zrobię to w taki sposób.napisał:
Dział 12 dotyczy zebranych odpadów ,czyli to co przyjęliśmy.Dział 11 dotyczy wytwórców. Jesli firma wytwarzała odpady ,to wpisuje w dziale o wytworzonych chyba ,że również zbierała odpady to 12 dział również. W dziale 13 tab.7(cel magazynowania) trzeba podać metodę R/D a firma ,która nie przetwarza jak to ma zrobić.
Dzień dobry!
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu poniższego problemu:
Firma w roku 2020 nie przekazała odpadów z kilku kodów. Są wystawione dla nich KEO. W jaki sposób prawidłowo uwzględnić je w sprawozdaniu wytwórcy? (w dziale XII zebrane, czy w dziale XIII w tabeli magazynowane?) Jakie są wytyczne uzupełniania działu XII, czy każdy wytwórca poza działem XI musi uzupełnić dział XII?
Pozdrawiam!
Gość
15 luty 2021 o 10:53
Czy w BDO istnieje możliwość złożenia sprawozdania zerowego?
Gość
15 luty 2021 o 11:49
napisał:
Czy w BDO istnieje możliwość złożenia sprawozdania zerowego?
Gość
16 luty 2021 o 13:45
WITAM,
CZY FIRMA ODBIERAJĄCA ODPADY (UMOWA Z WŁAŚCICIELEM NIERUCHOMOŚCI) MUSI OBLICZAC POZIOMY BUDOWLANYCH?JAKO SPOSÓB ZAGOSPODAROWANIA FIRMA PODAJE ALBO "PRZEKAZANE ODOBOM FIZYCZNYM" ALBO "D5".
ROZUMIEM, ŻE W TAKIM WYPADKU NIE PODAJE POZIOMU BO NIE MA JAK OBLICZYĆ?
Gość
16 luty 2021 o 13:46
CZY MACIE PROBLEM Z FILTROWANIEM SPRAWOZDAŃ ?? NIE POKAZUJE MI SIE WYBÓR, GDY ROZWIJAM "RODZAJ UMOWY" ORAZ "TYP SPRAWOZDANIA"