Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
31 październik 2020 o 19:59
Gość napisał:
Witam , mam zrobione sprawozdanie ,niestety nie mogę go wysłać bo schodząc na dół nie wyświetla mi się opcja wyślij sprawozdanie dlaczego nie mam tego przycisku ???Proszę o pomoc.
Gość
01 listopad 2020 o 12:14
Gość napisał:
Dzięki Wielkie !Gość napisał:
Witam , mam zrobione sprawozdanie ,niestety nie mogę go wysłać bo schodząc na dół nie wyświetla mi się opcja wyślij sprawozdanie dlaczego nie mam tego przycisku ???Proszę o pomoc.
Tylko użytkownik główny może wysłać, albo z pelnomocnictwem i opłatą skarbową podrzedny.
Gość
01 listopad 2020 o 14:46
Gość napisał:
z informacji uzyskanej na infolinii BDO mówią , ze nie robić ,a jak sie dodzwonisz UM że tak. Sam jeszcze nie mam zrobionego zerowego i tak się zastanawiam czy wpisywać w dziale XI kody odpadów ,masę. Może ktoś nam podpowie . Proszę?Czy musze robic sprawozdanie zerowe woj mazowieckie
Gość
01 listopad 2020 o 18:06
Witam wytwarzam w ramach usługi, zbieram i przekazuje odpady kod 02 masa roślinna, gruz budowlany zmieszany 17 i 16 01 19...co wypełniam w sprawozdaniu..?
Gość
01 listopad 2020 o 18:44
Gość napisał:
Witam lepiej pozno niz wcale.Prosze czy jako wytworca ktory nie ma KPO w roku 2019 musze robic sprawozdanie zerowe do. Marszalka woj. Mazowieckiego
Gość
01 listopad 2020 o 21:01
Gość napisał:
Jeśli ma się wersję papierową, to nie trzeba wpisywać do systemu. Jest obowiązek prowadzić również KEO w wersji papierowej dla tych kart. Przekazując odpad też trzeba przekazać w wersji papierowej.
Jejku - ślicznie dziękuję za odp., ale pomyliłam się co do roku i napisałam 2019 zamiast 2020!!!!!!!Co z KPO w wersji papierowej z roku 2020 - mogą pozostać?Mam tylko 2 ze stycznia i lutego - cała reszta jest prowadzona elektronicznie.Nawet jak chcieć je wprowadzić po kolei przed szereg
elektronicznych, to numeracja nie będzie się zgadzała na dotychczasowych
kartach elektronicznych.
Chcieć je wprowadzić z wsteczną datą nie da się niestety, system nie puszcza dalej.
Radźcie proszę co w takiej sytuacji :- ( skoro w 2020 prowadzi się jedynie
elektroniczną ewidencję.Kiedyś słyszałam, że będzie możliwość ich wprowadzenia, ale zupełnie nie wiem jak to zrobić w systemie BDO i czy faktycznie jest taka możliwość...?A może byłaby możliwość wprowadzenia w 2021 zgodnie z datą dnia i miesiąca tylko rok by się zmienił?
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
02 listopad 2020 o 06:48
Gość napisał:
Gość napisał:
Witam lepiej pozno niz wcale.Prosze czy jako wytworca ktory nie ma KPO w roku 2019 musze robic sprawozdanie zerowe do. Marszalka woj. Mazowieckiego
JACEK ; Z innych forum można wywnioskować, ze zalezy gdzie się dzwoni - infolinia BDO -nie, a UM -tak. Sam jestem w kropce wysłać, czy nie wysłać. Do jutra jeszcze czas.
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
02 listopad 2020 o 06:50
Gość napisał:
Dział 11 jest dla wytwórców. Jeśli w 2019 roku nie były wytwarzane żadne odpady ,to nic się nie wpisuje. Nie wysyła się sprawozdań "0".Gość napisał:
z informacji uzyskanej na infolinii BDO mówią , ze nie robić ,a jak sie dodzwonisz UM że tak. Sam jeszcze nie mam zrobionego zerowego i tak się zastanawiam czy wpisywać w dziale XI kody odpadów ,masę. Może ktoś nam podpowie . Proszę?Czy musze robic sprawozdanie zerowe woj mazowieckie
Gość
02 listopad 2020 o 09:16
Gość napisał:
Jejku - ślicznie dziękuję za odp., ale pomyliłam się co do roku i napisałam 2019 zamiast 2020!!!!!!!Co z KPO w wersji papierowej z roku 2020 - mogą pozostać?Mam tylko 2 ze stycznia i lutego - cała reszta jest prowadzona elektronicznie.Nawet jak chcieć je wprowadzić po kolei przed szereg
elektronicznych, to numeracja nie będzie się zgadzała na dotychczasowych
kartach elektronicznych.
Chcieć je wprowadzić z wsteczną datą nie da się niestety, system nie puszcza dalej.
Radźcie proszę co w takiej sytuacji :- ( skoro w 2020 prowadzi się jedynie
elektroniczną ewidencję.Kiedyś słyszałam, że będzie możliwość ich wprowadzenia, ale zupełnie nie wiem jak to zrobić w systemie BDO i czy faktycznie jest taka możliwość...?A może byłaby możliwość wprowadzenia w 2021 zgodnie z datą dnia i miesiąca tylko rok by się zmienił?
Gość
02 listopad 2020 o 09:42
Czy są Urzędy Gmin, które dalej mają problem z utworzeniem sprawozadania?