Ewidencja odpadów w BDO
Założony przez Aga 02 styczeń 2020 o 17:30Gość
13 styczeń 2022 o 13:39
napisał: Decyzja orzeka "pozwolenie na wytwarzanie odpadów na terenie zakładu zlokalizowanego na działkach..." oraz "rodzaj odpadów przewidzianych do wytwarzania, z uwzględnieniem ich podstawowego składu chemicznego i właściwości oraz ilości odpadów poszczególnych rodzajów przewidzianych do wytwarzania w ciągu roku"
napisał:
napisał:
Dzień dobry, czy jeśli firma ma pozwolenie na wytwarzanie odpadów, to czy może mieć przekroczenia w wytworzeniu danego kodu odpadu w wyniku działalności poza instalacją, czy będzie to już niezgodne z decyzją?
Pozwolenie na wytwarzanie odpadów limituje tylko odpady wytwarzane w związku z eksploatacją instalacji
Pozwolenie nie limituje tylko w związku z instalacją. Może również obowiązywać limit na wytwarzanie poza instalacją w związku z działalnością firmy. Ale jeżeli nie ma takiego zapisu w decyzji ,to nie trzeba pozwolenia na wytwarzanie poza . Ale takie kody muszą być wpisane w dziale XII. Prowadzi się ewidencję i sporządza sprawozdanie.
Gość
13 styczeń 2022 o 13:54
Dzień dobry.
Jak w 2022 r założyć KEO dotyczącą KPO z 2021 r.? ( uciekło mi pod koniec roku a weszła zmiana)
System w KEO z automatu nadaje datę 2022 r.
Dziekuję.
Gość
13 styczeń 2022 o 14:31
napisał:
Dzień dobry.
Jak w 2022 r założyć KEO dotyczącą KPO z 2021 r.? ( uciekło mi pod koniec roku a weszła zmiana)
Dziekuję.
Gość
13 styczeń 2022 o 14:41
napisał:
napisał:
napisał:
Dzień dobry, czy jeśli firma ma pozwolenie na wytwarzanie odpadów, to czy może mieć przekroczenia w wytworzeniu danego kodu odpadu w wyniku działalności poza instalacją, czy będzie to już niezgodne z decyzją?
Pozwolenie na wytwarzanie odpadów limituje tylko odpady wytwarzane w związku z eksploatacją instalacji
Pozwolenie nie limituje tylko w związku z instalacją. Może również obowiązywać limit na wytwarzanie poza instalacją w związku z działalnością firmy. Ale jeżeli nie ma takiego zapisu w decyzji ,to nie trzeba pozwolenia na wytwarzanie poza . Ale takie kody muszą być wpisane w dziale XII. Prowadzi się ewidencję i sporządza sprawozdanie.
Gość
13 styczeń 2022 o 14:43
napisał:
Dzień dobry.
Dziekuję.
agnieszka
Liczba postów: 722
Od: 19.03.2017
13 styczeń 2022 o 14:44
napisał:
Dzień dobry.
Dziekuję.
KatarzynaL
Liczba postów: 19
Od: 27.01.2020
14 styczeń 2022 o 09:22
Witam, mam pytanie każdy zarejestrowany w systemie BDO musi składać opłatę roczną ?
Gość
14 styczeń 2022 o 09:27
Witam jak rozwiązaliście "problem" z różnicami na ewidencji odpadów? Jako firma odbieramy odpady ważymy i często jest tak, że stoją one pod chmurką i mamy różnice na przyjęciach i wydaniach w skali roku nazbiera się tego troszeczkę. Myślicie, że stworzenie protokołu jest dobrym pomysłem ?
Gość
14 styczeń 2022 o 12:15
napisał:
Witam, mam pytanie każdy zarejestrowany w systemie BDO musi składać opłatę roczną ?
tyna25
Liczba postów: 2
Od: 29.01.2021
15 styczeń 2022 o 10:57