Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Eugeniusz BDO
Liczba postów: 67
Od: 07.10.2020
09 marzec 2022 o 13:35
napisał:
napisał:
napisał:
Próbował ktoś uzupełniać w SPRAWOZDANIU O WYTWARZANYCH ODPADACH I GOSPODAROWANIU ODPADAMI - dział IV tabela 1 - współrzędne geograficzne składowiska ? Co bym nie wpisał to wyskakuje komunikat nieprawidłowy format.
Tak jak w podpowiedzi do współrzędnych, tylko z przecinkiem a nie kropką :)
Niby ok, nie zaznacza mi już tych checkboxów ale teraz wyskakują mi takie komunikaty na czerwono:- Podany identyfikator raportu nie istnieje lub nie należy do sprawozdania wytwórczego- Nie można modyfikować raportu
Eugeniusz BDO
09 marzec 2022 o 13:39
napisał:
Czy podczas obliczania poziomu składowania (D5) = Ms/Mw x 100 %, bierzemy odpady komunlane (WSZYSTKIE Z GR 15 I Z GR 20?). Bez odpadów z gr 17.
Eugeniusz BDO
09 marzec 2022 o 13:42
napisał:
napisał:
napisał:
Witam. Czy jest jakaś możliwośc wygenerowania wszystkich kart przekazania odpadów wraz z widoczna ilością (wagą) aby np. nie trzeba było każdej karty podglądać (system bardzo wolno otwiera KPO).Mam ich około 400 i jest to męczące, myli mi sie którą otwierałam a, której nie....Czy w ogóle system sam nie powinien łączyć danych i zaciagać ich do sprawozdania...?Jak przychodzi mi zliczyć wszystkie ilości z KPO do sprawozdania to dostaję szału.....
Wystarczy prowadzić ewidencję i nie trzeba osobno otwierać kart.
Czyli każdą kartę która pojawi sie w systemie "przepisać "ponownie do zakładki :karty ewidencji"??Czy mozna to jakoś z automatu przekopiowywać?
Eugeniusz BDO
09 marzec 2022 o 13:44
napisał:
Których odpadów dotyczy dział III ? Wszystkich odpadów przyjętych do instalcji? Czy tylko tych włożonych do instalacji ( w gardło maszyny)? Czym jest to zagospodarowanie odpadów? Gdzie o tym doczytać ?
Gość
09 marzec 2022 o 13:46
napisał:
napisał:
napisał:
napisał:
Witam. Czy jest jakaś możliwośc wygenerowania wszystkich kart przekazania odpadów wraz z widoczna ilością (wagą) aby np. nie trzeba było każdej karty podglądać (system bardzo wolno otwiera KPO).Mam ich około 400 i jest to męczące, myli mi sie którą otwierałam a, której nie....Czy w ogóle system sam nie powinien łączyć danych i zaciagać ich do sprawozdania...?Jak przychodzi mi zliczyć wszystkie ilości z KPO do sprawozdania to dostaję szału.....
Wystarczy prowadzić ewidencję i nie trzeba osobno otwierać kart.
Czyli każdą kartę która pojawi sie w systemie "przepisać "ponownie do zakładki :karty ewidencji"??Czy mozna to jakoś z automatu przekopiowywać?
Jeśli nie podlegasz pod ewidencję uproszczoną, to karty ewidencji odpadów musisz uzupełniać. Tylko KPO mogą mieć podmioty, które wytwarzają stosunkowo niewielkie ilości odpadów - do 5 Mg innych niż niebezpieczne.
Eugeniusz BDO
09 marzec 2022 o 13:46
napisał:
Czy frakcja podsitowa kodu 19 12 12 z którego wytworzono 19 05 99 stabilizat i poddano procesowi D5- unieszkodliwianie poprzez składowanie bierzemy do obliczeń odpadów BIO ?
alaalicja
Liczba postów: 13
Od: 23.02.2022
09 marzec 2022 o 13:54
Gość
09 marzec 2022 o 13:54
napisał:
napisał:
Czy podczas obliczania poziomu składowania (D5) = Ms/Mw x 100 %, bierzemy odpady komunlane (WSZYSTKIE Z GR 15 I Z GR 20?). Bez odpadów z gr 17.
Nie ma jeszcze rozporządzenia w tej sprawie, ale na stronie BDO jest aktualność na ten temat:
Ale nie piszą jakie kody brać pod uwagę. Moim zdaniem te same co do poziomów recyklingu.
Gość
09 marzec 2022 o 14:05
napisał:
napisał:
Których odpadów dotyczy dział III ? Wszystkich odpadów przyjętych do instalcji? Czy tylko tych włożonych do instalacji ( w gardło maszyny)? Czym jest to zagospodarowanie odpadów? Gdzie o tym doczytać ?
Dział III dotyczy odpadów przetworzonych w instalacjach oraz tych, które w wyniku przetwarzania odpadów zostały wytworzone. Zagospodarowanie odpadów, to Twój proces zgodnie z decyzją, ewentualnie tego komu przekazałeś wytworzone odpady.
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
09 marzec 2022 o 14:14
napisał: