Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość -1983
25 styczeń 2021 o 13:47
Pytanie z innej beczki, a co ze sprawozdaniami do GUS'u - M-09
Sprawozdanie o wywozie i przetwarzaniu odpadów komunalnych
oraz G-06
Sprawozdanie o odpadach
nadających się do recyklingu ? Na ich stronie nie ma tych formularzy do pobrania.
Gość
25 styczeń 2021 o 17:02
Gość napisał:
Tak
Dzień dobry,mam przekazane na KPOK odpady budowlane z gminy x, innych odpadów z tej gminy nie odebrałam, czy powinnam złożyć sprawozdanie do gminy z tych odpadów ?
Gość
25 styczeń 2021 o 17:05
Gość napisał:
Trzeba się złożyć sprawozdanie o wytwarzaniu i gospodarowaniu odpadami
Witam,
Gmina remontuje budynek po starej szkole. Na strychu budynku natrafiono na odpady chemiczne 70 kg (kod 16 06 06). Aby przekazać je firmie, Gmina w systemie BDO utworzyła nowe miejsce prowadzenia działalności. Odpady przekazano firmie zewnętrznej na co mamy KPO z potwierdzonym transportem.Czy sporządza się z tych odpadów jakieś sprawozdanie?? Czy jeśli nie to czy mogę już zamknąć w BDO to miejsce??
Gość
26 styczeń 2021 o 07:17
Gość -1983 napisał:
Pytanie z innej beczki, a co ze sprawozdaniami do GUS'u - M-09
Sprawozdanie o wywozie i przetwarzaniu odpadów komunalnych
oraz G-06
Sprawozdanie o odpadach
nadających się do recyklingu ? Na ich stronie nie ma tych formularzy do pobrania.
Gość
26 styczeń 2021 o 08:32
Gość napisał:
Bardzo dobre pytanie, pomoże ktoś?Witam, mam pytanie odnośnie sprawozdania komunalnego, jako podmiot zbierający odpady komunalne ( skup złomu) w ubiegłych lata składaliśmy sprawozdanie w który były uwzględnione odpady z grupy 15 oraz 20, a podobno w tym roku w sprawozdaniu mają być zwarte również odpady z grupy 17 oraz 16. Czy ma ktoś może jakieś informacje na ten temat,będę wdzięczna z podpowiedź.
Gość
26 styczeń 2021 o 09:59
Gość napisał:
Gość napisał:
Bardzo dobre pytanie, pomoże ktoś?Witam, mam pytanie odnośnie sprawozdania komunalnego, jako podmiot zbierający odpady komunalne ( skup złomu) w ubiegłych lata składaliśmy sprawozdanie w który były uwzględnione odpady z grupy 15 oraz 20, a podobno w tym roku w sprawozdaniu mają być zwarte również odpady z grupy 17 oraz 16. Czy ma ktoś może jakieś informacje na ten temat,będę wdzięczna z podpowiedź.
Gość
26 styczeń 2021 o 10:07
Witam, od 2020 jesteśmy Stacją Przeładunkową , w sprawozdaniu komunalnym w dziale VI (Informacja od odpadach komunalnych przygotowanych do ponownego użycia, poddanych recyklingowi i innym procesom odzysku) skąd wziąć dane o osiągniętym poziomie recyklingu ?
Gość
26 styczeń 2021 o 11:14
A ja mam takie pytanie: Przez cały rok 2020 dwie firmy wystawiały KPO na 150102 i obie te firmy są z jednej gminy. I nie wiem jak to ugryźć. Mamy pozwolenie na zbieranie odpadów w ramach PSZOKu i nie wiem czy wpisać tą ilość jako stan na początek tego roku? Bo wszystkie odpady poszły do przekazania na KPOK...
Gość
26 styczeń 2021 o 12:23
Gość napisał:
Witam, mam pytanie odnośnie sprawozdania komunalnego, jako podmiot zbierający odpady komunalne ( skup złomu) w ubiegłych lata składaliśmy sprawozdanie w który były uwzględnione odpady z grupy 15 oraz 20, a podobno w tym roku w sprawozdaniu mają być zwarte również odpady z grupy 17 oraz 16. Czy ma ktoś może jakieś informacje na ten temat,będę wdzięczna z podpowiedź.
Gość
26 styczeń 2021 o 14:01
Gość napisał:
Ja jeszcze kiedyś dostałem info na innym forum, że podaje się tylko ilości zebrane od osób fizycznych.Gość napisał:
Witam, mam pytanie odnośnie sprawozdania komunalnego, jako podmiot zbierający odpady komunalne ( skup złomu) w ubiegłych lata składaliśmy sprawozdanie w który były uwzględnione odpady z grupy 15 oraz 20, a podobno w tym roku w sprawozdaniu mają być zwarte również odpady z grupy 17 oraz 16. Czy ma ktoś może jakieś informacje na ten temat,będę wdzięczna z podpowiedź.
Witam, ja tez prowadzę skup złomu i w sprawozdaniu komunalnym uwzględniam odpady o kodach 15, 16, 17 i 20 ( info z urzędu) - tak robiłam od 2 lat.