Ewidencja odpadów w BDO
Założony przez Aga 02 styczeń 2020 o 17:30Gość
23 marzec 2021 o 16:39
Firma jest wpisana do bdo. Prowadzi ewidencje i sklada sprawozdanie. Czy musi skladac sprawozdanie ze zużytych swietlówek, ktore wytwarza poniżej 50 kg?
Gość
23 marzec 2021 o 18:21
napisał:
Firma jest wpisana do bdo. Prowadzi ewidencje i sklada sprawozdanie. Czy musi skladac sprawozdanie ze zużytych swietlówek, ktore wytwarza poniżej 50 kg?
Gość
23 marzec 2021 o 20:21
napisał:
napisał:
Uproszczona ew.nie zwalnia ze sprawozdania.
Gość
24 marzec 2021 o 14:03
Czy należy prowadzić ewidencje zużytych baterii- paluszków jeżeli uczelnia ma wpis do bdo?
Użytkownik usunięty przez Administratora
28 marzec 2021 o 19:36
Polecam kolejny film dotyczący szybkiego exportu danych z KPO w systemie BDO: https://youtu.be/CGuDThdcr8s
Ola
29 marzec 2021 o 09:53
Mam pytanie odnośnie odpadów komunalnych. Mam 2 lokalizacje w BDO: siedzibę i bazę. Odpady przyjeżdżają wyłącznie na bazę i są tam zbierane a następnie przekazywane z bazy do dalszego zagospodarowania. W tym przypadku dodaję do KEOK wystawione KPOK w trybie "odbiór - przejęcie". A czy odebrane odpady powinnam dodawać na KEOK utworzonych dla siedziby w trybie "odbiór - przekazanie" czy mogę również dodawać je dla MPD baza? Wydaje mi się, że dla siedziby, ale proszę o podzielenie się spostrzeżeniami.
Gość
29 marzec 2021 o 10:14
Gość
29 marzec 2021 o 11:19
Witam, jak założyć karte ewidencji w Bdo na odpad , który był wytworzony poza instalacja (odpady po remoncie,itp) Kodu nie ma na wytwarzanie zbieranie ani odzysk. Przy zakładaniu karty trzeba zaznaczyć czy w danym kodzie odpady są odzyskiwanie zbierane itp. A jak odpad ten był wytworzony poza instalacja? Co z tym fantem zrobić?
agnieszka
Liczba postów: 722
Od: 19.03.2017
29 marzec 2021 o 11:32
napisał:
Witam moje pytanie:Jeśli przekazuje osobie fizycznej makulaturę wystawiam KEO czy muszę mieć jakieś potwierdzenie, że ta osoba to odebrała?
Z góry dziekuję za odpowiedź
agnieszka
Liczba postów: 722
Od: 19.03.2017
29 marzec 2021 o 11:37
napisał:
Witam, jak założyć karte ewidencji w Bdo na odpad , który był wytworzony poza instalacja (odpady po remoncie,itp) Kodu nie ma na wytwarzanie zbieranie ani odzysk. Przy zakładaniu karty trzeba zaznaczyć czy w danym kodzie odpady są odzyskiwanie zbierane itp. A jak odpad ten był wytworzony poza instalacja? Co z tym fantem zrobić?