Wniosek aktualizacyjny w BDO
Założony przez eNeN 21 styczeń 2020 o 14:09Gość
08 kwiecień 2021 o 14:35
napisał:
napisał:
napisał:
Dzień dobry,
czy każdy użytkownik główny może składać wnioski aktualizacyjne, czy należy mieć Pełnomocnictwo?
https://odpady-help.pl/porady/jak-zlozyc-wniosek-o-aktualizacje-wpisu-do-rejestru-bdo
trzeba mieć pełnomocnictwo
Czy jest możliwe , aby użytkownik głowny przygotował wniosek w formie roboczej, a Dyrektor firmy tylko przesłał?
Gość
08 kwiecień 2021 o 14:36
napisał:
A jeśli miałam pozwolenie na wytwarzanie, które wygasło w zeszłym roku powinnam dokonac aktualizacji działu XI? Usunąc to pozwolenie? , bo generalnie to są tam daty obowiązywania ale z drugiej strony nie podlegam już wpisowi z Urzędu
Gość
09 kwiecień 2021 o 12:40
napisał:
napisał:
Witam
nie mogę zapisać i wysłać danych we wniosku aktualizacyjnym,mogę wprowadzić dane ale nic po za tym jakaś rada ?pozdrawiam
Logujesz się z konta użytkownika głównego ?
Czy pojawia się jakiś komunikat?
Gość
12 kwiecień 2021 o 12:54
napisał:
napisał:
napisał:
Witam
nie mogę zapisać i wysłać danych we wniosku aktualizacyjnym,mogę wprowadzić dane ale nic po za tym jakaś rada ?pozdrawiam
z konta użytkownika głównego, nie ma żadnego komunikatu w tamtym roku jeszcze mogłam zrobić i wysłać wniosek
Gość
12 kwiecień 2021 o 14:43
napisał:
napisał:
napisał:
napisał:
Witam
z konta użytkownika głównego, nie ma żadnego komunikatu w tamtym roku jeszcze mogłam zrobić i wysłać wniosek
W takiej sytuacji dzwoń do Urzędu Marszałkowskiego niech sprawdzą jakie wnioski wiszą na waszym BDO - może jeszcze czegoś nie klepnęli. Jeśli tam jest wszystko w porządku to musisz się kontaktować z pomocą techniczną BDO - troche dziwne że nie ma komunikatu
Gość
12 kwiecień 2021 o 15:12
napisał:
nap
Zadzwoń do Urzędu Marszałkowskiego. Miałam podobny problem, okazało się że urzędnik nie ,,klepnoł" skutecznie wcześniejszego wniosku, w efekcie nie mogłam złożyć kolejnego wniosku aktualizacyjnego. Samo BDO działa dziwnie więc może i w Twoim przypadku UM rozwiąże sprawę. Jeśli nie to dla bezpieczeństwa złożyć pismo do Urzędu Marszałkowskiego opisujące sytuacje i podające prawidłowe dane- tak aby mieć tzw dupochron
Gość
13 kwiecień 2021 o 12:15
napisał:
Witam,
otrzymaliśmy nową decyzję na wytwarzanie odpadów, wcześniejsza straciła ważność. W związku z tym będziemy składać wniosek aktualizacyjny w systemie BDO. Czy po złożeniu wniosku będzie można wystawić KPO i przekazywać odpady do utylizacji, czy trzeba czekać na jego rozpatrzenie i aktualizację zmian przez UM?
Gość
27 kwiecień 2021 o 14:15
Gość
27 kwiecień 2021 o 14:49
napisał:
Dzień dobry,Próbowałem złożyć po raz kolejny wniosek aktualizacyjny i wyskoczył mi komunikat, że wszystkie MPD muszą mieć wypełnione przynajmniej jedną tabelę. Sprawdziłem - wszystkie MPD takie założenia spełniają jednak wniosek nie idzie. Czy ktoś z Państwa ma taki sam problem ?
Gość
12 maj 2021 o 08:56
Witam, przy zmianie nazwy firmy we wniosku aktualizacyjnym i rozpatrzeniu wniosku przez urząd nazwa firmy zmieniła się automatycznie na wszystkich dokumentach od początku działania w BDO a nie od faktycznego momentu zmiany nazwy firmy... czy da się coś z tym zrobić?