Wniosek aktualizacyjny w BDO
Założony przez eNeN 21 styczeń 2020 o 14:09Gość
24 luty 2021 o 17:06
W śląskim nawet w 1 dzień załatwiają
Gość
24 luty 2021 o 18:15
BARDZO PROSZĘ O POMC JUSZ DWA DNI NIEMOGĘ OTWORZYC STRONY BDO PO ZALOGOWANIU I WPISANIU KODU AUTORYZACYJNEGO KÓŁKO CAŁY CZAS SIĘ KRĘCI " WCZYTYWANIE'" NA INFOLINIE NIE MORZNA SIĘ DODZWONIĆ .PROSZĘ O POMOC.
Gość
24 luty 2021 o 20:12
napisał:
BARDZO PROSZĘ O POMC JUSZ DWA DNI NIEMOGĘ OTWORZYC STRONY BDO PO ZALOGOWANIU I WPISANIU KODU AUTORYZACYJNEGO KÓŁKO CAŁY CZAS SIĘ KRĘCI " WCZYTYWANIE'" NA INFOLINIE NIE MORZNA SIĘ DODZWONIĆ .PROSZĘ O POMOC.
Gość
25 luty 2021 o 08:32
Mam pytanie odnośnie sprawozdania do BDO. Jeżeli mam dwa rodzaje odpadów : pierwszy rodzaj to starta podczas produkcji np. butelka PET folia itp to wpisuje go jako odpad powstający w instalacji? , a drugi "opakowania" w rozumieniu jako odpad, bo np. po wodzie przeterminowanej to wpisuje jako odpad poza instalacją? Wszystko jest zarejestrowane jako kod odpadu 150102 czy w sprawozdaniu mam rozdzielić powyższe na odpad poza instalacją i w instalacji czy wszystko podpiąć pod jeden rodzaj?
agnieszka
Liczba postów: 722
Od: 19.03.2017
25 luty 2021 o 08:38
napisał:
Mam pytanie odnośnie sprawozdania do BDO. Jeżeli mam dwa rodzaje odpadów : pierwszy rodzaj to starta podczas produkcji np. butelka PET folia itp to wpisuje go jako odpad powstający w instalacji? , a drugi "opakowania" w rozumieniu jako odpad, bo np. po wodzie przeterminowanej to wpisuje jako odpad poza instalacją? Wszystko jest zarejestrowane jako kod odpadu 150102 czy w sprawozdaniu mam rozdzielić powyższe na odpad poza instalacją i w instalacji czy wszystko podpiąć pod jeden rodzaj?
Gość
25 luty 2021 o 08:50
napisał:
napisał:
Osobno wpisujemy dla instalacji i osobno poza instalacją.
Gość
25 luty 2021 o 12:43
napisał:
napisał:
napisał:
Tak, będzie ok. Podobnie powinno byc w karcie ewidencji.
Osobno wpisujemy dla instalacji i osobno poza instalacją.
dziękuję za odp. W takiej sytuacji, jeżeli wszystkie powyższe odpady z tworzyw sztucznych są przekazywane jednej firmie na recykling w ewidencji odpadów jako jedno np. 15 ton i w sprawozdaniu rozdzielę tą wartość( przez przeliczenie ), że odpad poza instalacją to np. 5 t a pozostałe 10 to w instalacji czy to będzie w porządku?
Gość
25 luty 2021 o 14:01
napisał:
napisał:
A czy ktoś wie ile teraz trwa aktualizacja?Ile trzeba czekać na wprowadzenie zmian?
Zależy od województwa - pomorskie praktycznie na bieżąco max do 3 dni
Gość
25 luty 2021 o 17:07
napisał:
napisał:
Może zmień przeglądarkę (teraz podobno na Mozilli działa lepiej), wyczyść ciasteczka i spróbuj raz jeszcze - to samo usłyszysz na infolinii
Gość
25 luty 2021 o 17:09
napisał:
napisał:
napisał:
A czy ktoś wie ile teraz trwa aktualizacja?Ile trzeba czekać na wprowadzenie zmian?
Zależy od województwa - pomorskie praktycznie na bieżąco max do 3 dni
W podlaskim po miesiącu otrzymałam informacje aby uzupelnić braki
No to macie super, ja ponad tydzień czekam i cisza(mazowieckie)....A w kolejce czeka nowy wniosek i mam blokadę...