Sprawozdania za lata 2019-2023 w BDO
Założony przez Ochronasrodowiska-PZOM 30 grudzień 2019 o 10:55Gość
09 marzec 2021 o 11:30
napisał:
napisał:
czy ktoś z was składał zerowe sprawozdanie w ostatnich dniach ? jesteśmy wpisani w dziale XII ale wpis był robiony bo wszyscy kazali i teraz to sprawozdanie wychodzi nam rzeczywiście zerowe. jak to złożyć bo czytałam, że są jakieś problemy z opcjami przy zerówkach? co należy wypełnić? z góry dzięki za pomoc.
Stanowimy jako wytwórca odpadów. w roku 2020 r. nie zebraliśmy żadnego odpadu. Stan na początek i koniec roku 2020 - zero, na początek 2021 - zero. Pytanie, czy mam złożyć zerowe sprawozdanie, zadałam UM Woj. Śląskiego. Odpowiedź - NIE, NIE TRZEBA SKŁADAĆ ZEROWEGO SPRAWOZDANIA.
Gość Iwona 2
09 marzec 2021 o 13:10
Gość
09 marzec 2021 o 13:12
napisał:
napisał:
napisał:
napisał:
napisał:
nie zgadzam się z tym, żeby była jasność :) ale dostałam odpowiedź, że zbierający wypełnia dział XII i XIII, jeśli odpady zostały na magazynie. zaznaczyłam, że wg. mojej wiedzy ten dział wypełnia przetwarzający odpady, jednak konsultant był zdania, że zbierający również - czat BDOnapisał:
Witam, mam takie pytanie czy jako podmiot zbierający odpady ( skup złomu) w sprawozdaniu do Marszałka oprócz działu XII ( Informacja o zebranych odpadach) i stanu magazynu na koniec roku powinnam wypełnić dział XII ( informacja o odpadach poddanych odzyskowi). W ubiegłym roku na infolinii uzyskałam odpowiedź, ze nie, ale sprawozdanie do dnia dzisiejszego nie jest ani przyjęte ani odrzucone wiec nie wiem czy jest dobrze, może ktoś wiec coś w tym temacie.
Podpinam się pod pytanie. Czy może którąś z tabel w dziale XIII oprócz tabeli ze stanem magazynowym . Uwzględniał ktoś kody odpadów w kodach 150104 i 200140 w tym sprawozdaniu ?
Tylko dział XII, dział XIII dotyczy przetwarzania odpadów, więc nie wiem co jeszcze , ewentualnie dz. II jak jest wywóz za granicę
Niestety konsultanci BDO twierdzą inaczej.
A jak twierdzą konsultanci bdo?
Gość
09 marzec 2021 o 14:23
napisał:
Witam
mam pozwolenie na przetwarzanie i wytwarzanie odpadów, czy wypełniam dział 12 zbieranie odpadów chodzi czy mam tam wpisać ile przyjęłam odpadów w 2020r czy jak nie mam pozwolenia to tylko wypełniam ile wytworzyłam i przetworzyłam proszę o podpowiedź pozdrawiam
Gość
09 marzec 2021 o 18:14
napisał:
Witam
mam pozwolenie na przetwarzanie i wytwarzanie odpadów, czy wypełniam dział 12 zbieranie odpadów chodzi czy mam tam wpisać ile przyjęłam odpadów w 2020r czy jak nie mam pozwolenia to tylko wypełniam ile wytworzyłam i przetworzyłam proszę o podpowiedź pozdrawiam
Gość
09 marzec 2021 o 19:20
napisał:
napisał:
napisał:
napisał:
napisał:
napisał:
nie zgadzam się z tym, żeby była jasność :) ale dostałam odpowiedź, że zbierający wypełnia dział XII i XIII, jeśli odpady zostały na magazynie. zaznaczyłam, że wg. mojej wiedzy ten dział wypełnia przetwarzający odpady, jednak konsultant był zdania, że zbierający również - czat BDOnapisał:
Witam, mam takie pytanie czy jako podmiot zbierający odpady ( skup złomu) w sprawozdaniu do Marszałka oprócz działu XII ( Informacja o zebranych odpadach) i stanu magazynu na koniec roku powinnam wypełnić dział XII ( informacja o odpadach poddanych odzyskowi). W ubiegłym roku na infolinii uzyskałam odpowiedź, ze nie, ale sprawozdanie do dnia dzisiejszego nie jest ani przyjęte ani odrzucone wiec nie wiem czy jest dobrze, może ktoś wiec coś w tym temacie.
Podpinam się pod pytanie. Czy może którąś z tabel w dziale XIII oprócz tabeli ze stanem magazynowym . Uwzględniał ktoś kody odpadów w kodach 150104 i 200140 w tym sprawozdaniu ?
Tylko dział XII, dział XIII dotyczy przetwarzania odpadów, więc nie wiem co jeszcze , ewentualnie dz. II jak jest wywóz za granicę
Niestety konsultanci BDO twierdzą inaczej.
A jak twierdzą konsultanci bdo?
Konsultant BDO twierdzi, że należy wypełnić Dział XIII tabela 7 (o magazynowanym stanie), natomiast Pracownik UM, że dział XIII dotyczy instalacji, powinien wypełnić przetwarzający odpady.
agnieszka
Liczba postów: 725
Od: 19.03.2017
09 marzec 2021 o 19:45
napisał:
napisał:
Witam
Wypełniasz dział I, dział III i dział XII i dział XIII.
Gość
09 marzec 2021 o 22:50
Gość
16 marzec 2021 o 08:48
napisał:
napisał:
Witam
Wypełniasz dział I, dział III i dział XII i dział XIII.
Zuza
16 marzec 2021 o 09:40
Witam,
szukam osoby która wykonałaby sprawozdanie za rok 2020.
bardzo proszę o pomoc.