Ewidencja odpadów w BDO
Założony przez Aga 02 styczeń 2020 o 17:30Urzędznik666
09 czerwiec 2022 o 13:22
napisał:
Dzień Dobry,
chciałam dopytać co powinno znaleźć się pod kodem 16 02 16 czy można do takiego kodu dać obudowę z pinami lub obudowę plastikową z częściami elektrycznymi można utylizować pod danym kodem ?
Gość
13 czerwiec 2022 o 14:23
Witam,
Firma świadcząca usługę opróżniania metalowych pojemników na odzież rozdziela ubrania na nadające się do ponownego użycia i na odpady.
Odpady klasyfikują pod kodem 20 01 10/20 01 11.
Czy powyższa firma powinna posiadać decyzję na przetwarzanie odpadów?
Czy klasyfikując ubrania nienadające się do ponownego użycia z metalowych pojemników pod kodem 20 01 10/20 01 11 robi to zgodnie ze sztuką?
Czy przekazując do nas odpady 20 01 10/11 powinni wystawiać KPO? Na dzień dzisiejszy tłumaczą się, że odpady 20 01 10/11 są odpadami komunalnymi, tym samym są zwolnieni z obowiązku prowadzenia ewidencji odpadów.
Gość
21 czerwiec 2022 o 07:52
Dzień dobry.
Chciałam zapytać czy jest możliwość dodania do ewidencji ubytku naturalnego masy odpadów? Taki ubytek spowodowały warunki atmosferyczne oraz długotrwałe magazynowanie.... Niestety przez to jest duża różnica w stanie magazynowym w BDO, a faktycznym stanem.... Jak to uwzględnić w ewidencji BDO??? Ewentualnie jak się bronić w przypadku ewentualnej kontroli???
Gość
21 czerwiec 2022 o 11:12
napisał:
Dzień dobry.
Chciałam zapytać czy jest możliwość dodania do ewidencji ubytku naturalnego masy odpadów? Taki ubytek spowodowały warunki atmosferyczne oraz długotrwałe magazynowanie.... Niestety przez to jest duża różnica w stanie magazynowym w BDO, a faktycznym stanem.... Jak to uwzględnić w ewidencji BDO??? Ewentualnie jak się bronić w przypadku ewentualnej kontroli???
Gość
01 lipiec 2022 o 08:38
Witam
Czy działa Państwu zakładka Karty Ewidencji Odpadów? Od jakiegoś czasu nie może mi się załadować , nie jestem w stanie pozaciągać kart przekazania do kart ewidencji.
Gość
01 lipiec 2022 o 10:31
Dzień dobry, mam pytanie. Odbieramy odpady na KPOK, następnie przekazujemy je do punktu przeładunkowego i wywozimy dalej na KPO. W takiej sytuacji w ewidencji zapisuję przekazane KPO w zakładce odpady czy odpady komunalne?
Gość
01 lipiec 2022 o 11:24
napisał:
Witam
Czy działa Państwu zakładka Karty Ewidencji Odpadów? Od jakiegoś czasu nie może mi się załadować , nie jestem w stanie pozaciągać kart przekazania do kart ewidencji.
Gość
01 lipiec 2022 o 13:09
napisał:
napisał:
Witam
U mnie podziałało jak usunęłam zbędne ciasteczka.
Gość
01 lipiec 2022 o 17:59
napisał:
napisał:
Witam
U mnie podziałało jak usunęłam zbędne ciasteczka.
Gość
05 lipiec 2022 o 07:51
Witam,
Czy ewidencja dotycząca odpadów niebezpiecznych np. 18 01 03*, 18 02 02* powinna być prowadzona w zakładce "KARTY EWIDENCJI ODPADÓW" czy "KARTY EWIDENCJI ODPADÓW NIEBEZPIECZNYCH"? Wg mnie jest to dość oczywiste, że w tej drugiej zakładce, ale potrzebuję potwierdzenia dla pewnej osoby...