Ewidencja odpadów w BDO
Założony przez Aga 02 styczeń 2020 o 17:30MMateusz
16 wrzesień 2021 o 12:15
napisał:
napisał:
Witam,
mam problem odnośnie ewidencji odpadów i może ktoś spotkał się z takim samym problemem.
Wpisując np. dane do Aluminium pod zakładką PRZYJĘTE zsumowana waga różni się z tym, co mam w swoich notatkach i zapiskach.
Po kolei przeglądnęłam każdy dzień, mam wpisane te same wartości, a system jakoś dziwnie liczy łączną masę przyjętych odpadów i jest różnica.
A może stan magazynowy na dzień 1 stycznia nie był zerowy? Dlatego jest różnica?
często zdarza się tak, że dublują się zaciągnięte KPO.. np. jakaś podwójnie itd. System do kosza, nic więcej. Dziś pobierałem potwierdzenie transportu 2 razy.. Raz wygenerowało bez numeru KPO a raz z danymi jakiejś kobiety jako osoby generującej potwierdzenie. Dziś system działa tragicznie.
Three6madzia
Liczba postów: 4
Od: 28.01.2021
16 wrzesień 2021 o 12:21
napisał:
napisał:
Witam,
mam problem odnośnie ewidencji odpadów i może ktoś spotkał się z takim samym problemem.
Wpisując np. dane do Aluminium pod zakładką PRZYJĘTE zsumowana waga różni się z tym, co mam w swoich notatkach i zapiskach.
Po kolei przeglądnęłam każdy dzień, mam wpisane te same wartości, a system jakoś dziwnie liczy łączną masę przyjętych odpadów i jest różnica.
A może stan magazynowy na dzień 1 stycznia nie był zerowy? Dlatego jest różnica?
Gość
16 wrzesień 2021 o 12:28
napisał:
Dzień Dobry, Dostałam sprawozdanie o wytwarzanych odpadach i o gospodarowaniu odpadami do korekty za rok 2019 w dziale IX zużyty sprzęt elektryczny i elektroniczny Tabela 2 informacja o masie przetworzonego sprzętu. przetwarzamy głównie jednostki centralne i wytwarzane jest kod odpadu 16 02 16 i nie wiem, w którym miejscu to wpisać. Czy może ktoś miał taką sytuację? Z góry dziękuję za pomoc.
Podstawowe pytanie – co się dzieje dalej z
odpadami 16 02 16? Jeśli są przekazywane do recyklingu – to trzeba te dane
podać w tabeli: Odpady powstałe ze zużytego sprzętu
przekazane do recyklingu. Jeśli do odzysku – to tabela dotycząca innych niż
recykling procesów odzysku.
W tabeli trzeba podać masę odpadów przetworzonych
(czyli Twoich jednostek centralnych), grupę sprzętu, a także kod odpadu wytwarzanego (16 02 16) i
ilość tego odpadu oraz rodzaj procesu.
Three6madzia
Liczba postów: 4
Od: 28.01.2021
16 wrzesień 2021 o 13:25
napisał:
napisał:
napisał:
Witam,
Tylko, że miesiąc temu jeszcze wszystko mi się zgadzało miesiącami, a wpisując lipiec mam tą różnicę. Program chyba nie umie liczyć na prawdę.
Gość
16 wrzesień 2021 o 14:04
Witam, jeśli przetwarzamy odpady i mamy proces r12 i powstaje inny kod odpadów to jak to powinniśmy wykazać w karcie ewidencji? Np. z kodu 20 03 07 powstał odpad 15 01 03 po ręcznym sortowaniu to na karcie ewidencji 20 03 07 wykazuję przetworzenie, a w karcie ewidencji dla kodu 15 01 03 wykazuję wytworzenie w związku z eksploatacją instalacji?
Gość
16 wrzesień 2021 o 14:44
napisał:
Witam, jeśli przetwarzamy odpady i mamy proces r12 i powstaje inny kod odpadów to jak to powinniśmy wykazać w karcie ewidencji? Np. z kodu 20 03 07 powstał odpad 15 01 03 po ręcznym sortowaniu to na karcie ewidencji 20 03 07 wykazuję przetworzenie, a w karcie ewidencji dla kodu 15 01 03 wykazuję wytworzenie w związku z eksploatacją instalacji?
Gość
21 wrzesień 2021 o 09:26
napisał:
Witam,
Rolnik posiadający ziemię powyżej 75 hektarów z zarejestrowaną firmą usługową w BDO może odbierać przez KPO odpad z zakładu produkcyjnego?Dodam że odpad znajduje się w rozporządzeniu dotyczącym listy rodzajów odpadów, które osoby fizyczne lub jednostki organizacyjne niebędące przedsiębiorstwami mogą poddawać odzyskowi na potrzemy własne.
Chwiendaczek
Liczba postów: 2
Od: 16.09.2021
21 wrzesień 2021 o 09:49
Witam,
Chcemy przyjąć odpady od firmy, która jest w trakcie załatwiania decyzji na transport odpadów - więc tak naprawdę jeszcze ich nie ma. Osobiście nie chcemy po nie jechać, ponieważ nam się to nie opłaca. Czy możemy w rubryce 'transportujący' wpisać siebie a firma oddająca nam odpady pojedzie na naszych decyzjach z tymi odpadami?
Gość
21 wrzesień 2021 o 10:49
napisał:
Witam,
Chcemy przyjąć odpady od firmy, która jest w trakcie załatwiania decyzji na transport odpadów - więc tak naprawdę jeszcze ich nie ma. Osobiście nie chcemy po nie jechać, ponieważ nam się to nie opłaca. Czy możemy w rubryce 'transportujący' wpisać siebie a firma oddająca nam odpady pojedzie na naszych decyzjach z tymi odpadami?
Gość
21 wrzesień 2021 o 11:29
Witam. U mnie od wczoraj w ewidencji tragedia, karty zaciągnięte do przyjętych pojawiają się ponownie do zaciągnięcia dotychczas często się wieszały i przy nieuwadze można było dwa razy przyjąć ten sam odpad ale teraz doszło do tego że pojawiło mi się dużo kart z kilku dni wstecz i ciągle wiszą mimo że zostały zaciągnięte jako "przyjęte"- oczywiście pomoc techniczna BDO to porażka
Witam,
Tylko, że miesiąc temu jeszcze wszystko mi się zgadzało miesiącami, a wpisując lipiec mam tą różnicę. Program chyba nie umie liczyć na prawdę.
Cały system jest jedną wielką porażką. Ten sam błąd jest w przyjmowanej puszce ( opakowania z metali) żadnych kpo od firm nie ma, tylko wszystko od indywidualnych klientów. Całość dzień po dniu zgadza się z moimi zapiskami od stycznia do lipca, ale zsumowaną wagę chyba program wziął z kosmosu.