Ewidencja odpadów w BDO
Założony przez Aga 02 styczeń 2020 o 17:30Gość
03 wrzesień 2021 o 13:10
napisał:
Dzień dobry,
Mam pytanie oddając baterie alkaiczne i zużyty sprzęt np. komputer, telefon wystawiam KPO i jestem przekazującym to czy mogę być jednocześnie transportującym ?
Gość
04 wrzesień 2021 o 21:44
napisał:
napisał:
Dzień dobry,
Mam pytanie oddając baterie alkaiczne i zużyty sprzęt np. komputer, telefon wystawiam KPO i jestem przekazującym to czy mogę być jednocześnie transportującym ?
tak
Gość
07 wrzesień 2021 o 11:22
Dzień dobry,
Zwracam się zapytaniem o Państwa opinię.
Czy jeśli w ramach posiadanej decyzji na wytwarzanie odpadów, w związku z funkcjonowaniem instalacji wytwarzamy odpady o kodzie A i jednocześnie zaczęliśmy wytwarzać odpady o tym samym kodzie A poza instalacją to powinniśmy złożyć wniosek aktualizacyjny w zakresie dodania do tabeli w dziale XII kodu A?
Dziękuję z góry za opinie.
Gość
07 wrzesień 2021 o 13:41
napisał:
Dzień dobry,
Czy jeśli w ramach posiadanej decyzji na wytwarzanie odpadów, w związku z funkcjonowaniem instalacji wytwarzamy odpady o kodzie A i jednocześnie zaczęliśmy wytwarzać odpady o tym samym kodzie A poza instalacją to powinniśmy złożyć wniosek aktualizacyjny w zakresie dodania do tabeli w dziale XII kodu A?
Gość
07 wrzesień 2021 o 14:19
Dzień dobry,
Jeżeli będziecie ewidencjonować w KEO odpady A jako "wytworzone poza instalacją", bezwzględnie musicie uzupełnić wpis w XII dziale BDO.
pozdrawiam.
Na KEO dla kodu A mamy zamiar wpisywać zarówno odpady wytworzone w związku z funkcjonowaniem instalacji, jak i poza nią. Dziękuję za opinię. Niestety konsultant w BDO nie odpowiedział mi jednoznacznie na moje zapytanie.
Gość
08 wrzesień 2021 o 13:50
napisał:
Dzień dobry,
Jeżeli będziecie ewidencjonować w KEO odpady A jako "wytworzone poza instalacją", bezwzględnie musicie uzupełnić wpis w XII dziale BDO.
pozdrawiam.
Na KEO dla kodu A mamy zamiar wpisywać zarówno odpady wytworzone w związku z funkcjonowaniem instalacji, jak i poza nią. Dziękuję za opinię. Niestety konsultant w BDO nie odpowiedział mi jednoznacznie na moje zapytanie.
Gość
09 wrzesień 2021 o 12:34
Gość 5
09 wrzesień 2021 o 12:42
agnieszka
Liczba postów: 722
Od: 19.03.2017
09 wrzesień 2021 o 12:52
napisał:
https://serwisochronysrodowiska.pl/aktualnosci/przyklady-odpadow-wytwarzanych-poza-instalacja-1843.h...napisał:
Podepnę się pod pytanie,.
1.w jakich przypadkach można uznać, że dany odpad wchodzi w Instalację, a kiedy nie? Chodzi mi o ten sam rodzaj odpadu w dwóch kategoriach?
2. firma produkcyjna, we własnym zakresie zmienia olej z wózka widłowego, odpad powinien być uznany za powstały w instalacji czy poza instalacją?
Gość
10 wrzesień 2021 o 10:35
napisał:
Dzień dobry,W jakim kodzie powinny być wskazane odpady z warsztatu (złom, nie samochodowy) 170405? Jeśli odpady stali z remontu obiektów i instalacji to tak.
Odpady powstają poza instalacją?
Odpady z remontu obiektów powstają poza instalacjami.
Firma buduje dla siebie hale, powstaja odpady budowlane, na które nie ma decyzji. Czy odpady powstają poza instalacją? Odpady z budowy należy traktować jako wytworzone poza instalacjamiCzy kod będzie właściwy? 17 09 04 Zmieszane odpady z budowy, remontów i demontażu inne niż wymienione w 17 09 01, 17 09 02 i 17 09 03 Tak dla zmieszanych odpadów z budowy lub odpowiednie kody z grupy 17 przy gromadzeniu selektywnym.