Ewidencja odpadów w BDO
Założony przez Aga 02 styczeń 2020 o 17:30Gość
21 wrzesień 2021 o 11:58
napisał:
Witam. U mnie od wczoraj w ewidencji tragedia, karty zaciągnięte do przyjętych pojawiają się ponownie do zaciągnięcia dotychczas często się wieszały i przy nieuwadze można było dwa razy przyjąć ten sam odpad ale teraz doszło do tego że pojawiło mi się dużo kart z kilku dni wstecz i ciągle wiszą mimo że zostały zaciągnięte jako "przyjęte"- oczywiście pomoc techniczna BDO to porażka
Witam,
mam problem odnośnie ewidencji odpadów i może ktoś spotkał się z takim samym problemem.
Wpisując np. dane do Aluminium pod zakładką PRZYJĘTE zsumowana waga różni się z tym, co mam w swoich notatkach i zapiskach.
Po kolei przeglądnęłam każdy dzień, mam wpisane te same wartości, a system jakoś dziwnie liczy łączną masę przyjętych odpadów i jest różnica.
A może stan magazynowy na dzień 1 stycznia nie był zerowy? Dlatego jest różnica?
Tylko, że miesiąc temu jeszcze wszystko mi się zgadzało miesiącami, a wpisując lipiec mam tą różnicę. Program chyba nie umie liczyć na prawdę.
Cały system jest jedną wielką porażką. Ten sam błąd jest w przyjmowanej puszce ( opakowania z metali) żadnych kpo od firm nie ma, tylko wszystko od indywidualnych klientów. Całość dzień po dniu zgadza się z moimi zapiskami od stycznia do lipca, ale zsumowaną wagę chyba program wziął z kosmosu.
Chwiendaczek
Liczba postów: 2
Od: 16.09.2021
21 wrzesień 2021 o 13:25
napisał:
napisał:
Witam,
Chcemy przyjąć odpady od firmy, która jest w trakcie załatwiania decyzji na transport odpadów - więc tak naprawdę jeszcze ich nie ma. Osobiście nie chcemy po nie jechać, ponieważ nam się to nie opłaca. Czy możemy w rubryce 'transportujący' wpisać siebie a firma oddająca nam odpady pojedzie na naszych decyzjach z tymi odpadami?
Pytanie - czy przekazujący jest wytwórcą tych odpadów (wtedy może transportować bez żadnych decyzji/wpisów w BDO).
Jeśli jest innym zbierającym, to transport możecie zrobić swoim transportem, ale żeby to było bezpieczne, to samochód powinien być z leasingu (nie widać właściciela).
agnieszka
Liczba postów: 722
Od: 19.03.2017
21 wrzesień 2021 o 14:15
napisał:
napisał:
napisał:
Witam,
Chcemy przyjąć odpady od firmy, która jest w trakcie załatwiania decyzji na transport odpadów - więc tak naprawdę jeszcze ich nie ma. Osobiście nie chcemy po nie jechać, ponieważ nam się to nie opłaca. Czy możemy w rubryce 'transportujący' wpisać siebie a firma oddająca nam odpady pojedzie na naszych decyzjach z tymi odpadami?
Pytanie - czy przekazujący jest wytwórcą tych odpadów (wtedy może transportować bez żadnych decyzji/wpisów w BDO).
Jeśli jest innym zbierającym, to transport możecie zrobić swoim transportem, ale żeby to było bezpieczne, to samochód powinien być z leasingu (nie widać właściciela).
Przekazujący jest wytwórcą tych odpadów. W takim wypadku co wpisać w kartę BDO (która musi zostać utworzona) do rubryki z transportującym, kiedy firma będzie robiła kartę i przekaże nam ten odpad? Firma może bez żadnego kłopotu wpisać siebie w tą rubrykę skoro jest wytwórcą?
Gość
24 wrzesień 2021 o 09:27
Gość
24 wrzesień 2021 o 15:03
napisał:
Witam,odbiorca odpadu zgubił kwit wagowy i nie chce potwierdzić w BDO przejęcia odpadu - bo uważa, że nie ma na to dowodu. Co zrobić w tej sytuacji?
Gość
29 wrzesień 2021 o 09:50
Pod jakim kodem oddać odpad styropianu wykorzystywanego do izolacji urządzeń chłodniczych?????
Gość
30 wrzesień 2021 o 12:23
Witam,
mam pytanie czy z kodu 16 02 16 może powstać 16 02 14? Błędna klasyfikacja a kontrahenci nie chcą zmienić.
Gość
30 wrzesień 2021 o 14:58
napisał:
napisał:
Witam,odbiorca odpadu zgubił kwit wagowy i nie chce potwierdzić w BDO przejęcia odpadu - bo uważa, że nie ma na to dowodu. Co zrobić w tej sytuacji?
To zleży kto płaci za odpad ;) i jaki to kod (czy da się np. jakoś przekazać legalnie poza KPO)
Gość
01 październik 2021 o 10:15
Witam, odbieramy odpady w kodzie 20 03 06 - studzienki kanalizacyjne od oczyszczalni, które wystawiają na to KPO, powinniśmy to przyjmować jako odpad komunalny i zaciągać do ewidencji odpadów komunalnych skoro to grupa 20?
Gość
01 październik 2021 o 13:56
napisał:
Witam, odbieramy odpady w kodzie 20 03 06 - studzienki kanalizacyjne od oczyszczalni, które wystawiają na to KPO, powinniśmy to przyjmować jako odpad komunalny i zaciągać do ewidencji odpadów komunalnych skoro to grupa 20?