Ewidencja odpadów w BDO
Założony przez Aga 02 styczeń 2020 o 17:30Gość
18 sierpień 2021 o 11:06
Witam,
wystawiłam KPO ale odbiór odpadów się nie odbył i KPO są w systemie jako odrzucone z adnotacją waga 0. jedyne co mogę zrobić to skorygować również wagę ale system BDO nie przyjmuje wagi 0,00000 . co mogę zrobić w tej sytuacji ?
będę wdzięczna za informacje
Gość
18 sierpień 2021 o 11:37
napisał:
Witam,
wystawiłam KPO ale odbiór odpadów się nie odbył i KPO są w systemie jako odrzucone z adnotacją waga 0. jedyne co mogę zrobić to skorygować również wagę ale system BDO nie przyjmuje wagi 0,00000 . co mogę zrobić w tej sytuacji ?
Gość
18 sierpień 2021 o 13:33
napisał:
napisał:
Witam,
Dzień dobry,Skorygować kartę na taką samą wagę. Następnie karta ląduje w zakładce potwierdzenie wygenerowane. Otworzyć kartę klikając w opcje - zmiana statusu. Zjechać na sam dół KPO i kliknąć wycofaj. Podać powód wycofania np. brak odpadów
Gość
18 sierpień 2021 o 14:52
Dzień Dobry, Dostałam sprawozdanie o wytwarzanych odpadach i o gospodarowaniu odpadami do korekty za rok 2019 w dziale IX zużyty sprzęt elektryczny i elektroniczny Tabela 2 informacja o masie przetworzonego sprzętu. przetwarzamy głównie jednostki centralne i wytwarzane jest kod odpadu 16 02 16 i nie wiem, w którym miejscu to wpisać. Czy może ktoś miał taką sytuację? Z góry dziękuję za pomoc.
Gość
18 sierpień 2021 o 17:52
napisał:
Witam,
Gość
19 sierpień 2021 o 07:29
napisał:
napisał:
napisał:
Witam,
Dzień dobry,Skorygować kartę na taką samą wagę. Następnie karta ląduje w zakładce potwierdzenie wygenerowane. Otworzyć kartę klikając w opcje - zmiana statusu. Zjechać na sam dół KPO i kliknąć wycofaj. Podać powód wycofania np. brak odpadów
bardzo dziękuję, udało się wycofać KPO - rozumiem ze wycofanych KPO nie uwzględniam już w sprawozdawczości ?
Gość
19 sierpień 2021 o 08:41
napisał:
napisał:
napisał:
Witam,
bardzo dziękuję, udało się wycofać KPO - rozumiem ze wycofanych KPO nie uwzględniam już w sprawozdawczości ?
Gość
20 sierpień 2021 o 14:23
Tomasz L
20 sierpień 2021 o 16:21
Dzień dobry. Jako firma budowlana wykonywaliśmy wykopy na budowie. Urobek składowany jest w granicach placu budowy. Ze wzgl. na ulewne deszcze, problemy z ograniczonymi mocami przerobowymi firm transportowych oraz brakiem zgody Inspektora na ponowne wbudowanie materiału (zasypki) ziemia będzie wywożona z placu budowy i przekazywana firmie składującej odpady 17 05 04 dopiero po około 3 tygodniach od jej fizycznego wykopania. I teraz mam pytanie - w ewidencji jako datę wytworzenia odpadu podaję datę fizycznego wykopania czy też datę z KPO - traktując, że ziemia staje się odpadem po opuszczeniu terenu budowy?
Gość
23 sierpień 2021 o 08:51
Witam,
mam problem z ewidencją dla odpadów komunalnych. w odpadach przekazanych nie ma juz tej możliwości zaznaczenia ze gmina zgodna z karta ewidencji odpadów komunalnych i w wyniku tego nnie mogę zaciągnąć KPOK. Też macie taki problem?