Sprawozdanie komunalne
Założony przez GOŚĆ 09 kwiecień 2015 o 12:19Gość
18 sierpień 2020 o 11:58
Gość napisał:
Firma prowadzi Skup złomu, skupuje od ludzi złom.
Do tej pory rozliczała się na sprawozdaniu: Roczne sprawozdanie sporządzanego przez podmiot zbierający odpady komunalne,stanowiące frakcje odpadów komunalnych: papieru, ,metali, tworzyw sztucznych szkła. Czy w obecnej sytuacji powinna złożyć sprawozdanie komunalne? Jeśli tak to, które działy czy sprawozdanie o wytwarzanych odpadach i o gospodarowaniu odpadami? Proszę o odpowiedź.
Gość
18 sierpień 2020 o 12:29
Gość napisał:
Gość napisał:
Do tej pory rozliczała się na sprawozdaniu: Roczne sprawozdanie sporządzanego przez podmiot zbierający odpady komunalne,stanowiące frakcje odpadów komunalnych: papieru, ,metali, tworzyw sztucznych szkła. Czy w obecnej sytuacji powinna złożyć sprawozdanie komunalne? Jeśli tak to, które działy czy sprawozdanie o wytwarzanych odpadach i o gospodarowaniu odpadami? Proszę o odpowiedź.sprawozdanie podmiotu zbierającego odpady komunalne
GośćQ
18 sierpień 2020 o 12:54
Gość
18 sierpień 2020 o 13:24
Gość napisał:
Jeżeli chodzi o sprawozdanie komunalne to wszystkie działy trzeba wypełnićGość napisał:
Gość napisał:
Do tej pory rozliczała się na sprawozdaniu: Roczne sprawozdanie sporządzanego przez podmiot zbierający odpady komunalne,stanowiące frakcje odpadów komunalnych: papieru, ,metali, tworzyw sztucznych szkła. Czy w obecnej sytuacji powinna złożyć sprawozdanie komunalne? Jeśli tak to, które działy czy sprawozdanie o wytwarzanych odpadach i o gospodarowaniu odpadami? Proszę o odpowiedź.sprawozdanie podmiotu zbierającego odpady komunalne
Które działy należy wypełnić?
Gość
18 sierpień 2020 o 13:47
GośćQ napisał:
Witam,Czy jak jestem użytkownikiem głównym w BDO i
posiadam Pełnomocnictwo od Zarządu do bazy BDO (taki podpisane przez Prezesa Spółki na czas określony) a muszę złożyć
kilkanaście sprawozdań z odpadów komunalnych do różnych gmin to jestem
zobowiązana opłacić w każdej gminie pełnomocnictwo czy też nie? Nie
jestem w KRS Spółki. Dzwoniłam do Urzędu Marszałkowskiego tam nikt nie chce odpowiadać w sprawie BDO tylko cały czas przełączają telefon. Pomocy
Gość
18 sierpień 2020 o 14:00
Czy ktoś może mi powiedzieć jakie kody odpadów należy wymienić w dziale VI, Tabela A. "Informacja o masie odpadów przekazanych do przygotowania do ponownego użycia i recyklingu" sprawozdania podmiotu odbierającego odpady komunalne? Czy chodzi tylko o odpady papieru, plastiku, metali i szkła (150101, 150107 itd.) czy należy wymienić też inne odpady jak, np biodegradowalne (200201) czy budowlane (17-tki)? Poziomy recyklingu w tabeli B dotyczą chyba tylko odpadów papieru,
metali, tworzyw sztucznych i szkła, więc w tabeli A chyba też trzeba wpisać tylko te odpady?
Gość
18 sierpień 2020 o 14:26
Gość napisał:
Dodatkowo do 31 października jeszcze sprawozdanie o wytwarzanych odpadach i gospodarowaniu odpadami w zakresie zbierania odpadówGość napisał:
Jeżeli chodzi o sprawozdanie komunalne to wszystkie działy trzeba wypełnićGość napisał:
Gość napisał:
Które działy należy wypełnić?
Gość
19 sierpień 2020 o 07:24
witam, czy Państwo mają podobny problem od tygodnia nie mogę zapisywać zmian , a teraz już nic nie mogę zapisać w dziale II i III sprawozdanie komunalne, dzwoniłam do DBO i słyszę że to będzie poprawione na następny dzień, a tak się nie dzieje jak Państwo rozwiązali ten problem u siebie,
Ania
Liczba postów: 39
Od: 30.01.2020
19 sierpień 2020 o 08:43
Witam, jeżeli sporządzam sprawozdania z odebranych odpadów od mieszkańców gmin, w ramach przetargu, to czy muszę wypełniać dział w którym jest do wyliczenia poziom recyklingu? Gdzieś wcześniej na forum przeczytałam, że jeżeli nie mamy w umowie z gminą zagospodarowania to jest to obowiązek gminy. Czy to prawda ? Czyli jeżeli w 4 gminach mamy przetarg na odbiór i zagospodarowanie to dla tych 4 gmin muszę ten poziom obliczyć?
Ania
Liczba postów: 39
Od: 30.01.2020
19 sierpień 2020 o 09:40