Sprawozdanie komunalne
Założony przez GOŚĆ 09 kwiecień 2015 o 12:19Gość
27 sierpień 2020 o 12:06
Gość napisał:
Ania napisał:
Mam jeszcze pytanie donośnie Działu VI tab. A Sprawozdania podmiotu odbierającego odpady komunalne od właścicieli nieruchomości, jakie kody odpadów trzeba wpisać? Patrząc na stare sprawozdanie był ten dział podzielony na a) i b) : w a) miałam : 150107, 200101, 200102, 200139, a w b) 20 02 01 i 20 03 99.A teraz wszystkie te odpady mam razem wpisać do tej tab. A?
Też nie wiem co z tym zrobić i nikt mi nie chce udzielić pomocy.
Gość
27 sierpień 2020 o 12:09
Gość napisał:
Ania napisał:
Mam jeszcze pytanie donośnie Działu VI tab. A Sprawozdania podmiotu odbierającego odpady komunalne od właścicieli nieruchomości, jakie kody odpadów trzeba wpisać? Patrząc na stare sprawozdanie był ten dział podzielony na a) i b) : w a) miałam : 150107, 200101, 200102, 200139, a w b) 20 02 01 i 20 03 99.
A teraz wszystkie te odpady mam razem wpisać do tej tab. A?
Czy ktoś może pomóc?
Ktoś odpowiedział na to pytanie powyżej :)
Gość
27 sierpień 2020 o 12:16
Gość napisał:
Od wczoraj można edytować dział III, wcześniej faktycznie się nie dało.witam, czy Państwo mają podobny problem od tygodnia nie mogę zapisywać zmian , a teraz już nic nie mogę zapisać w dziale II i III sprawozdanie komunalne, dzwoniłam do DBO i słyszę że to będzie poprawione na następny dzień, a tak się nie dzieje jak Państwo rozwiązali ten problem u siebie,
Gość
27 sierpień 2020 o 12:18
Ania napisał:
Mam jeszcze pytanie donośnie Działu VI tab. A Sprawozdania podmiotu odbierającego odpady komunalne od właścicieli nieruchomości, jakie kody odpadów trzeba wpisać? Patrząc na stare sprawozdanie był ten dział podzielony na a) i b) : w a) miałam : 150107, 200101, 200102, 200139, a w b) 20 02 01 i 20 03 99.A teraz wszystkie te odpady mam razem wpisać do tej tab. A?
Gość
27 sierpień 2020 o 14:00
GośćQ napisał:
Witam,Czy jak jestem użytkownikiem głównym w BDO i
posiadam Pełnomocnictwo od Zarządu do bazy BDO (taki podpisane przez Prezesa Spółki na czas określony) a muszę złożyć
kilkanaście sprawozdań z odpadów komunalnych do różnych gmin to jestem
zobowiązana opłacić w każdej gminie pełnomocnictwo czy też nie? Nie
jestem w KRS Spółki. Dzwoniłam do Urzędu Marszałkowskiego tam nikt nie chce odpowiadać w sprawie BDO tylko cały czas przełączają telefon. Pomocy
Gość
27 sierpień 2020 o 17:47
Gość napisał:
GośćQ napisał:
Witam,Czy jak jestem użytkownikiem głównym w BDO i
posiadam Pełnomocnictwo od Zarządu do bazy BDO (taki podpisane przez Prezesa Spółki na czas określony) a muszę złożyć
kilkanaście sprawozdań z odpadów komunalnych do różnych gmin to jestem
zobowiązana opłacić w każdej gminie pełnomocnictwo czy też nie? Nie
jestem w KRS Spółki. Dzwoniłam do Urzędu Marszałkowskiego tam nikt nie chce odpowiadać w sprawie BDO tylko cały czas przełączają telefon. Pomocy
opłatę ponosiliśmy na konto każdej gminy do której składane jest sprawozdanie
Gość
28 sierpień 2020 o 07:37
Gość napisał:
Gość napisał:
Ania napisał:
Też nie wiem co z tym zrobić i nikt mi nie chce udzielić pomocy.
Według mnie należy wpisać w Dziale VI tabeli A wszystkie kody odpadów, które w poprzednim sprawozdaniu były w podpunktach a i b. Jednakże należy pamiętać, że w dziale VI tabeli B informację o osiągniętym poziomie przygotowania dla ponownego użycia i recyklingu podajemy dla frakcji PMTS.
Gość
28 sierpień 2020 o 10:50
A może mi ktoś podpowiedzieć jak obliczyć poziom recyklingu dla właścicieli nieruchomości niezamieszkałych w sprawozdaniu o odbieraniu odpadów?
Gość
28 sierpień 2020 o 11:38
Gość napisał:
A może mi ktoś podpowiedzieć jak obliczyć poziom recyklingu dla właścicieli nieruchomości niezamieszkałych w sprawozdaniu o odbieraniu odpadów?
Gość
28 sierpień 2020 o 22:31
Witam, jeżeli sporządzam sprawozdania z odebranych odpadów od
mieszkańców gmin, w ramach przetargu, to czy muszę wypełniać dział w
którym jest do wyliczenia poziom recyklingu? ORAZ CZY MUSZĘ PODAĆ Informacja o osiągniętym poziomie ograniczenia masy odpadów komunalnych ulegających biodegradacji przekazywanych do składowania